Ше идвам да Видин за смяна на масло и филтри.
Skoda Fabia vRS - Blackpearl Günter Powered
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Креза тая цена за теб ли направи?
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Собственикът ми е клиент, както и фирмата му. Ами три коли обслужвах при него. Вече останаха само шкодите, щото продадох маздата преди два месеца. Цената на труда си е същата, както и за други клиенти. Ползвам отстъпка от чарколята.
- donci
Здравейте,
Утре синковецът се прибира от София с Фабията и в понеделник влиза в бокса за някои финални /надявам се/ доискусурявания. Така и така ще е в сервиз и понеже предният десен предпазен колан е разпънат, не се прибира, и виси като цифка, намерих от една друга Фабия такъв, за да го сменим. Обаче момчето, дето ми продаде колана, каза, че май трябвало обучаване заради пиропатрона / в което не виждам логика/, но не бил много сигурен. Та въпросът ми е дали се налага такава процедура, за да се подготвя? Имам VCDS инсталиран на лаптопа, но освен сканиране, друго не съм правил и не съм запознат как се работи с него. Ако ще има нужда от обучаване, може ли някои разяснения как да стане това step by step?
Утре синковецът се прибира от София с Фабията и в понеделник влиза в бокса за някои финални /надявам се/ доискусурявания. Така и така ще е в сервиз и понеже предният десен предпазен колан е разпънат, не се прибира, и виси като цифка, намерих от една друга Фабия такъв, за да го сменим. Обаче момчето, дето ми продаде колана, каза, че май трябвало обучаване заради пиропатрона / в което не виждам логика/, но не бил много сигурен. Та въпросът ми е дали се налага такава процедура, за да се подготвя? Имам VCDS инсталиран на лаптопа, но освен сканиране, друго не съм правил и не съм запознат как се работи с него. Ако ще има нужда от обучаване, може ли някои разяснения как да стане това step by step?
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Защо ще.го сменяш като може да си оправиш твоя?
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- donci
Казаха ми, че машинката е сдала багажа, та затова. И не подлежала на ремонт заради този пиропатрон.
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Ясно.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- donci
Да оставя това да си го има като история.

- donci
Малко разяснения по ремонта:
Понеже трудничко включваше на първа и задна предавка, се наложи смяна на съединителя. Първоначално идеята беше притискателен и феродов диск, барабар с лагер-помпата, но решихме да сменим и маховика. Целият комплект е на SACHS, който е и за оригинално вграждане, с изключение на маховика, който е SACHS PERFORMANCE, на който му дават 530Nm. Освен това Фабията не спираше добре /сравнявайки с Октавията, която дет се вика кове на място/, въпреки сменените дискове и накладки с чисто нови АТЕ нарязани. Затова се наложи да сменим и вакуум помпата - тандем помпата /PIERBURG/. Разликата е осезаема в спирачния път. Сменихме и десния предпазен колан, че ме дразнеше стария, който си стоеше постоянно разтегнат. Не се наложи адаптация. Минах я и на преглед.
Мисля, че колата придоби /както се казва в математическите среди/ вид, удобен да логаритмуване.
С нетърпение чакаме Събора и пистата Междене.![music [smilie=music.gif]](./images/smilies/music.gif)
Понеже трудничко включваше на първа и задна предавка, се наложи смяна на съединителя. Първоначално идеята беше притискателен и феродов диск, барабар с лагер-помпата, но решихме да сменим и маховика. Целият комплект е на SACHS, който е и за оригинално вграждане, с изключение на маховика, който е SACHS PERFORMANCE, на който му дават 530Nm. Освен това Фабията не спираше добре /сравнявайки с Октавията, която дет се вика кове на място/, въпреки сменените дискове и накладки с чисто нови АТЕ нарязани. Затова се наложи да сменим и вакуум помпата - тандем помпата /PIERBURG/. Разликата е осезаема в спирачния път. Сменихме и десния предпазен колан, че ме дразнеше стария, който си стоеше постоянно разтегнат. Не се наложи адаптация. Минах я и на преглед.
Мисля, че колата придоби /както се казва в математическите среди/ вид, удобен да логаритмуване.
С нетърпение чакаме Събора и пистата Междене.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
SPEC stage 2+ с олекотен маховик и керамичен съединител/усилен притискател - това ли свалиха от колата? Помня, че голям цирк спретнах на летището в Чикаго с тоя "тупан" в раницата ми, та се зачудих сега, като прочетох за смяната - дали до сега е държал той или е бил сменен преди време...
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Не, той издържа към 22хилки и му се разхвърчаха пружините на керамиката.
После,Самун сложил Лук...
Моркова, след като я взе на 150хилки, след около 30хилки го сменя също.![music [smilie=music.gif]](./images/smilies/music.gif)
После,Самун сложил Лук...
Моркова, след като я взе на 150хилки, след около 30хилки го сменя също.

- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Лелееее
Е, с толкова раздаване - явно така се случва. Важното е, че носи усмивка всеки път като човек натисне десния педал
Е, с толкова раздаване - явно така се случва. Важното е, че носи усмивка всеки път като човек натисне десния педал

- donci
Малко на разходка в гората. Нека синковецът се мъчи с Октавията в София.

- kras4o
- Гараж: Superb Scout Diesel, 2021
А защо няма форумна табелка? Преди няколко месеца се чудих той ли е в Студ.град.
- donci
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @donci - Мхм

Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.