Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2008г. до 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Привет пичове имам следния проблем.
Сутринта както си карах колата и изведнъж изкара много сажди с сив дим! Започна да придърпва и започна да мига подгрева на свещите на таблото и влезе в авариен пежим...не може да се набира и забива муцуна! Прибрах се вкъщи и я изгасих и след това да я закача на вагкома и не не не и не...няма палене! Върти пали стабилизира оборотите и веднага след това пуф паф и изгасва със сив дим! Антифриза е добре,маслото е сменено преди 1 седмица и си е но ниво.с всички филтри. Помпата горивната подкача! Като бях на кжнтакт ми изкара грешка на актуатора но после не се показа.! Колата е 2.0 тди 170 коня 2012г. Супърб2 3T4. Моля ако някой има познат кадърен майстор в Бургас да ме насочи,или ако някой е имал такъв проблем да сподели!
Свалях клемите и пак не ще. Одеве я мъчих студена и пак не ще! Какво и ктана не доумявам!?!
Филтъра горивния днес го смених,не не и не!
Нафтата в съда се вижда дъното и няма нищо абсолютно чиста нафта. Не вярвам да са дюзи
При положение,че въртя пали веднага стабилизира си оборотите и в един мил момент ги вдига до 1200 сваля към 500 вдига ги пак и изгасва сякаш се дави. Проблема другия,че в Бургас няма много кадърни дизелджий за диагностика и съответно и ремонт и такъв търся но се на камък...
Зареждане на лукойл,шел,инс,ромпетрол,петрол но.не и стотинкажки като марешки последно от инса в комлука. Сега ще я закача на вагкома само на контакт за да видя какво става и дали ще ми покаже нещо..
При всички положения ПЪРВО трябва да се види дали и какво е набила в диагностиката. При такова устойчиво поведение, трябва да има индикация някаква там.
Не показва никаква грешка нито на ваг нито на делфи нито на таблото в момент на работа на мотора,сега я въртях 2 пъти и при двата пъти си стигна оборотите и аайде долу...изгасна! Прегледани са всички бушони и връзки маркучета скобички каквото не съм се сетил това не съм погледнал.
Ето ви и видео какво прави.
От лошо гориво ще пуши ли бяло/сиво? Бялото не е ли от неизгоряла нафта? Смърди ли на неизгоряла нафта? Да не е нещо от синхронизация на валове, сензор някой, на колянов/разпределителен вал
Да димът е сиво бял и мирише на нафта.
Не показва никакви грешки при 2 вагкома и едно делфи! Одеве се опитах да я запаля с втория и ключ и пак същото-веднага пали стабилизира си оборотите и след секунда изгазва! Зора ми е кой в Бургас кадърен майстор може да я погледне и да ми даде точна диагноза(разбира се и ремонт),защото от 4 такива вече чувам
От единия заминали четирите дюзи,от другия турбото е гръмнало,от третия друга простотия...трябва ми човек който е с акъла си и знае какво прави! Колата ми трябва постоянно а не сега да ми седи като паметник...
Намирането на такъв майстор е трудно. Само като предупреждение, ако решат да те цакат с дюзи. Има втора ръка и после стенд и всичко заспива. Понеже знам че винаги те хвърлят на черешата с 4 нови ... Турбото също се рециклира.