Hyundai
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Petar1966
- Гараж: Хюндай Аванте 1.6LPI
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Hyundai
Petar1966, е, колко да е скъпа ГО? 21 години, без стаж, с кола от 2011 и до 140 коня... Цените почват от 315 лева. Има и по 700+, но няма значение. https://iandgbrokers.com/ - ето линк да сложиш точните данни и да видиш, колко ще излезе.
Имаме и тема във форума на изключително точен човек, който се занимава с това - ето темата viewtopic.php?t=1385
Имаме и тема във форума на изключително точен човек, който се занимава с това - ето темата viewtopic.php?t=1385
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Hyundai
Възможно е, даже в договора за покупко-продажба може да се пише и дъщеря ти като втори купувач. Така и двете ще фигурират в талона. ГО ще е на името на съпругата като първи собственик в талона.Petar1966 написа: 06.02.2023, 11:04:39 възможно ли е колата да се регистрира на името на съпругата ми,тя няма шофьорска книжка,за да е на нейно име ГО?
ПС
Аз така направих с Фабията.
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Hyundai
ЕСП-то следва да работи във всякакви скорости според мен. Раздай някъде газ на мокро/заснежено и погледни по-внимателно дали ще свети, може там в бързината да не си обърнал внимание. Колата занася дори и ЕСП-то да работи правилно )
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Hyundai
Когато спускаш, без газ, колата няма как да разбере, че недозавива/презавива, защото няма превъртане на гумите, съответно датчика не отчита разлика във скоростта на въртене и не коригира нищо
ESP не е панацея за всяка ситуация.
Лично мнение е това, не съм автомобилен инженер.
Лично мнение е това, не съм автомобилен инженер.
-
Petar1966
Hyundai
Приятел ми е казвал, че тази система при задействане, буквално те вкарва в,,релси", ако се е занесла колата,такова е било усещането... Знам ли...
Животът иска жертви,но няма да сме ние...
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
-
Petar1966
Hyundai
Спусках се по снега.Без газ,на D.
Да! Човек се учи докато е жив... Винаги съм си мислил, че тези и подобни технологии не винаги могат да те отърват! Важно е, че системата изправна!Да не се филмирам...
Да! Човек се учи докато е жив... Винаги съм си мислил, че тези и подобни технологии не винаги могат да те отърват! Важно е, че системата изправна!Да не се филмирам...
Животът иска жертви,но няма да сме ние...
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Hyundai
Нека продължим тук за N-ката
Прецених, че на този етап не ми се дават 85-90к лв за употребяван вече премиум. Явно много съм се изкривил последните 5-6 г на тема "детайлинг" и педантичност, особено след като и изкарах 2 поредни "нови от магазина" автомобила. Очакванията ми бяха да си дам парите и да получа перфектно визуално интериорно и екстериорно МПС с поне година оставаща гаранция... Е, както каза ония мушмурок от Мкар като оглеждах "демиджите" на М340-ката : "Ама какво я гледате толкова за тия пари!!" Явно на човекът 90+ бона му падат всеки ден на главата от нищото
Така моите главни критерии бяха: нов автомобил (за да няма забележки), да има гаранция, поне 280 к.с. бензин, наличен/произведен (не ми се чакаше 12+ месеца с неясен край за коли на поръчка). Още повече нещата станаха "критични" от към срокове след като си продадох Реното и реално останах без лично МПС.
За мое щастие излезе този i30 N Limited. 5г гаранция, 280 коня DCT автомат, салон опционален алкантара/кожа с т.нар. олекотени Bucket seats, 19ки ковани (forged) джанти, 360мм вентилирани спирачки отпред и 314мм вентилирани отзад, има също и самоблокиращ се диференциал. За хилядите електроники и технологични бъзикни няма да пиша...Колата е като плейстейшън.
Понеже сега ще изникнат и въпроси какво му е специалниото на тоя "лимитед"...На който му е интересно да чете тук на инглиш или на БГ :
https://www.hyundai.com/eu/models/i30-n ... ition.html
https://autobild.bg/hyundai-%D0%BF%D1%8 ... %BA%D0%B0/
Директно след като получих автомобила, отиде за керамика + фолио на фарове и странични огледала.
Идеята е също, както и с Реното - да се повозя безгрижно 2-3г и да я продам на следващия собственик. От опита ми до сега разбрах, че повечето проекто-купувачи предпочитат "непипани" коли и с оставаща максимално много гаранция. Реално и за това моят Меган отлетя за 2 седмици в мобилето, а другите стоят от доста време, а са на по-ниска цена.
Малко мои снимки от телефоня. Чакам профи фотосесията да ми я пратят :

Прецених, че на този етап не ми се дават 85-90к лв за употребяван вече премиум. Явно много съм се изкривил последните 5-6 г на тема "детайлинг" и педантичност, особено след като и изкарах 2 поредни "нови от магазина" автомобила. Очакванията ми бяха да си дам парите и да получа перфектно визуално интериорно и екстериорно МПС с поне година оставаща гаранция... Е, както каза ония мушмурок от Мкар като оглеждах "демиджите" на М340-ката : "Ама какво я гледате толкова за тия пари!!" Явно на човекът 90+ бона му падат всеки ден на главата от нищото
Така моите главни критерии бяха: нов автомобил (за да няма забележки), да има гаранция, поне 280 к.с. бензин, наличен/произведен (не ми се чакаше 12+ месеца с неясен край за коли на поръчка). Още повече нещата станаха "критични" от към срокове след като си продадох Реното и реално останах без лично МПС.
За мое щастие излезе този i30 N Limited. 5г гаранция, 280 коня DCT автомат, салон опционален алкантара/кожа с т.нар. олекотени Bucket seats, 19ки ковани (forged) джанти, 360мм вентилирани спирачки отпред и 314мм вентилирани отзад, има също и самоблокиращ се диференциал. За хилядите електроники и технологични бъзикни няма да пиша...Колата е като плейстейшън.
Понеже сега ще изникнат и въпроси какво му е специалниото на тоя "лимитед"...На който му е интересно да чете тук на инглиш или на БГ :
https://www.hyundai.com/eu/models/i30-n ... ition.html
https://autobild.bg/hyundai-%D0%BF%D1%8 ... %BA%D0%B0/
Директно след като получих автомобила, отиде за керамика + фолио на фарове и странични огледала.
Идеята е също, както и с Реното - да се повозя безгрижно 2-3г и да я продам на следващия собственик. От опита ми до сега разбрах, че повечето проекто-купувачи предпочитат "непипани" коли и с оставаща максимално много гаранция. Реално и за това моят Меган отлетя за 2 седмици в мобилето, а другите стоят от доста време, а са на по-ниска цена.
Малко мои снимки от телефоня. Чакам профи фотосесията да ми я пратят :

- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Hyundai
zloQQ написа: 24.03.2023, 09:05:11 Ай, честита бяла перла! Баси яката джанта има
Чакаме отделна тема!
peyopetrishki написа: 24.03.2023, 09:12:00Ами честито и от мен. На още по-хубави места да те заведе ))
Благодаря на всички за пожеланията
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Hyundai
Нека отбележим думите на приемчика в Хюндай “тук, такъв Хюндай не е влизал”. Колата има някои специфичности и тази е единствената бройка внесена от тази серия. За България квоти не е имало. Уникален автомобил. Със здраве да си го ползваш. Единственото по което отстъпва на Реното е по раздутата визия и широката стъпка и до тук. Според мен всичко друго е по-добро. Аз съм пристрастен, защото съм карал първия N влезнал в Бг тестови преди години и се влюбих. Усещането и звука са жестоки!
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
- slavkoff
- Гараж: подземен
- Обратна връзка:
Hyundai
Честито! Много безаварийни километри. Уникален автомобил, хваща окото и ухото
. Аз съм писал и друг път хвалебствия за тези i30 N. Моят комшия има pre-facelift с ръчни скорости и ме е возил. Доста често сме се засичали и на Симеоновско шосе, и като ѝ подаде се чува на 500м напред. Наистина ми е интересно как се държи с DCT-то, но предполагам, че поне на лаунч ще е много по-добре от ръчната.
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
VRS