Dacia Sandero Stepway ТСе 100 Eco-G

Всички други марки автомобили, мотори, камиони и т.н.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
mukot

Škoda Фен²

Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus

Мнение от mukot »

Честито и от мен! Със здраве да се кара! :)
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Мнение от ИзтрЪпнал »

@makaveli, като попремина еуфорията от новия автомобил, как е сандерото ? В студовете да е имала проблеми с обороти или неравномерна работа? Видях че има такива оплаквания при студен двг на температури около 0 оС на джогерите. Размерите ясно, но как я усещаш шумово и като пътно поведение спрямо О2ката ? Остана ли време за разходка на дълго? [smilie=thank_you2.gif]
Аватар
makaveli

Škoda Ludicrous

Гараж: Dacia Sandero Stepway Eco-G 100,
Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна

Мнение от makaveli »

ИзтрЪпнал, Върви хайваня, 2К км вече му се навъртяха с 4 зареждания газ! [smilie=sarcastic.gif] В сравнение с О2 фл, която притежавах, ами съвсем различни автомобили са! Степуея е перфектен за града, висок, маневрен, достатъчно мощен и икономичен. На магистрала не съм го качвал но не очаквам някакви чудеса... Иначе си поддържа 120-140 км/ч без никакви проблеми! Октавията беше по-ниска пт там и по-стабилна ма пътя, една идея по шумоизолирана и поддържаше по висока скорост без да те дразни звука на двигателя, имаше по-добро озвучение и по добра афтър маркет камера [smilie=sarcastic.gif]. Багажника не го коментирам, О2ката беше комби и беше идеална за тъпчене на багаж ала местене на катуна... детски колички, кошари, матраци, колела и тротинетки. Децата вече нямат нужда от колички и багажника на Сандерото е напълно достатъчен. При липса на място или бутам седалките или ще взимам кутия за тавана. Иначе го сефтосах с превозването на 10 пакета лам. паркетм с бутнати седалки и се събра перфектно. [smilie=sarcastic.gif]
Относно оборотите, на +20 и - 9 гр./С се държи напълно адекватно и нормално, нямам оплаквания. Има хора се оплакват от играене на оборотите на студен двигател при Джогър но аз го отдавам на това, че те са сглобявани май в Румъния и може да има някакво значение?
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Мнение от ИзтрЪпнал »

Джогер ги правят в Румъния , а Сандерото в Мароко. Двигателите им не знам къде. Разпитвам, защото нещата при нас така се завъртяха, че от точно 3 месеца чакаме подобно на твоето, само че без всички екстри, но с климатроника и навигацията. Уж за 2ра кола в семейството, но плана може и да се промени и да остане само тя. 1 ден я карах, возих и в крайна сметка им оставих 500лв за капаро. По договор до 1 август трябва да е в бг, обаче да видим . Условията за поръчка и доставка при повечето търговци на коя да е марка са леко неизгодни последните месеци, ама квот такова. Банките да треперят [smilie=sarcastic.gif] Засега чакам, не бързам но може и да прежаля аванса :)
Аватар
makaveli

Škoda Ludicrous

Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна

Мнение от makaveli »

Ами освен да ти пожелая леко чакане и дано нямаш големи отклонения в +, както в цената така и в датата на производство! ;)
Аз след 3тото местене на датата бях тръгнал да гледам нещо върнато от лизинг в аутохофи, порше изток-запад-север-юг и тн., но накрая си е дочаках... и не съжалявам! :)
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

ИзтрЪпнал написа: 21.02.2023, 21:44:32 В студовете да е имала проблеми с обороти или неравномерна работа? Видях че има такива оплаквания при студен двг на температури около 0 оС на джогерите.
На Джогера при ниски температури от 5 градуса надолу когато двигателя е студен първо палене за деня има такава тенденция. Мотора си работи на обороти без проблем също така и над 2000 оборота, но в интервала 1000 - 2000 оборота не могат да се поддържат с педала на газта и при опит за потегляне мотора гасни сам след което се стартира. Това е софтуерна защита на мотора. Малките 3 цилиндрови мотори имали склонност при много ниски обороти и температури на стените на цилиндрите и впръскването на гориво в първите минути на работа да правят бели, неправилни детонаций който може да са пагобни за мотора. Тази защита предпазва от това. По предписание в студено време колата трябва да се кара на ЕКО режим докато загрее.
Първите няколко пъти когато паднаха температурите и аз се чудех защо гасне и немога да тръгна след консултация със сервиза рабрах защо е така. Вече не ми прави впечатление. Слизам запалвам я и изчаквам да загрее малко, докато разтопи скрежа по предния прозорец и после колата си тръгва нормално. Явно си има някаква настроена температура до която е в този режим.

https://autobild.bg/%D0%B1%D0%B8%D1%87% ... %8F%D0%B3/
Тука е обяснено подробо за проблема.

А за самата кола вече навъртях около 15 хил.км и нямам никакви забележки. Ъпгрейтнах и фаровете като на дългите Н7 вече сме с лед крушки, късите са си лед от завода и светят много добре. Ако се поръчват крушки трябва да са от моделите който копират 1към1 халогената крушка защото самата крушка се нанизва на буксата която се закопчава във фара.
Относно вървенето мотора си е напълно достатъчен за ежедневно нормално каране. На магистралата си подържа 150 с 4 пасажера без проблем. В диапазона 80 - 120 км/ч на 3 и 4 предавка си има достатъчно мощност за да се изпреварва безпроблемно. За обема в купето и багажника съм коментирал вече. Много кола за парите си.
Аватар
makaveli

Škoda Ludicrous

Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна

Мнение от makaveli »

Архимандрит Дионисий, И аз мисля за ъпгрейд на дългите, не че имам нужда за момента от тях... дай модел на тези крушки да ги видя. :)
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

https://www.aliexpress.com/item/1005004 ... VOMC6yAmaX
Сложих от тези, но има и други.
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

BGN 48.61 46%OFF | Turbo H7 LED 12V 55W halogen xenon white 6000K 18000Lm bombillas Plug & play Wireless Car LED Headlight bulbs lampada with fan
https://a.aliexpress.com/_mP2cso6 аз бих ти препоръчал тези.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Мнение от ИзтрЪпнал »

@Архимандрит Дионисий, интересна информация сподели [smilie=thank_you2.gif] . Имаш ли наблюдение при външна температура от около нула градуса, колко време е необходимо работа на място че да стане адекватна за каране колата в ниските обороти до 2000 без да гасне? Твоите впечатления са от двигателя на гас нали така ?

Информативно за четящите, разликите между Сандьо и джогера в купето са от втората врата и назад, където е онази видима чупка нагоре , останалото отпред включително двигателен отсек , врати и седалки е буквално еднакво.
Последно промяна от ИзтрЪпнал на 23.02.2023, 22:37:07, променено общо 1 път.
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

Архимандрит Дионисий написа: 23.02.2023, 14:58:25 за проблема
Ха! Демек всички простотии за "по полечка на студен мотор" са глупости [smilie=sarcastic.gif] Винаги съм го знаел, и никога не съм го спазвал [smilie=pardon.gif] Палим и газ! Да се грее в движение миксера [smilie=sarcastic.gif]
П.П. Кой потегля с под 2200-2500 RPM с двигател от кафемелачка, ебаси [smilie=search.gif]
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

Мнение от DoH_KuXoT »

Един съвет от мен, сменете първото масло преди 4000км , пълно е със стружки и е черно на катран в масовия случай. Доста се бях навил на Джогер и нащраках разби групи из фейса и вече 5-6 човека сменят преди 4000 защото са механици или просто така са решили и снимките които качват са потресаващи...
Аватар
makaveli

Škoda Ludicrous

Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна

Мнение от makaveli »

DoH_KuXoT, Това за кой двигател при Джогър са го споделяли, че при него има и един чист турбо-бендзин 110 коня с директно впръскване? Я сподели тези материали... ще е интересно да се види! ;)
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Мнение от DoH_KuXoT »

снимките са на масло и филтър сменени на 3700км , човека е механик и е искал още на 3хил да смени но все не му е оставало време. В маслото е пълно със златен прах , маслото е черно като маслото от моя дизелов пасат , който е на 260хил и сменям масло на 10хил км. , черното не е толкова притеснително, нито златинките според автора, чернилката идва от начина на сглобяване на конкретния ДВГ на Джогър 1.0, на всички лагери се маже контактна смазка като грес , приличаща на графитната грес за карета. Маслото измива всичкото черно и затова е толкова тъмно, златинките също е склонен да приеме за приемливи, ако при следващата смяна ги няма. Следващото масло ще смени на 8000км и ще даде нови отзиви. Акцента е да не се чакат 30хил при първата смяна защото всичкото това което виждате на снимката не е ок да стои в двигателя толкова много време...
Плана на човека е на 8000 пак масло с филтър каквото си избере като марка, на 20 хил пак само, че с ОЕ филтър , на 30хил да си отиде на регулярно обслужване в Еспас.

Проблема с гаснененто на темпоератури около 5 градуса , най-вероятно ще се реши в даден момент с нов софтуер, от представителството , имат сигнали за проблема но са инструктирани да отричат и да казват, че до сега никой не се е оплакал, а оплакванията са много чести. И не не е нормално да гасне и да тресе 3 цилиндровия двигател, това не е първия 3 цилиндров ДВГ , има много които не гаснат, тук са оплели горивните карти нещо.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Мнение от DoH_KuXoT »

ИзтрЪпнал написа: 23.02.2023, 20:30:21 Информативно за четящите, разликите между Сандьо и джогера в купето са от втората врата и назад, където е онази видима чупка нагоре , останалото отпред включително двигателен отсек , врати и седалки е буквално еднакво.
абсолютно вярно, дори ауспусите им свършват по средата на купето където започват разликите , на джогера ауспуха е под лявата врата по спомен, като го карах тестово и се отказах да го взимам
Публикувай отговор

Обратно към “Други марки МПС”