Skoda Superb 2022 FL - неправилно позициониране на волана/дърпане в дясно

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
kkalugerov

Шкода Новак

Мнение от kkalugerov »

Здравейте съфорумници !

От скоро съм собственик на чисто нова Skoda Superb 2022 Facelift седан 2.0 Дизел 147KW с предно задвижване и още първият път когато я изкарах на дълъг път(по нашата автомагистрала Тракция) забелязах, че за да се движи автомобила в права линия волана трябва да седи леко килнат на ляво , защото ако го изправя веднага започва да дърпа леко в дясно... Първата ми реакция съответно беше да се възмутя и да си кажа - как е възможно това на чисто нов автомобил ? Отидох по гаранция в сервиза на представителството и там започнаха да ми развиват теории, че таблото едва ли не не било правилно позиционирано и имало някакъв такъв визуален "недостатък", който всъщност създава това усещане... Качихме се заедно с приемчика, за да направим тест драйв като за целта той управляваше автомобила и за моя изненада на що-годе прав участък без дупки, без наклони, странични ветрови и други феномени автомобила след позициониране на волана в централно положение си държеше права линия в продължение на 200-300 метра след, което поради неравност или някакъв друг вид центробежна силна започна отново да дърпа на дясно при което приемчика спомена, че това е напълно нормално поведение. Друго, което добави въпросният господин е, че аз съм бил 3ти или 4ти клиент с подобно оплаквано и след тест драйв и проверка на конкретен датчик, който отговаря за позициониране на волана не са отчетени каквито и да било проблеми. Та моят въпрос е следният - някой от вас сблъсквал ли се е с подобно поведение и на какво може да се длъжи това ? Като допълнение - галошите, които съм обул на автомобила са BRIDGESTONE BLIZZAK LM005 215 55 17 98V XL.
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Мнение от zar »

Навремето масовото схващане ,както и обяснение от сервиза на дилърите(нямам предвид ЕТ) ,че така ги регулирали в завода в случай на прилошаване на водача ,колата постепенно да тръгне надясно ,а не да се натресе в насрещният трафик [smilie=pardon.gif] Истината е някъде там......ама дали въобще я има е друг въпрос [smilie=sarcastic.gif]
Dieselgate Team member
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

Бих разменил гумите за начало.
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl

Мнение от donci »

kkalugerov написа: 26.02.2023, 18:18:40 Като допълнение - галошите, които съм обул на автомобила са BRIDGESTONE BLIZZAK LM005 215 55 17 98V XL
Галошите са ти ТОП.
Карай си колата и не се филмирай излишно.
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.

Мнение от tsb »

Със същите гуми нямам абсолютно никакви драми, но не е невероятно поставялите гумите да са объркали баланса. Покарайте още и съберете повече наблюдения е съветът ми.
Последно промяна от tsb на 26.02.2023, 22:49:30, променено общо 1 път.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Много де вживяваш. Нищо и няма на колата ти.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”