Автомивки в София
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
milencv
- Гараж: Октавия 4 комби 1.5 бензин, Ръчка, Едишън
Автомивки в София
По-далеч от мивката "Радиал" (моста Чавдар). На един колега на чистак-бърсак нова кола, му надраха яко екрана на "телевизора".
Кой знае с какво са го бърсали - сигурно с ония парцали дето ги слагат на земята и измиват със силна струя и после изтискат силно - и същия да е забрал някакво камъче???
От същата мивка преди години и на мен ми се беше случило нещо подобно. Бяха ми надрали багажника - явно пак въпросния парцал забрал камъче - и с парцала движения от крайно дясно до крайно лявно и обратно - и силно отчетливо надраскване тип полегнала буква "V" ...
Кой знае с какво са го бърсали - сигурно с ония парцали дето ги слагат на земята и измиват със силна струя и после изтискат силно - и същия да е забрал някакво камъче???
От същата мивка преди години и на мен ми се беше случило нещо подобно. Бяха ми надрали багажника - явно пак въпросния парцал забрал камъче - и с парцала движения от крайно дясно до крайно лявно и обратно - и силно отчетливо надраскване тип полегнала буква "V" ...
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Автомивки в София
С пароструйката може да се поизмие доста добре отдолу колата.
Относно цени/време за измиване... Читав човек, занимаващ се с тази дейност, може да се справи за час вътре/вън. Говорим за нормално замърсена кола дори с изпиране на стелките и подсушаването им. Колата ще е чиста, ще мирише добре, няма да има прах, джамовете ще са почистени. Разбира се, говорим за обикновенно измиване/почистване. Не става дума за детайлинг и допълнителна поддръжка като подхранване на салона, третиране на прозорците и т.н. Цените няма как да коментирам - те са си индивидуални. В момента, обикновен "мияч" взима около 100/ден + осигуровки.
Безконтактно миене има, не е фантазия. Има условности разбира се. Няма как да се измие безконтактно кола, която не е мита месец и мизерията е станала част от тенекиите така да се каже. Също е много важно, препарата да е разреден правилно, така че хем да измива, хем да не е агресивен и да стада покритието на автомобила. Говоря за безконтактно миене от човек, който знае какво/как, а не за такова миене от автомивките на самообслужване. На тях, дори дюзите на пароструйките са зле, да не говорим за препаратите и тяхната концентрация/разреждане.
От страни е готино да наблюдава човек хората, които толкова много се грижат за автомобилите си, като Вас. Ама само Вие си занете, какво Ви е
Аз отдавна нямам нито време, нито нерви за това. Най-често минавам на четките на ОМВ-то до нас зимата. Като е топло времето е друга бира, ама повече от час трудно ми отнема. Гледам често да я мия, за да не се мотая много. Лошото е, че за 2 дни става на гъз отвън...
Относно цени/време за измиване... Читав човек, занимаващ се с тази дейност, може да се справи за час вътре/вън. Говорим за нормално замърсена кола дори с изпиране на стелките и подсушаването им. Колата ще е чиста, ще мирише добре, няма да има прах, джамовете ще са почистени. Разбира се, говорим за обикновенно измиване/почистване. Не става дума за детайлинг и допълнителна поддръжка като подхранване на салона, третиране на прозорците и т.н. Цените няма как да коментирам - те са си индивидуални. В момента, обикновен "мияч" взима около 100/ден + осигуровки.
Безконтактно миене има, не е фантазия. Има условности разбира се. Няма как да се измие безконтактно кола, която не е мита месец и мизерията е станала част от тенекиите така да се каже. Също е много важно, препарата да е разреден правилно, така че хем да измива, хем да не е агресивен и да стада покритието на автомобила. Говоря за безконтактно миене от човек, който знае какво/как, а не за такова миене от автомивките на самообслужване. На тях, дори дюзите на пароструйките са зле, да не говорим за препаратите и тяхната концентрация/разреждане.
От страни е готино да наблюдава човек хората, които толкова много се грижат за автомобилите си, като Вас. Ама само Вие си занете, какво Ви е
Аз отдавна нямам нито време, нито нерви за това. Най-често минавам на четките на ОМВ-то до нас зимата. Като е топло времето е друга бира, ама повече от час трудно ми отнема. Гледам често да я мия, за да не се мотая много. Лошото е, че за 2 дни става на гъз отвън...
- vasot
- Гараж: Skoda Superb II, 2.0, 170hp, 4x4, DSG
Автомивки в София
Същото и при мен. Гледам на две седмици да мина през четките на ОМВ Пробива, че е близо и така не задържам много мръсотия по колата. На две миенета минавам и вътре с прахосмукачката им. Имат и машина за стелки, като сега с гумените, ми върши страхотна работа.
Skoda SUPERB II FL, 2.0, 170hp, 4X4, DSG,
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Автомивки в София
Явно на една и съща автомивка миемvasot написа: 11.03.2023, 13:18:15 Същото и при мен. Гледам на две седмици да мина през четките на ОМВ Пробива, че е близо и така не задържам много мръсотия по колата. На две миенета минавам и вътре с прахосмукачката им. Имат и машина за стелки, като сега с гумените, ми върши страхотна работа
Ако имаш предвид ОМВ-то до Бизнес Център Сердика на Гешов

- vasot
- Гараж: Skoda Superb II, 2.0, 170hp, 4x4, DSG
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Автомивки в София
Всеки месец си мия колата абсолютно безконтактно. Дори след зимната среща всичко падна за 2 минути, а колата беше мармалад. Просто на 90% от мивките се спестява от препарати.YYakovliev написа: 11.03.2023, 09:49:12 Няма такова нещо като безконтактно миене. Просто не съществува.
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- Pijomir
- Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.
Автомивки в София
В крайна сметка кой ли не писа, лъжец ме нарекоха, но никой не ме насочи към добра автомиква около кв. Гоце Делчев... ![beee [smilie=beee.gif]](./images/smilies/beee.gif)
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Автомивки в София
@Pijomir, кой и как да ти препоръча добра автомивка около кв. Гоце Делчев, когато там няма такава. Аз живея в района и го казвам - няма такава в района. То даже и на самообслужване няма добра в района. Терените в района са скъпи, няма терени, затова няма кой и как да направи качествена автомивка там.
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
Автомивки в София
@Pijomir, Писах ти да погледнеш Калипсо.
- One-Three
- Гараж: неШкода
Автомивки в София
Когато искам колата да е изчистена като хората, ходя на автомивката до задния вход на зоопарка ... последно беше 35 лв, но чистят, подсушават и слагат течна вакса ... стелките се изпират ... имам куче и се сещате мокета на какво прилича - след тях не се разбира, че имам куче
ул. „Сребърна“ 31, 1000 кв. Витоша, София
Premium Car Wash
ул. „Сребърна“ 31, 1000 кв. Витоша, София
Premium Car Wash
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Автомивки в София
Хубаво, я кажете за тия на самообслужване?
Аз две ползвах, едната на околовръстното преди слизането на Бояна и една на бизнес център Сердика. И двете обаче вдигнаха цените яко. В момента за 2 кинта не смогвам да насапунисам, имам чувството, че монетката е под минута вече....![diablo [smilie=diablo.gif]](./images/smilies/diablo.gif)
Аз две ползвах, едната на околовръстното преди слизането на Бояна и една на бизнес център Сердика. И двете обаче вдигнаха цените яко. В момента за 2 кинта не смогвам да насапунисам, имам чувството, че монетката е под минута вече....
![diablo [smilie=diablo.gif]](./images/smilies/diablo.gif)
Бееееее.....
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Автомивки в София
Аз мия на Ромпетрол посока Илиенци.
Времето е от 0.5лв.-2лв. препарата не е лош и налягането е хубаво(проблем при повечето) избор между пароструйка(топла вода) и водоструйка.
Времето е от 0.5лв.-2лв. препарата не е лош и налягането е хубаво(проблем при повечето) избор между пароструйка(топла вода) и водоструйка.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Автомивки в София
Добре е, както го описваш само дето ми е далеч ... Там в тоя регион винаги е имало прилични автомивки, вероятно защото има евтини терени, както каза колегата по - горе.
Бееееее.....
- sonnyer
- Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB
Автомивки в София
на кръговото на Драгалевци. Препаратите според Жоро от Герман са ОК, а налягането е ниво над останалите. Само на тази мивка ме боли ръката след миене. Жетона е 2лв, но си върти нормално времето. За супърб и сув, 3 жетона трябва да стигнат.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH