Тотална каша - за какво в крайна сметка искат пари на колегата? Да свети това триъгълниче? Че то не си ли върви в пакета на матричните светлини?penevdch написа: 27.01.2023, 09:56:18 Днес разговарях с дилъра от когото закупих колата. Според него при Superb III FL с матрични светлини , при завой светва само малкото триъгълниче в основния фар и това била функцията CORNER
Съвет за Супърб Скаут
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Съвет за Супърб Скаут
Бееееее.....
- saniti
- Гараж: BMW
Съвет за Супърб Скаут
Аз си признавам,че се обърках
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Съвет за Супърб Скаут
Е не си единствения объркан.
Но по принцип е стандартна случка и аз като поръчвах разни неща бяха неизвестни, докато колата не дойде на живо. В конфигуратора има грешки, неточности... и абе реалности. Накрая беше - абе поръчваме и се молим да е каквото очакваме (думи на дилър)...
Но по принцип е стандартна случка и аз като поръчвах разни неща бяха неизвестни, докато колата не дойде на живо. В конфигуратора има грешки, неточности... и абе реалности. Накрая беше - абе поръчваме и се молим да е каквото очакваме (думи на дилър)...
Бееееее.....
- vankissa
- Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154
Съвет за Супърб Скаут
Само предполагам, че ги искат кинтите за халогените, което знам че може да се хакира също.
Иначе триъгълничето и халогенте светват при мен в различни моменти и определено се усеща, най-вече като маневрирам в гаража - тогава виждам кое кога светва. На пътя - свети яко, няма оплаквания, но усещам само включването на халогените. Триъгълничето кога свети - бах ли го... Виждал съм по други коли, че на място свети. Даже и до един 30-40км пак съм ги виждал да светят тия триъгълничета. Халогените не светват над 20км/ч мисля и се усещат ясно в бавни завои, кръстовища, при маневриране.
Не съм гледал колегата какво си е добавил като екстри, но аз също намирам печката за излишна. Ако колата нощува навън има смисъл от реотани на предното стъкло (то е вече фолио и е още по-яко), на пръскалките за течност за чистачки, ако щеш подгряване на волана. Но самата кола загрява за отрицателно време, при мен за около 600 метра като тръгна сутрин. Много далеч е от дизел в това отношение, а това се усеща веднага като затопляне в купето.
Иначе триъгълничето и халогенте светват при мен в различни моменти и определено се усеща, най-вече като маневрирам в гаража - тогава виждам кое кога светва. На пътя - свети яко, няма оплаквания, но усещам само включването на халогените. Триъгълничето кога свети - бах ли го... Виждал съм по други коли, че на място свети. Даже и до един 30-40км пак съм ги виждал да светят тия триъгълничета. Халогените не светват над 20км/ч мисля и се усещат ясно в бавни завои, кръстовища, при маневриране.
Не съм гледал колегата какво си е добавил като екстри, но аз също намирам печката за излишна. Ако колата нощува навън има смисъл от реотани на предното стъкло (то е вече фолио и е още по-яко), на пръскалките за течност за чистачки, ако щеш подгряване на волана. Но самата кола загрява за отрицателно време, при мен за около 600 метра като тръгна сутрин. Много далеч е от дизел в това отношение, а това се усеща веднага като затопляне в купето.
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
Съвет за Супърб Скаут
Сега, че Skoda е пред VW спор няма. Оказва се че триъглното (side light) работи със секцията за завой от фаровете за мъгла. При Passat corner е само през секцията на фаровете за мъгла. На клипчето от 1:00 се вижда как работи при ниска скорост и маневриране
https://www.skoda-storyboard.com/en/pre ... rb_matrix/

https://www.skoda-storyboard.com/en/pre ... rb_matrix/

-
gmilev
- Гараж: Шкода Супърб Скаут 2.0 TSI
Toyota Land Cruiser 120 - Обратна връзка:
Съвет за Супърб Скаут
Някой добавял ли е предиктивен темпомат и ако да, доволен ли е? Това оборудване, което съм добавил към него ли се отнася "Асистиращи системи Travel Assist High + дигитално табло"?
Четох в тази тема, че с асистента имало проблем, по-скоро с волана и капацитивните датчици, който трябва да е решен с новите волани. Някой нещо чул/видял?
https://forum.skodahome.cz/topic/160177 ... /#comments
Четох в тази тема, че с асистента имало проблем, по-скоро с волана и капацитивните датчици, който трябва да е решен с новите волани. Някой нещо чул/видял?
Последно промяна от gmilev на 28.01.2023, 09:53:00, променено общо 1 път.
-
gmilev
Съвет за Супърб Скаут
Благодаря за инфото, колегаzloQQ написа: 27.01.2023, 00:41:54 Има алтернатива на печката - Пандора. Доста читава аларма, което освен охранителни функции има и други благинки. Както и може да запали колата от разстояние и да подгрее/охлади купето. Предполагам, че цената ще е на половина. Извода относно "рхатлъка" е абсолютно правилен и според мен. Просто споделям една алтернатива![]()
Ще си заръчам печка аз, но се замислих как аджеба ще запали колата тази аларма, като трябва да е натисната спирачката?- bad_pesho
- Гараж: Skoda Superb III Facelift 2.0 TSI 280
Съвет за Супърб Скаут
Аз го имам и го ползвам само за магистрално каране. Това е една от екстрите, които най-много ме впечатлиха. Само си дърниш волана( заради сензорите), а колата прави всичко останало. Един път даже ме спаси, че аз се бях отнсъл някъде встрани, а една женица ме засече много брутално. Колата реагира в пъти по бързо от мен и си спря.gmilev написа: 28.01.2023, 08:56:24 Някой добавял ли е предиктивен темпомат и ако да, доволен ли е? Това оборудване, което съм добавил към него ли се отнася "Асистиращи системи Travel Assist High + дигитално табло"?
Иначе проблеми за сега с тая система не съм имал.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Съвет за Супърб Скаут
gmilev, е, това не е от алармите по 50 лева. Читави са доста! Освен това, може да се пали колата и с други (по-евтини) аларми имащи такава функция. Разбира се, малко магарийки се правят, но...всичко е възможно. Просто "Пандора" са мислили като са правили продукта и то...добре са го мислили и съответно са сглобили чудесен продукт! @tuningmania, може да потвърди това.
Последно промяна от zloQQ на 28.01.2023, 10:28:56, променено общо 2 пъти.
-
gmilev
Съвет за Супърб Скаут
А с какъв волан си, мисля другата седмица да поръчвам кола и като зачетох тази тема от чешкия форум, леко ми висна ченетоbad_pesho написа: 28.01.2023, 10:14:58Аз го имам и го ползвам само за магистрално каране. Това е една от екстрите, които най-много ме впечатлиха. Само си дърниш волана( заради сензорите), а колата прави всичко останало. Един път даже ме спаси, че аз се бях отнсъл някъде встрани, а една женица ме засече много брутално. Колата реагира в пъти по бързо от мен и си спря.gmilev написа: 28.01.2023, 08:56:24 Някой добавял ли е предиктивен темпомат и ако да, доволен ли е? Това оборудване, което съм добавил към него ли се отнася "Асистиращи системи Travel Assist High + дигитално табло"?
Иначе проблеми за сега с тая система не съм имал.
На мен основно за градско каране ми беше идеята, т.к. имам поне по 5 фиша година, за 8-20 км. превишение, защото блея...
-
gmilev
Съвет за Супърб Скаут
Замислям се дали да не сложа такава на джипаzloQQ написа: 28.01.2023, 10:16:21 gmilev, е, това не е от алармите по 50 лева. Читави са доста! Освен това, ми е да се пали колата и с други (по-евтини) аларми и същи такава функция. Разбира се, малко магарийки се правят, но...всичко е възможно. Просто "Пандора" са мислили като са правили продукта и то...добре са го мислили и съответно са сглобили чудесен продукт! @tuningmania, може да потвърди това.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Съвет за Супърб Скаут
Волана няма отношение към темпомата. Триспицовия е по - красив от двуспицовия, а дали ще има пера, гсм и т.. е въпрос, който ти си избираш. Темпомата и нивото му са си отделни екстри.
Незнам точно на какво викат предиктивен темпомат и в кой пакет влиза, вероятно е връзка на темпомата с разпознаването на знаци. Въпрос на вкус, аз лично не смятам, че трябва да се превръщам в статист в автомобила. Ако карането ще се свежда до това ръцете ми да са върху волана, по-добре да дам на друг да кара и да седна отзад да си дремя спокойно. За мен адаптивния темпомат до 160км/ч е достатъчен като ниво на оборудване. След това ниво колата започва да иземва прекалено голяма част от шофирането.
Имай предвид и че тези екстри не са 100% безусловно работещи. Имат особености в поведението си, а понякога просто не работят. Например като заръми дъжд.
Незнам точно на какво викат предиктивен темпомат и в кой пакет влиза, вероятно е връзка на темпомата с разпознаването на знаци. Въпрос на вкус, аз лично не смятам, че трябва да се превръщам в статист в автомобила. Ако карането ще се свежда до това ръцете ми да са върху волана, по-добре да дам на друг да кара и да седна отзад да си дремя спокойно. За мен адаптивния темпомат до 160км/ч е достатъчен като ниво на оборудване. След това ниво колата започва да иземва прекалено голяма част от шофирането.
Имай предвид и че тези екстри не са 100% безусловно работещи. Имат особености в поведението си, а понякога просто не работят. Например като заръми дъжд.
Бееееее.....
-
gmilev
Съвет за Супърб Скаут
Цецо75 в чешката тема пишат, че от волана тръгва проблем, който се изразява в това да ти писка постоянно колата, че travel assist не работи, бипка, светка по таблото. Кое има отношение не мога да кажа, но ако ще ми писка, предпочитам да не го слагам, затова и ми е интересно с какъв волан е колегата bad_pesho. Иначе за статист и аз не искам да бъда, но всяка година влагам по около 200-300 кинта в КАТ, що пък да им ги давам
Иначе самата функция предиктивен темпомат е точно това, да намалява, ускорява, следи знаците, като си съдейства и с навигацията на извънградско, смисъл да преценява с колко км. да влезе колата в даден завой(предполагам, че по непознати пътища е полезно).
Последно промяна от gmilev на 28.01.2023, 10:38:09, променено общо 1 път.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Съвет за Супърб Скаут
До @gmilev - Алармите "Pandora" комуникират с Автомобила по "Can". Няма Проблем да си стартираш/спираш Двигателя от мобилния телефон. Ето сайта на официалния им вносител за България: Натисни Точно Тук.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- saniti
- Гараж: BMW
Съвет за Супърб Скаут
Аз имам добавен Front Assist - адаптивен темпомат до 210 км\ч, за мен е удобно понеже като ти изкочи някой на пътя пищи и спира сама, след това препядствието като го няма сама си връща зададената скорост. Като пуснеш мигач за изпреварване започва да ускорява сама до зададената скорост. Има възможност да задаваш различно разстояние,в което да сработва.
Няма възможност (или и да има не знам как) да зададеш да следваш темпото на автомобила пред теб.
Няма възможност (или и да има не знам как) да зададеш да следваш темпото на автомобила пред теб.