Историята на един "прероден" Superb III Facelift

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Тази сутрин колата беше оставена в GK, за поддръжка на керамиката и цялостно измиване. По принцип имах още няколко месеца, докато дойде моментът за поддръжка, но при едно от последните мои миенета забелязах, че на доста места върху колата има черни точки, които не се махат лесно. Отидох преди няколко седмици при Жоро да ги види и се оказаха асфалт... Имах дори и по покрива! Тогава запазих и час за днес.

Как и къде се е налепил зимата тоя асфалт по колата, нямам никаква идея. Та сега ще гледа внимателно, след като я измие къде са и ще ги маха.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Kiko Varna

Škoda Фен²

Гараж: Градски Транспорт София

Мнение от Kiko Varna »

От всеки един прясно асфалтиран участък или дупка.
Вчера се прибрах по новият булевард в Сандански, явно не е слепнал асфалта и десните калници са целите в пръски асфалт.

Възможно е да влагат повече слепващ материал в асфалта, за да раздуват обема, който после да ходи по колите.

Но наистина напоследък много коли са целите в пръски асфалт.
На морето колите са най-бързи!
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Това с тия битумни пръски, каква шибания е... Иде ти да ги душиш наред.
Бееееее.....
Аватар
MHlebarov

Škoda Фен²

Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018

Мнение от MHlebarov »

Веднъж шофирах зад едно беенве (дизел), което много пушеше и прозореца ми ставаше на мазни черни петна - сажди. Дали е възможно при теб, саждите(прахови частици/мърсотия) да са се свормирали в капка заради положената вече керамика?
При всяко положение, се намираш в най-лошия град в България с оглед .. интереса ти за чиста кола (да го кажа по-леко) [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Мнение от dimibo »

YYakovliev написа: 01.03.2023, 10:06:20 Отидох преди няколко седмици при Жоро да ги види и се оказаха асфалт
Аз също съм така. Ако си минавал пътя към Банско, Август-Декември, имаше един мнооого голям участък в ремонт на който поливаха с дзифт и нафта, но не спираха движението и там страшно много коли се оказаха с такива пръски по врати, калници, таван.
Günter Stg 1
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Взех колата, лъскава, чистичка и спретната отвън и отвътре - асфалт вече няма никъде. Даже след излизане от Герман се качих на магистралата и направих една скоростна отсечка 1 час и се прибрах.

Изображение
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

Взимате си едно такова шуше и ще видите как стават чудесата ;)

https://detailingbg.com/produkt/w7-tar- ... ver-500ml/
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Недей, Явката ще припадне от миризмата. [smilie=sarcastic.gif]
Изображение
Аватар
intense

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG

Мнение от intense »

BlackPearl написа: 01.03.2023, 18:40:08 припадне от миризмата
Бях забравил да махна помпичката и да му сложа капачка. За сметка на това беше в багажника и на при едно пътуване щяхме да измрем [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

BlackPearl написа: 01.03.2023, 18:40:08 Недей, Явката ще припадне от миризмата. [smilie=sarcastic.gif]
Ахахах така си е...Джи Кея и той семейство храни човека ;)
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

Мерси Светльо, запазвам си го.

Снощи излизах да снимам клипове за кутията. Пачангата е пълна. После ще ги кача и споделя.
:)
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

Току що изпратих един дълъг мейл на TVS, с новите проблеми при лаунч, които открих с кутията. Вътре е описано всичко подробно с видеа, Драги графики и обяснения...

Накратко, какви са новооткритите проблеми при лаунч на "S" и нa "M":

1. Неадекватна смяна на предавките след лаунч. Кючеци с оборотите, колата буквално не знае какво прави. Понякога не сменя добре от 1-ва към 2-ра, после пък не сменя сама от 3-та към 4-та на "М" (това го прави само при лаунч, иначе си сменя...):

Изображение

Понякога забива муцуната от 2-ра към 3-та:

Изображение

И понякога не държи стоковия лаунч на 4000 оборота, ми го пуска след 1 секунда и отиваме в лютеницата, което съответно прецаква старта и трябва наново да лаунчвам:

Това е накратко, с една дума - този софт може да е за моята кутия, ма не е за моята кола и новата платформа. Писах им на холандците, че от този момент нататък повече няма да им пращам фийдбек и да им събирам данни, защото не съм бета-тестер на заплата, а съм клиент. Писах им, че мисля да си взема парите за софта, ако ми кажат, че няма как да ги оправят тия неща дистанционно на този етап. Та чакам да видя какво ще ми върнат като отговор и от там нататък ще реша финално как да процедирам с тях.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Не съм оптимист, че ще могат да го оправят в разумно време.

Точно това с прецакания лаунч ми изглежда като намеса на друг процес или лимитер - най-вероятно със идея за сейфти. И факта, че го има и при други коли с по-старии кутии, ме навява на идеята, че не са точно наясно каква аджеба се случва.

Незнам, аз винаги съм бил доста резервиран към тунинга на кутия, защото според мен, нещата там се случват мнооооого на сляпо. Далеч не е толкова просто - вдигаш налягането на съединителите и газ...

Особенно в светлината на 381, която се рекламира като олекотена и по-икономична, за мен най-често това върви с компромиси в здравината и устойчивостта на натоварване, подозирам за това и в софта са включени разни ограничения, които те къде успешно, къде явно не до там се опитват да заобикалят... и се питам, ако пък успеят да ги заобиколят, това в какво ще избие в последствие...
Последно промяна от Цецо75 на 02.03.2023, 12:41:16, променено общо 2 пъти.
Бееееее.....
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

YYakovliev написа: 02.03.2023, 11:58:30 Та чакам да видя какво ще ми върнат като отговор и от там нататък ще реша финално как да процедирам с тях.
При мен имаше същите работи.
Зависваше и не сменяше предавки при лънч , особено брутално беше като забие на 1-ва на 7200 и седи и не сменя.
Или пък кючеци на баир 7->6->7->6
Но редовно си зависваше и не сменяше.
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

@Цецо75, абе бая кутии като моята са се ремапнали през годините и съм сигурен, че е било адекватно. И са се ремапвали на мощности доста над моята. Та надали възможни ограничения в кутията бъркат цялата схема, ако софта е изпипан като хората.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”