Не е вярно. Двете имат еднакво междуосие - 2686 мм.gedo написа: 07.12.2022, 17:12:22 Просто междуосието при Леон 4 е по-голямо отколкото при Октавия 4, което е видимо с просто око.
Сеат
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Сеат
Поздрави и благодаря за подробното review.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Сеат
По-скоро Октавията има доста повече матриал в страни от осите и това създава такова визуално впечатление.
А разстоянието за пътниците да е по-голямо на Леон от колкото на Октавия... Аз лично не намирам никаква разлика.
А разстоянието за пътниците да е по-голямо на Леон от колкото на Октавия... Аз лично не намирам никаква разлика.
Бееееее.....
-
gedo
- Гараж: Octavia 3, Seat Leon KL
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
- smoke
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
-
gedo
Сеат
Нямам намерение да изпадам в подробности. Всеки може да се качи в двата автомобила и да сравни, или да гледа клипове в мрежата. Не е само "осезаемата разлика" в размерите, а и геометрията на вътрешното пространство - единият автомобил е хечбек и таванът му почти не се скосява, докато другият е лифтбек и ако по-висок човек се облегне на задната седалка, ще усети тавана.
Сега, че някой се е засегнал, след оборване на категорично изказаното му твърдение че "не е вярно", и решава да продължи с иронични подмятания, не ме впечатлява.
Аз не живея във форума и не избивам комплекси в него. То се вижда и че целта ми не е да трупам мнения. Аз съм повече чукча-читател отколкото писател и просто си описах впечатленията.
Без лоши чувства.
Сега, че някой се е засегнал, след оборване на категорично изказаното му твърдение че "не е вярно", и решава да продължи с иронични подмятания, не ме впечатлява.
Аз не живея във форума и не избивам комплекси в него. То се вижда и че целта ми не е да трупам мнения. Аз съм повече чукча-читател отколкото писател и просто си описах впечатленията.
Без лоши чувства.
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
Сеат
Интересна полезна обратна връзка. Чакам Leon ST FR. Интересно е, че нямаш проблеми с мултимедията, за което доста се оплакват. Може да са подобрили нещата с ъпдейт.
Не разбрах - липсва Coming home/Leaving home като опция ?
Когато аз гледах според мен и 2ма колеги в Леон мястото на задната седалка е с една минимална идея повече. Защо - не знам. Със сигурност не осезаема разлика, но я имаше.
Не разбрах - липсва Coming home/Leaving home като опция ?
Когато аз гледах според мен и 2ма колеги в Леон мястото на задната седалка е с една минимална идея повече. Защо - не знам. Със сигурност не осезаема разлика, но я имаше.
-
gedo
Сеат
Не става дума за липсата на Coming home/Leaving home. Те като опция нямат връзка с динамичните светлини.
Аз имам предвид това:
Няма как без динамични светлини да се постигне този ефект.
Аз имам предвид това:
Няма как без динамични светлини да се постигне този ефект.
- smoke
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Сеат
Не съм искал да се заяждам, но щом така го приемаш, сега ще допълня нещо, което тогава го спестих, за да не изглежда като заяждане:
П.П. И при Октавия 4 е така. При Октавия 4 дори и по-маломощните, ако са 4x4 или на метан, са с multi-link отзад.
Всъщност Леон 4, които са с двигатели по-мощни от 150 к.с. (независимо дали хечбек или комби), са с multi-link окачване отзад.gedo написа: 09.09.2021, 14:22:27 Да, това поколение Леон хечбек независимо дали e FR/XCELLENCE е с греда отзад.
П.П. И при Октавия 4 е така. При Октавия 4 дори и по-маломощните, ако са 4x4 или на метан, са с multi-link отзад.
-
gedo
Сеат
Напълно съм съгласен относно задното окачване. Вероятно съм го написал в контекста на избраната от мен моторизация.
И тогава да го беше написал, пак нямаше да го приема за заяждане, дори напротив - щях да си коригирам поста.
И тогава да го беше написал, пак нямаше да го приема за заяждане, дори напротив - щях да си коригирам поста.
- sonnyer
- Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB
Сеат
Някой има ли информация какви са сроковете за поръчка и изпълнение при Leon ST или Ateca ? Чува се, че нямало наплив като при Skoda, но не знам доколко е вярно ? 
- neshtoZabavno
- Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023
Сеат
Аз преди две седмици питах за CUPRA Leon Sportstourer
, казаха ми минимум година, но не съм питал дали има разлика между Cupra и Seat. По-добре им драсни един имейл и ще ти върнат отговор доста бързо.
, казаха ми минимум година, но не съм питал дали има разлика между Cupra и Seat. По-добре им драсни един имейл и ще ти върнат отговор доста бързо.

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
- sonnyer
- Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB
Сеат
@neshtoZabavno, благодаря. Днес се оказа, че мой колега има добра връзка и са казали, че под 6-8 месеца, работата е трудна доста. 
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR