Когато си задал избрано от теб разстояние от преден автомобил, при наближаването му ACC намалява до неговата скорост и ти поддържа зададената от теб дистанция, но с неговата скорост.saniti написа: 28.01.2023, 10:59:05 Няма възможност (или и да има не знам как) да зададеш да следваш темпото на автомобила пред теб.
Съвет за Супърб Скаут
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- blindbard
- Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
- Обратна връзка:
Съвет за Супърб Скаут
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Съвет за Супърб Скаут
Такова нещо незнам да има в Шкода. Чувал съм, че го има на БМВ май. Ама ако има - бегай далеч.gmilev написа: 28.01.2023, 10:37:04 смисъл да преценява с колко км. да влезе колата в даден завой(предполагам, че по непознати пътища е полезно).
Относно освиркването - може да има връзка с някой датчик във волана, аз имах предвид, че какъв темпомат ще сложиш, не зависи от избора на типа волан. Или поне при мен не зависеше пред 1 година... сега може да са измислили нещо ново.
Както казах, за мен оптимума е адаптивен до 160 и толкоз.
saniti,
Е ти го имаш това с подържането на темпото и си го описал даже - задаваш примерно 140, оня пред теб кара с 130, заставаш зад него и колата си подържа дистанцията, ускорява, намалява когато е нужно. Важното е зададената скорост да е по-висока от този пред теб.
Това е адаптивния темпомат, друго няма. Виж предиктивен какво е... ба ли го...
Бееееее.....
-
nik0lay
- Гараж: Служебна Skoda Superb Mk4 Edition, 2.0 diesel, 4x4
Ex. Octavia 1.5 Mhev Edition
Съвет за Супърб Скаут
ABBC3_OFFTOPIC
карах 3-4к км Каджар с такава екстра и я ползвах няколко пъти… масово ме изпреварваха от дясно, защото дори и с настройка за най-малка дистанция с предния автомобил се възприемаше от тези зад мен като нежелание да се прибера в дясно.
Спрях да ползвам тази екстра
Спрях да ползвам тази екстра
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Съвет за Супърб Скаут
nik0lay,
Ами аз продължавам да се чудя, как хората ползват тия екстри във БГ реалността. Аз лично само извън България пускам темпомат. Тука динамиката е такава, че нямам 5 минути с постоянно темпо. Дръж си волана, краката на педалите, ръката на лоста и това е...
Ами аз продължавам да се чудя, как хората ползват тия екстри във БГ реалността. Аз лично само извън България пускам темпомат. Тука динамиката е такава, че нямам 5 минути с постоянно темпо. Дръж си волана, краката на педалите, ръката на лоста и това е...
Бееееее.....
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
Съвет за Супърб Скаут
Аз намирам приложение на АЦЦ-то само на места, където е забранено изпреварването и движението става в колона. Пускам някаква дистанция и се излягам. ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Съвет за Супърб Скаут
Тая система съм я пробвал веднъж и едва ли ще я пусна някога пак.
Карам със 155 за моренцето на темпомат, изведнъж вуйчото в дясна лента решил да почопли телефона, настъпва осевата линия, усети се и се прибра, ама темпомата ми наби спирачките.
И така 10 пъти от Пловдив до Стара Загора и приключих с тая екстра![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Карам със 155 за моренцето на темпомат, изведнъж вуйчото в дясна лента решил да почопли телефона, настъпва осевата линия, усети се и се прибра, ама темпомата ми наби спирачките.
И така 10 пъти от Пловдив до Стара Загора и приключих с тая екстра
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Съвет за Супърб Скаут
До @Erebus -
"Adaptive Cruise Control" не е система за автономно Шофиране. Нейната функция не е да я оставиш, тя сама да се оправя. Тя трябва да помогне, когато ТИ по някаква причина забавиш реакция. А за причината 
Поредния криворазбрал функциятаErebus написа: 28.01.2023, 12:29:12 Аз намирам приложение на АЦЦ-то само на места, където е забранено изпреварването и движението става в колона. Пускам някаква дистанция и се излягам.
не знам какво да кажа просто. За съжаление ще си мрем по Пътищата още доста. Грешки на растежа
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
-
cutedonkey
- Гараж: Skoda Superb 3 Combi L&K, 2016г., 2.0TDI 150к.с. 6DSG
Съвет за Супърб Скаут
Проблемът с набиването на спирачки по магистрала от страна на ACC се решава лесно с леко погалване на газта, докато препятствието се разкара от пътя. Поне аз така правя. Според мен е малък компромис на фона на ползите. Мен ме е спасявал от доста неприятна маневра, след като веднъж се бях заблял в някакъв билборд и пред мен се беше включил някакъв Голф, за който минималната скорост на магистрала беше опционална, а моят темпомат беше настроен на 140. Колата просто започна да намаля агресивно, което ми привлече вниманието и имах време да реагирам адекватно. Да, аз си бях виновен, че не си гледах пътя в този момент, но това е друга тема.peyopetrishki написа: 28.01.2023, 12:34:56 Карам със 155 за моренцето на темпомат, изведнъж вуйчото в дясна лента решил да почопли телефона, настъпва осевата линия, усети се и се прибра, ама темпомата ми наби спирачките.
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
Съвет за Супърб Скаут
До @tuningmania,
А за това
Без да коментирам, слагам този линк към информация от сайт на шкода.
А за това
ще сложа този линк и ще помоля следващия път, когато ме цитираш и/или обръщаш към мен да не е с личностни нападки.tuningmania написа: 28.01.2023, 12:41:09не знам какво да кажа просто. За съжаление ще си мрем по Пътищата още доста. Грешки на растежа
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Съвет за Супърб Скаут
Хората са различни и съответно имат различни предпочитания и нужди. Приеми, че за всеки влак има пътници. Това е.Цецо75 написа: 28.01.2023, 12:26:52 Ами аз продължавам да се чудя, как хората ползват тия екстри във БГ реалността.
- pdimanov
- Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG
Съвет за Супърб Скаут
Към мнението на @Мичев ще добавя и, че също зависи от ситуацията.
Ситуация 1:
Пътувам късно вечер (след 9ч.) по магистралата и е празно. Дори използването на нормален темпомат, а не адаптивен, е окей. Трафикът е достатъчно разреден, че да не ми се налага да коригирам през 30 секунди, както би се случило през деня.
Ситуация 2:
Пътувам през деня и трафикът е натоварен. Имам два варианта: или решавам да тествам как ще бъде пътуването на темпомат и след 5-10 минути да усетя, дали е окей или няма смисъл, или още отначало решавам, че не ми се цъкат копчетата за регулиране на темпомата и да тествам, а директно аз да си подавам газта.
Разбира се, за ситуация 2 е мой личен избор каква скорост ще поддържам. В случая аз винаги на магистрала държа минимум 140км/ч. За някой друг човек друга скорост ще му е удобна. Ще си сложи круз контрола на 110-120 и ще си държи само дясна лента. Пак ще трябва да коригира от време на време, но с тази скорост по-често ще бъде изпреварван, от колкото той да трябва да изпреварва, че да трябва да се намесва на круз контрола.
Вмомента малко се коментира етикет на шофиране по магистралите в две различни теми едновременно.
Ситуация 1:
Пътувам късно вечер (след 9ч.) по магистралата и е празно. Дори използването на нормален темпомат, а не адаптивен, е окей. Трафикът е достатъчно разреден, че да не ми се налага да коригирам през 30 секунди, както би се случило през деня.
Ситуация 2:
Пътувам през деня и трафикът е натоварен. Имам два варианта: или решавам да тествам как ще бъде пътуването на темпомат и след 5-10 минути да усетя, дали е окей или няма смисъл, или още отначало решавам, че не ми се цъкат копчетата за регулиране на темпомата и да тествам, а директно аз да си подавам газта.
Разбира се, за ситуация 2 е мой личен избор каква скорост ще поддържам. В случая аз винаги на магистрала държа минимум 140км/ч. За някой друг човек друга скорост ще му е удобна. Ще си сложи круз контрола на 110-120 и ще си държи само дясна лента. Пак ще трябва да коригира от време на време, но с тази скорост по-често ще бъде изпреварван, от колкото той да трябва да изпреварва, че да трябва да се намесва на круз контрола.
Вмомента малко се коментира етикет на шофиране по магистралите в две различни теми едновременно.
- vankissa
- Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154
Съвет за Супърб Скаут
Само да кажа, че ако ситуацията пред теб се сговни ще се намеси Front Assista-а.
Намесата на ACC-то мен хич не ми допада, тъй като се движи със зададената скорост до достигане на зададената дистанция и тогава набива спирачки. Аз в подобна ситуация, НО без него просто отнемам газста, колата плавно забавя, но все пак приближавам този пред мен в подгоровка за изпреварване, той се прибира и съм аз. В оббщение не си товаря излишно спирачките и пестя гориво докато съм по инерция, т.е. АСС-то не е ЕКО екстра, поне в изпълнението на VAG.
А предиктивнотото такова, каквото омам на Каптюра, прави същите тия неща, НО и като засече знак налагащ промяна на скоростта....
Намесата на ACC-то мен хич не ми допада, тъй като се движи със зададената скорост до достигане на зададената дистанция и тогава набива спирачки. Аз в подобна ситуация, НО без него просто отнемам газста, колата плавно забавя, но все пак приближавам този пред мен в подгоровка за изпреварване, той се прибира и съм аз. В оббщение не си товаря излишно спирачките и пестя гориво докато съм по инерция, т.е. АСС-то не е ЕКО екстра, поне в изпълнението на VAG.
А предиктивнотото такова, каквото омам на Каптюра, прави същите тия неща, НО и като засече знак налагащ промяна на скоростта....
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Съвет за Супърб Скаут
Моте наблюдения са че не се изсилва и не е агресивен със спирачките, та бих казал, че точно си намаля малко преди да настигнеш автомобила. Много се вилияе от скоростта на предния. Настройката ми е на "нормално шофиране" за темпомата.vankissa написа: 28.01.2023, 18:10:56 тъй като се движи със зададената скорост до достигане на зададената дистанция и тогава набива спирачки
- saniti
- Гараж: BMW
Съвет за Супърб Скаут
+1 към Мичев. За мен най-големия минус е,че зимата в студа се заледява датчика и не работи темпомата,но тива е неизбежно 
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Съвет за Супърб Скаут
След 5-6 години може и на Шкода да сложат такъв с подгряване