Снежен ден (Бонсови поляни)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
nik0lay
- Гараж: Служебна Skoda Superb Mk4 Edition, 2.0 diesel, 4x4
Ex. Octavia 1.5 Mhev Edition
За Алеко - понеделник -петък с кола.
Събота и неделя - с кола до 9:00ч и на връщане - след 17:00ч
Събота и неделя - с кола до 9:00ч и на връщане - след 17:00ч
- pdimanov
- Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG
През почивните дни пътят нагоре с кола с затворен между 11 и 15 часа.
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Да, събота и неделя трябва да се ходи рано сутрин или след 3 следобед.
Миналата неделя бяхме там. Паркирах колата към 9:15 на 300 метра преди паркинга на Алеко. Беше около -7 -8°C с лека мъгла и рехав снеговалеж. Бяхме навлекли децата добре и изкарахме 4 часа без проблеми.
@pdimanov, официално пътят е затворен от 11 до 14 часа, но ако има много коли горе не пускат поне до 15 часа, даже веднъж ме пуснаха след 16 часа.
@nik0lay, със слизането досега не съм имал проблем и по обяд.
Миналата неделя бяхме там. Паркирах колата към 9:15 на 300 метра преди паркинга на Алеко. Беше около -7 -8°C с лека мъгла и рехав снеговалеж. Бяхме навлекли децата добре и изкарахме 4 часа без проблеми.
@pdimanov, официално пътят е затворен от 11 до 14 часа, но ако има много коли горе не пускат поне до 15 часа, даже веднъж ме пуснаха след 16 часа.
@nik0lay, със слизането досега не съм имал проблем и по обяд.
- vankissa
- Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154
То и да минеш около 9, преди да затворят долу, горе става такава навалица, че мерси!
Полицаите постепенно слизат отгоре надолу и блокират колите все по-далеч от паркинга в крайна точка. Спират движението и принуждават всичко живо да паркира у дЕсно, и да продължава пеш нагоре. Това не е опция с деца и шейни!
Чак ме е яд как миналата година се изцакат така 3км, с двете шейни, а не се отказах още в началото.
Отгоре на всичко май вече не били пускали на кабинковия лифт с шейни, но това не елично проверена информация.
А самата писта е.... на майната си, ветрилник, без да има опция за обезопасяване в долния край. Миналата година бяха направили една пряспа, дето.... разбиха се 2 шейни в нея за по-малко от час.
Не бих повторил...
Полицаите постепенно слизат отгоре надолу и блокират колите все по-далеч от паркинга в крайна точка. Спират движението и принуждават всичко живо да паркира у дЕсно, и да продължава пеш нагоре. Това не е опция с деца и шейни!
Чак ме е яд как миналата година се изцакат така 3км, с двете шейни, а не се отказах още в началото.
Отгоре на всичко май вече не били пускали на кабинковия лифт с шейни, но това не елично проверена информация.
А самата писта е.... на майната си, ветрилник, без да има опция за обезопасяване в долния край. Миналата година бяха направили една пряспа, дето.... разбиха се 2 шейни в нея за по-малко от час.
Не бих повторил...
- pdimanov
- Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG
И вие сте прави. През уикенда бързо се пълнят близките места за паркиране нагоре. Ако не позволяват качването на шейни в кабинка, друг вариант би бил паркиране долу на Драгалевци и хващане на автобуса нагоре. Единственото неприятно е, че трябва да се съобразяваш с графици, но поне знаеш, че имаш някакво качване в този период и автобуса г/д спира близо до Алеко (600м от спирката до хижа Алеко). Бих се изненадал, ако не пускат шейни в автобуса, но предполагам зависи от натовареността.
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
@vankissa, има ходене до пистата, факт. Затова има и по-малко хора от другите места
Относно обезопасяването: най-важно е децата и родителите да внимават и да спазват елементарни правила като например да се качват нагоре по края на пистата, а не по средата.
А за преспата - нашият син миналата година се засили и я използва като рампа да излети с шейната
. Разби се зад нея, разбира се. Добре, че нищо му нямаше.
Тази година преспа няма и е по-безопасно.
Относно обезопасяването: най-важно е децата и родителите да внимават и да спазват елементарни правила като например да се качват нагоре по края на пистата, а не по средата.
А за преспата - нашият син миналата година се засили и я използва като рампа да излети с шейната
Тази година преспа няма и е по-безопасно.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
За ски пистите разбирам, ама какво точно значение има къде ще се пускат децата с шейна? Никъв шанс да ходя да бъхтам, да се бия за паркиране, да бързам, да давам зор щото щели да затворят… на 10 мин. са Бонсови, е вярно сняг малко
.
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
Пак миналата седмица приятели се качиха с 2 шейни. Иначе няма логика.
- vankissa
- Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154
Предполагам се има предвид да се спазва някакъв ред - спускаш се по средата, изкачваш се от края на писатата, за което съм с две ръце ЗА. Никъде го няма организирано за съжаление. Рядко и виждам някой да го има предвид... @Цецо75 имаше няква теория подходяща, за матРяла....
- Rangel
А, за това много ясно. Винаги както видя и вчера викам да се качват отстрани. Това някой да се изкачва в средата ми е любимо и родителите гледат отгоре...
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
А как е положението по-нагоре, при хижата. И там има пързалки?
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
@Rangel, и ние вчера се отбихме до Бонсови, ама не ти писах или звънях, защото малко окъсняхме. Дъщерята ме пита да излезнем пред блока с шейната и аз директно реших към Бонсови, ама ние едва към 14:30 бяхме там, а вие бяхте доста по-рано там. Доколкото се ориентирах от снимките ти вие сте били малко по-надолу до пътя, докато ние си отидохме баш до хижата. Иначе и мен много ме издразниха малоумните родители, които се пречкаха по пистата. А на децата почти никой родител не им правеше забележка да се качват отстрани. Аз дъщерята доста и се карам ако седи или се качва по пистата. Имаше поне 6-7 случая на отнесени деца/родители от спускащи се. Иначе си беше студено, но ние бяхме доста добре екипирани.
Седнахме и да хапнем в хижата и веднага ни пердлошиха платото им с мезета (сланина, пъстърма, суджук и туршия) и 2 чаши червено вино. Не отказахме с жената, като за да е пълна картинката и едни уши взехме

Седнахме и да хапнем в хижата и веднага ни пердлошиха платото им с мезета (сланина, пъстърма, суджук и туршия) и 2 чаши червено вино. Не отказахме с жената, като за да е пълна картинката и едни уши взехме

- Rangel
Ние към 13 се изнесохме, че дребното беше станало в 7.
- odo
- Гараж: Х3 М40i
След Бистрица посока Железница има хубава поляна за шейни.
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
Както и точно в края на Железница. Там можеш да се качиш малко по-горе и да стане доста прилично спускане. Който тегли да му мисли ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)