Octavia 1.5 TSI 6M - Драгомир

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
andreev

Škoda Racer

Гараж: Škoda Octavia 4 RS, 2.0 TSI, 7DSG - Stage 3

Мнение от andreev »

Интересно, че аз повече от 115 градуса май не съм виждал и то при по-сериозно каране, иначе на магистралата със 140-160км/ч температурата е около 105-107 градуса
Аватар
Erebus

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 2.0 TDI

Мнение от Erebus »

В грешка съм бил предния път, когато написах за градусите - вчера и днес се повозих доволно и повече от 107 не вдигна. Най-често стоеше 98-100.
Аватар
audiman

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia 1U5 1.9 TDi ASV,
Skoda Octavia NX5 2.0 TDI 7DSG Комби

Мнение от audiman »

Здравей, можеш ли да дадеш отзиви как се държи колата по нашите пътища с 18" гуми?
Изображение
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Мнение от Драгомир »

Много съм доволен от 18-ките. Затвърждава се първото ми впечатление за приятно стегната возия, а и двуцветните джанти изглеждат перфектно. Все пак 225/45 не е ниска гума.
Днес сложих зимните гуми на 17" джанти и визията вече не е същата.
Очаквано разходът градско падна предвид по- леките джанти и по-тесните гуми.
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Мнение от Драгомир »

Дехромирането върви бавно, но малко по малко нещата се получават. Положението сега е манджа с грозде [smilie=sarcastic.gif]

До момента по колата съм сложил:
- черна рамка на предната решетка
- черни капаци на страничните огледала
- черен лип на задния капак
- черна средна решетка под номера

Махнах надписа Octavia от задния капак.

Предстои:
- черни дясна и лява решетки около фаровете за мъгла.
- черен надпис Шкода на задния капак

Трябваше да сменя трите решетки (под номера и около фаровете за мъгла) заедно, но се оказа, че тези около фаровете за мъгла, които взех, са без отвор за парктроник. Проблемът е, че ги поръчах преди да взема колата и изобщо не предполагах, че крайните сензори са в решетките. Сега ги заменям за такива с отвори и бронята пак трябва да се сваля. Поне вече имам опит и ще стане по-бързо.

Имам черния надпис Skoda за задния капак, но към него няма шаблон за монтаж и ме е страх да не го залепя на криво. Затова още не съм махнал хромирания надпис. Ако някой има идея, да помага.

И на цялото дехромиране изплясках зимните гуми със сиви джанти.

Изображение
Изображение
Изображение

А на тези снимки телефонът ми е видял цвета по негов си начин [smilie=pleasantry.gif]

Изображение
Изображение
Изображение

И сега се чудя кой от двата цвята ми харесва повече [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
vfurlanski20

Škoda Фен

Гараж: Skoda Оctavia 3
Skoda Fabia 3

Мнение от vfurlanski20 »

Вторият цвят е един път. [smilie=pardon.gif]
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

Щом си искал черни елементи (и сега подменяш с черно всичко хромирано), защо просто не си поръчал Sportline, където всички тези неща са черни фабрично?
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Мнение от peyopetrishki »

smoke написа: 16.11.2022, 11:56:45 не си поръчал Sportline
защото
Драгомир написа: 15.07.2021, 18:36:46 Защото трябваше да поръчам колата с Dynamic пакет, но:
- той не се предлага с 1.5 ръчни скорости, а само с автоматик
- не искам спортно окачване, което е част от Dynamic пакета
В ценовата листа се появи и Dynamic пакет без спортно окачване, но никой не можа да ми каже, мога ли да го добавя към моята конфигурация. Затова минах на вариант със смяна на решетки...
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Мнение от Драгомир »

Има и още нещо. Радостта и удовлетворението от направеното със собствените ти ръце не може да се сравни с това да платиш и да го получиш готово [smilie=yahoo.gif]
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Мнение от Драгомир »

Приключих с хрома по предните решетки.

Изображение

Точно на коледа след семейния обяд, реших, че не е лошо да свърша нещо полезно. Времето беше слънчево и перфектно за работа на открито.

Този път си улесних работата и вдигнах предницата с два крика. Свалих предните гуми. След това свалих калобраните (които монтирах месец по-рано) и подкалниците, за да мога да сваля и бронята. Тъкмо се бях засилил да отвивам бронята и се загледах, че щипките на решетките се стигат без проблем с ръка. Голям кеф ми стана. Смених набързо решетките, тествах предните сензори на парктроника и сглобих всичко обратно. Стана доста по-бързо от първия път.

Сега ми остана да сменя задния надпис Skoda с черен, но мисля да питам Лазурит дали ще го лепнат. Аз ще си сваля хромирания и ще почистя лепилото. Много Шкоди минават през тях и трябва да имат опит.

Фолирах и част от предницата с Xpel ultimate plus в QV Studio, когато колата беше на 700км.

Сложих и сутиен [smilie=sarcastic.gif] :
- предна броня
- предната част на предния капак
- предна част на предни калници
- лента над челното стъкло
- предни колонки
- страничните черни гланц колонки между вратите
- странични огледала

Не знам аз ли много се вглеждам, но видях не една и две прашинки под фолиото и нещо подобно на деформации на места (стоят като петна).
Нормално ли е да има прашинки под фолиото? Най-много си личи на черните капаци на огледалата.
Другото което ме учуди е, че не ми дадоха гаранция. Попитах Йоан и ми каза "гаранцията съм ти аз". Да настоявам ли за писмена гаранция и колко е тя за това фолио?

Относно по-ниския разход, за който писах след смяната на летните със зимни гуми. Ами не е по-нисък разхода. Усети се лек спад, но само първите няколко км, докато падне лубриканта от контактната повърхност [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
fryeruk

Škoda Фен

Гараж: Octavia MK4 Edition 1.5 TSI M

Мнение от fryeruk »

Аз фолирах предницата на колата веднага след изкарването от ЕТ. В общи линии, като теб, но предния капак цял, четирите прага под хромираните лайсни Октавия, под четирите дръжки на вратите, преден спойлер и товарната зона на задната броня. Фарове, халогени, предни решетки и огледала, пияно черно. Фолиото е Лумар и ми дадоха 5 години писмена гаранция. Заведоха го и в полицата по автокаско. Прашинки има на едно две места, но са много трудно забележими. За сега 5 месеца няма забележки, да видим по -натам.
Свет

Шкода Новак

Мнение от Свет »

Колко струват черната рамка на решетката и задния лип спойлер?
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Мнение от Драгомир »

@fryeruk, добре си я опаковал твоята браво . На мен цената ми се видя висока и затова минах на по-икономичен вариант, при който все пак детайлите, изложени на удари от камъчета са защитени.

Забравих, фолирани са също:
- фаровете
- халогените
- черната гланц лайстна на таблото
- дисплея на мултимедията

@Свет,
- задно спойлерче 220лв., номер 5E6071641F9R
- рамка на предна решетка 257лв., номер 5E3853761AF9R (когато я купувах струваше 235лв.) Инфлация [smilie=pardon.gif]
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Мнение от Драгомир »

Много пъти е имало дискусии как се измерва теглото на автомобилите - със/без шофьор, гориво и т.н.
Направих си копие на сертификата за съответствие, преди да го дам в КАТ при регистрация.

Изображение

Има дадени две тегла на автомобила:
13. Mass in running order [kg]: 1365
13.2. Actuall mass of the vehicle [kg]: 1412

Mass in running order е масата на превозното средство с резервоар на 90 %, водач 75кг., всички течности, резервно колело и инструменти.

Actuall mass of the vehicle = Mass in running order + теглото на допълнителното оборудване на конкретния автомобил.
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Мнение от Драгомир »

В петък сложих летните гуменки Pirelli Cinturato P7 C2, с които колата дойде от завода.
Първите ми впечатления от гумите са добри, макар че съм ги карал само 1500 км. през есента, когато още разработвах колата. Доста са тихи и сцеплението на сухо е добро. На мокро още нямам особени впечатления. Това са ми първите гуми Пирели. Ще видя как ще се държат във времето.

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”