Как се прави тунинг? Размисли и страсти...
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
shpeki
Няма да започваме нова глава от война и мир АКА дизел срещу бензин но всеки си има предпочитания кое става и кое не.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Айде пак, леФски-цеФека... Човека каза, че са си идеални за ежедневието, не, че са по-добри, по-бързи и по...каквото и да е от бензинките. "лошите" и "наказателите" с бензиновите коли са лидери в дисциплините, няма спор и на дали някой баш от тук пишещите е на друго мнение. Заставаш да мериш, натискаш, отчиташ резултати и пийваш кафенце на лаф и коментари. Макар че една Panamera 4s на нафта дори сток, би озорила доста засилените бензинки, (4.2/11.2), а с един прост рейс чЕп...смъква под 4 секунди и под 10...на нафта... А тук некой се напъваше да покаже под 4-ка на силничка кола с допълнително засилени бензинови коне...и му се смяха ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
Винаги можеш да сложиш 8 цилиндров бензин с 4 литра обем,и да мерим тогава
Ти тръгна да сравняваш кон с кокошка.
Типично за дизелджия![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Ти тръгна да сравняваш кон с кокошка.
Типично за дизелджия
- zloQQ
400 и малко коня дизел, 400 и малко коня бензин...аз така ги виждам нещата. И не сравнявам, а само казвам, че нафтата достатъчно бързо те придвижва, въпреки че отстъпва на бензините във всички дисциплини. И няма никакви грижи за ежедневно ползване. Никой с дизел не страда, че не пада под ХХ секунди 100-200. Достатъчно съм търкалял различни коли на различни горива 4-6, та дори и 10 цилиндрови, за да имам илюзия, че дизела е по-по-най.
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
Грешно ги виждаш.
Като сравняваш,сравнявай до край еквивалентни неща.
Неможеш да сравниш 8 цилиндъра и 4.0 мотор с 4 цилиндъра и 2.0 мотор (примерно)
Всички знаем кво ще се случи при еднакъв брой цилиндри,кубатура,брой турбини.
Като сравняваш,сравнявай до край еквивалентни неща.
Неможеш да сравниш 8 цилиндъра и 4.0 мотор с 4 цилиндъра и 2.0 мотор (примерно)
Всички знаем кво ще се случи при еднакъв брой цилиндри,кубатура,брой турбини.
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Има много дизели, достатъчно бързи да засрамят форумните бегачки дори в идентични като обем и цилиндри мотори 
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- slavkoff
- Гараж: подземен
- Обратна връзка:
@peyopetrishki, не се заяждам, ама би ли изброил няколко двулитрови дизели, които могат да засрамят форумните бегачки. Честно, любопитно ми стана. 
VRS
- zloQQ
Да бе, ясно е, че е различна кубатурата. Няма как да се сравняват само еднакви сухи цифри - брой цилиндри, кубатура... Единия развърта до 7, другия след 5 и загасва ламБите
Не ги сравняваш до 5К оборота нали? Сменяш си на над 6.
Разликите са N на брой, повече от приликите.
Аз просто сложих първия линк дето излезе за дизел около 4 сек. И то - сток. Напомпани/засилени S4-ки с 2 цилиндъра по-малко дават такива резултати. Ама напомпани, нали.
Иначе - пак да кажа. Аз, илюзии нямам относно това, кое е горивото![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
Аз просто сложих първия линк дето излезе за дизел около 4 сек. И то - сток. Напомпани/засилени S4-ки с 2 цилиндъра по-малко дават такива резултати. Ама напомпани, нали.
Иначе - пак да кажа. Аз, илюзии нямам относно това, кое е горивото
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
-
peyopetrishki
@slavkoff
Ясно е, че бензина има превес, но с достатъчно пари и дизела върви много )
Ето четири цилиндъра:

Ето и шест цилиндъра:

На дарксайд проектите трябва да са доста известни?
https://www.darksidedevelopments.co.uk/ ... r245-cduc/
Ясно е, че бензина има превес, но с достатъчно пари и дизела върви много )
Ето четири цилиндъра:

Ето и шест цилиндъра:

На дарксайд проектите трябва да са доста известни?
https://www.darksidedevelopments.co.uk/ ... r245-cduc/
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Извинявам се, че почнах пак калабалъка
Идеята беше, че с колегата, когото захапах, се знаем, влече го тунинга. Но тая кола, дето я има, просто не е добра платформа за засилване. Аз самия карам същия кюнец като неговия и си ми е ОК, ама мераците за тунинг си ги начесах преди 10 години. И турбини сменях и мапвах и... ми мина, излекувах се![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Идеята беше, че с колегата, когото захапах, се знаем, влече го тунинга. Но тая кола, дето я има, просто не е добра платформа за засилване. Аз самия карам същия кюнец като неговия и си ми е ОК, ама мераците за тунинг си ги начесах преди 10 години. И турбини сменях и мапвах и... ми мина, излекувах се
Бееееее.....
-
shpeki
Ти си в грешката какво сравняваш, не се споменават ускорения защото не са това главните разлики - тракане, вибрации, малкия диапазон на вървене и тн са много неприятни в ежедневието. И преди да ми кажеш моята няма вибрации и тракане - просто си свикнал, спора е воден много пъти нагледно как някой казва моята не вибрира и като се качиш имаш чувството, че волана ще изпадне. Затова написах, че това си е спор в стил Война и Мир, ще се вадят безкрайни безсмислени аргументи от собствениците на трактори за поршета, Льоман като дизели го печелеха, бензиджийте ще споменат за цилиндрите и тнzloQQ написа: 13.03.2023, 19:47:24 Да бе, ясно е, че е различна кубатурата. Няма как да се сравняват само еднакви сухи цифри - брой цилиндри, кубатура... Единия развърта до 7, другия след 5 и загасва ламБите
Иначе - пак да кажа. Аз, илюзии нямам относно това, кое е горивото
А времената 0-100 и 400м къде са или там е ДА?peyopetrishki написа: 13.03.2023, 19:57:00 Ясно е, че бензина има превес, но с достатъчно пари и дизела върви много )
Ето четири цилиндъра:
Всъщност тези замервания да не си ги взел от същото място дето твоя мотор в твоето купе прави под 4 секунди, а при теб е 4.7 секунди?
Няма нищо, всичко е топ и без това от месеци е умряло.
Появи ми се меме като за теб:digitalundgrd написа: 13.03.2023, 17:34:13 За нормално возкане по пътя са идеални...Е няма как да си "лошко" или "наказател" на пътя, но няма пълно щастие

-
peyopetrishki
A твоите къдье са бре? Половината шестцилидрови бенвета от твоята ера ще те пръснат с автърмаркет турбо... Би-турбо дизела в А6/А7 също..
- zloQQ
shpeki, и трака повече от бензина и леко вибрира, защо да казвам не, на нещо, което конструктивно няма как да е друго. Говоря за нормална кола, която ако няма проблем, не се различава колосално, колкото се изкарва, от бензиновия си аналог. Разликата тук е, че това на мен не ми е пречело никога, докато за изтънченото ухо и задник на бензиноводителя - е проблем от висока величина. Какво е малък диапазон на вървене? Изобщо, човек, четейки такива мнения, почва да си мисли, че само реактивен луксозен джет ще задоволи щенията на отсрещната страна.
-
Vladi_a
- Гараж: Празен е
Ахахахаха, ще умра от смях
Отивам за пуканки.
DIESEL само дънки
-
shpeki
На компа, в клауда, в телефона.
Нали съм ти казвал да не спиш с отвити крака, ще настинеш.peyopetrishki написа: 13.03.2023, 20:56:31 Половината шестцилидрови бенвета от твоята ера ще те пръснат с автърмаркет турбо... Би-турбо дизела в А6/А7 също..