масата народ живеят в панелките без гаражи. Ако си дръпне всеки контакт от прозореца ще е супер картинка. А дори и да го направят тогава тока няма да е 0.22 ст на киловат. А бензина сигурно ще стане левчеigeorgiev82 написа: 10.02.2023, 21:55:02 Да не трябва да въртиш нещо(като хамстерите ), за да имаш ток у вас,че да е трудно да я вкл.в контакта и да е толкова голямо теглило тва "зареждане през ден".
Октавия 4 - Време за доставка (от опит)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Poki4
Време за доставка(от опит)
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
И същите тея паркират пред тях S,M,AMG и кви ли не курници горящи по 15-20/100
- acronym
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 110hp
Септември 2022г. преди да поръчам Камик, се бях спрял на Кона, евентуално Байон.PlamenCh написа: 10.02.2023, 16:33:42 Erebus, информацията е от личното ми обикаляне по представителствата на марката в София през септември 2022. Като съответните консултанти там ми изкарваха справка за вече поръчани коли Кона, Клио,Каптур,Поло (не можеш да променяш), кога се очаква да пристигнат: 3-4 месеца.
Сроковете за доставка по договор също бяха 180 дни.
Нямаха тестови автомобили дори.
Един месец чаках, звънях през няколко дена за да питам дали ще имат и кога ще мога да покарам преди да поръчам.
Е не дочаках, на 1.10.22 поръчах Шкода.
Все още нямам никаква информация.
Добре, че имам стар автомобил.
-
Yoana_00
Интересно ми е дали някой е получил своя Кодиак, поръчан през 2022?LeDech написа: 07.02.2023, 14:13:11 Здравейте,
Прегледаждам темата от известно време за да се информирам, но уви не все по-отчайващо започва да изглежда ...
Направих поръчка за Кодиак Вижън 2.0 TSI на 01.07.2022 (знам има и по-стари) и до момента колкото и пъти да звъня на дилъра той отказва да ми представи прогнозна седмица и твърди, че ще ми се обади когато имал информация. Предвид цялостното му несериозно излъчване сериозно се чудя до колко мога да му имам доверие, но не е като да имам избор така или иначе.
Предостави ми номер на колата в завода, но до момента не намирам никакъв начин да извадя повече информация за статуса на производство. Някой ако знае някоя тайна хитринка?
-
milencv
- Гараж: Октавия 4 комби 1.5 бензин, Ръчка, Едишън
Леле като ви чета писания - какви времена настнаха - чакане 1 година за доставка. Само до преди 2 години - в Еуратек винаги си имаше доволно количество Октавии на склад (с достатъчно голямо разнообразие от нива на обурудване и цветове).
Да не говорим - че периодично пускаха нелоши промоции за тези складови наличности. И това беше - много години преди въпросната май 21-ва, когато сецнаха нещата.
Да не говорим - че периодично пускаха нелоши промоции за тези складови наличности. И това беше - много години преди въпросната май 21-ва, когато сецнаха нещата.
-
mirkoni
- Гараж: Octavia MK4 Edition 1.5 TSI e-TEC
Малко прясно инфо от дилъра в Дружба... Произведени са 700 коли и доставчика нещо се е замотал. Иначе аз също поръчах Октавия 1.5 mhev на 20.10.2022 и ми се обади на 20.01.2023, че е произведена. И уж трябваше до 2-4 седмици да е пристигнала. Днеска стават 4 седмици и му писах да проверя и май до края на Февруари няма да дойдат.
-
Sinchero
Привет,става въпрос единствено за Октавия или има и други произведени модели?mirkoni написа: 15.02.2023, 17:55:20 Иначе аз също поръчах Октавия 1.5 mhev на 20.10.2022 и ми се обади на 20.01.2023, че е произведена.
-
Gavendish
mirkoni написа: 15.02.2023, 17:55:20 Малко прясно инфо от дилъра в Дружба... Произведени са 700 коли и доставчика нещо се е замотал. Иначе аз също поръчах Октавия 1.5 mhev на 20.10.2022 и ми се обади на 20.01.2023, че е произведена. И уж трябваше до 2-4 седмици да е пристигнала. Днеска стават 4 седмици и му писах да проверя и май до края на Февруари няма да дойдат.
Ти сериозно ли ?! За три месеца само?! Браво имаш късмет

-
Венци76
Честито на колегата
, но се съгласете, че някъде по веригата има проблем. Ако се мисли трезво, не е нормално, за кола поръчана преди една година да няма никаква информация, а кола поръчана преди три месеца вече да е произведена. Някакси не мога да си го обясня с “късмет”.
Определено някъде по веригата има проблем и ми се струва, че проблема е в Еуратек.
Следя форума от около 9 месеца и ми прави впечатление, че Октавия Амбишън, Бизнес, Стайл и основните по каталога на Шкода се произвеждат по-бързо, отколкото специалните оферти на Еуратек, Едишън и Вижън. Говоря само и единствено за Октавия, за другите модели нямам наблюдения.
Ако греша някой да ме поправи.
Определено някъде по веригата има проблем и ми се струва, че проблема е в Еуратек.
Следя форума от около 9 месеца и ми прави впечатление, че Октавия Амбишън, Бизнес, Стайл и основните по каталога на Шкода се произвеждат по-бързо, отколкото специалните оферти на Еуратек, Едишън и Вижън. Говоря само и единствено за Октавия, за другите модели нямам наблюдения.
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Венци76,
Мой приятел направи поръчка за О4 RS на 07.02.2022г. вчера са му се обадили, че е влязла в производство и до седмиза ще е готова, а до 20.03 ще е при него. Чакам и аз на направя някое и друго кръгче.![music [smilie=music.gif]](./images/smilies/music.gif)
Мой приятел направи поръчка за О4 RS на 07.02.2022г. вчера са му се обадили, че е влязла в производство и до седмиза ще е готова, а до 20.03 ще е при него. Чакам и аз на направя някое и друго кръгче.
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
А да е взета вече поръчана кола, която е отнело повече от година производство ?
- LeDech
- Гараж: Kodiaq FL 2.0 TSI
Octavia II 1.6 FSI
Определено съм съгласен... И това , че трябва едва ли не да бъдат гонени за информация някакви хора нон-стоп също дотяга сериозно.Венци76 написа: 15.02.2023, 22:31:55 Някакси не мога да си го обясня с “късмет”.
Аз откровенно не знам как да подходя вече освен да си звъня на месечна база или да взема да мина "случайно" през ЕТ Дружба... За 8 пълни месеца не мога да повярвам, че нямат грам информация как се движат нещата.
-
mirkoni
- Гараж: Octavia MK4 Edition 1.5 TSI e-TEC
Венци, и аз не мога да си го обясня... Теорията ми е, че всички поръчки преди войната в Украйна да почне, са били "напомпвани" от сладкодумните дилъри с по-високо оборудване и екстри. И след войната като стана голям проблем с доставките, тия поръчки увиснаха без яснота кога ще могат да се произведат. Същевременно влиза поръчка през Октомври 2022, която реално може да се произведе и няма смисъл и тя да увисва като тия от началото на годината и затова я пускат. Пък другите де са чакали 1 година, "могат" да почакат още. Моята е точно Edition + малко екстриВенци76 написа: 15.02.2023, 22:31:55 Честито на колегата, но се съгласете, че някъде по веригата има проблем. Ако се мисли трезво, не е нормално, за кола поръчана преди една година да няма никаква информация, а кола поръчана преди три месеца вече да е произведена. Някакси не мога да си го обясня с “късмет”.
Каза 700 бр. наши коли - със сигурност са различни модели и ме съмнява това да са само поръчки за центъра в Дружба
-
kivvi
Това е супер несериозно вече. За не знам си кой път виждам хора поръчали след мен и вече или си карат или си чакат колите. Това с оборудването май е само мит. Моята е обикновен Style без никакви електроники допълнителни. Дори няма подгрев на седалките. Днес ми казаха, че е планувана за 3-та седмица на март ама не било сигурно
![ireful1 [smilie=ireful1.gif]](./images/smilies/ireful1.gif)
-
Христо Николов
Здравейте.
В сряда изтекоха 240те работни дни от договора 180+60, днес ми се обадиха , че колата е в София. Октавия, комби едишън, без добавки.
Има ли съвпадение някакво?
В сряда изтекоха 240те работни дни от договора 180+60, днес ми се обадиха , че колата е в София. Октавия, комби едишън, без добавки.
Има ли съвпадение някакво?