Съвет за Супърб Скаут

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от Цецо75 »

Да обобщим, че стана голяма каша:

1. Матричните фарове са си "завиващи" при висока скорост априори. Не завиват, но играят със секциите.
2. Не матричните фарове (лед или ксенон) ако имат функция завиване го правят при висока скорост.
3. Corner функцията няма общо с основните фарове, тя включва фара за мъгла в завой при ниска скорост.
Бееееее.....
gmilev

Шкода Новак

Гараж: Шкода Супърб Скаут 2.0 TSI
Toyota Land Cruiser 120
Обратна връзка:

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от gmilev »

Привет, колеги! :)
Днес тествах Супърб 4 х 4 седан, TDI, 147 KW с DSG , както и бензиновия Скаут на колегата Saniti, за което съм му много благодарен [smilie=thank_you2.gif] В резултат на теста, се спрях на бензиновия мотор.
Конценпцията се избистри почти на 100 %. Относно Corner функцията казаха, че може да се пусне и софтуерно(както някой писа по-горе някъде), но не в ЕТ, има си хас де [smilie=pardon.gif] та в този ред на мисли, ако не е сложно и времеемко, може да ми препоръчате човек, който може да ги пусне, срещу заплащане, разбира се.
Имам колебания за цвета, двоумя се м/у бял перлен и лава син, но съвсем скоро ще избистря и това.Изображение

Като цяло това е почти окончателния вариант, само за корнера се чудя към момента и за една бъзикня, която да ми чете знаците и да подбира скоростта чакам да ми кажат от ЕТ, че се чудех дали ще разпознава на магистралата знаците за дъжд и сняг, под ограниченията...

Цвят
Луна бял металик 2Y2Y - 1023 лв.
Джанти
Лети джанти BRAGA 8,5Jx18" MRADC1M - 0 лв.
Интериор
Черен LA
Безопасност и управление
Crew Protect Assistant - проактивна защита за водача и пътника до него MESI7W2 - 323 лв.
Rest assistant - система за разпознаване на умора във водача MMKEEM1 - 87 лв.
Фарове за мъгла с функция CORNER GPNBPNB - 239 лв.
Blind Spot Detect без Lane Assist и мултифункционална камера GPWBPWB - 1141 лв.
TPM - система за следене на налягането в гумите - RDKS -активна MRDK7K3 - 258 лв.
Асистиращи системи Travel Assist High + дигитално табло GPWRPWR - 2606 лв.
– Асистент при паркиране, сензори за паркиране отпред и отзад с автоматични спирачки
Практичност и аксесоари
Подгряване на дюзите на стъкломиячната уредба MBWD9T1 - 59 лв.
Виртуален педал и електрическо отваряне и затваряне на капака на багажното отделение GPK9PK9 - 367 лв.
Акустични предни странични стъкла със затъмнение на задните странични стъкла GPKYPKY - 295 лв. (излизали затъмнени от завода)
Независимо подгряване на купето с дистанционно управление GPHDPHD - 2653 лв.
Автоматично отключване на щората на багажното отделение с мултифункционален джоб MGPR3U7 - 112 лв.
Адаптивен контрол на окачването DCC и избор на режим за шофиране, за автомобили с PF1 GPF2PF2 - 1732 лв.
Комфорт и мултимедия
Бутон за сгъване на задната седалка от багажното отделение MVRHUK3 - 183 лв.
Навигационна система AMUNDSEN + WLAN + WEB радио GRNDRND - 777 лв.
3 спицов спортен мулти волан с подгряване за радио, GSM и DSG GPLQPLQ - 442 лв.
Удължена гаранция
Удължение на гаранцията за 5 години, до 150 000 km MASGEA9 - 560 лв.

Цена - 12857 лв. за оборудването по-горе.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от Цецо75 »

Корнера може и да не е толкова просто да се активира от външен човек. Та ако толкова държиш на него, плащай го отсега, да не кажеш че съм те подвел. То на 100 бона, тия 200лв все тая.
Бееееее.....
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от vankissa »

Реших само да надзърна в темата и ...

Мисля си че ако питащия вижда смисъл в някоя от екстрите няма смисъл да се чуди още преди покупката как да прецака системата - corner функцията визирам. Говорим за кола, която ще е над 70К, нали? +/- 200 лева не решаващо, но може да изиграе лоша шега при гаранционен иск, не дай си боже, ииии не ти треее да го мислиш.

На ясно съм как тия 200-тачки се трупат - моята не е с целия каталог вътре, но не основно по тази причина, а повече от практична гледна точка към моментна на покупка.

На въпроса с цвета - на мен сивите елементи ми идват мнооо грозно в комбинация най-вече с лава синьо. Колкото по-малко се виждат, толкова по-добре ми изглежда, т.е. бих избрал бялото.
Но не е съвсем лошо в комбинация с оранжево - има тука една в квартала се разкрва... таааа бива. Нее A6 Allroad щото ам лоша комбинация не см виждал, но опита да се имитира не се случва винаги успешно.

Иииии, простете субективното мнение!
gmilev

Шкода Новак

Toyota Land Cruiser 120
Обратна връзка:

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от gmilev »

Затова и си го добавям аз Cornera, пък дали ще има ефект от него ще се изясни...
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от Цецо75 »

Мен лично белия ме кефи на макс. Ама аз и мечока си взех бял, та съм пристрастен.
Бееееее.....
Аватар
saniti

Škoda Фен

Гараж: BMW

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от saniti »

Най-важното е,че се спря на бензиновия... топ агрегат за парите си :)
И бялата и синята са супер [smilie=yahoo.gif]
Аватар
pdimanov

Škoda Фен²

Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от pdimanov »

@gmilev можеш ли да споделиш с какво мнение остана от двата мотора като си ги тествал днес? Интересно ми е, защото първоначално се беше насочил към дизела и в крайна сметка се спря на бензиновия. Явно нещо се е случило. :)
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от Цецо75 »

Е то е много сложно за обяснение [smilie=sarcastic.gif]
Бееееее.....
Аватар
pdimanov

Škoda Фен²

Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от pdimanov »

Мисля, че въпросът кой мотор е по-добър е реторичен, но понеже човекът каза, че концепцията му се е избистрила вече, ми стана интересно каква е била първоначалната концепция, за да е дизел първи избор и каква е сега. [smilie=sarcastic.gif]
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от NRG »

Това независимо подгряване, ако е печка и струва почти 3 бона, за бензинова кола, бих си го спестил. Тоя корнер, за мен е пълен т.шак, не виждам автора, защо толкова го мисли. Виж една панорама на бяла кола….
gmilev

Шкода Новак

Toyota Land Cruiser 120
Обратна връзка:

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от gmilev »

pdimanov написа: 26.01.2023, 21:53:03 @gmilev можеш ли да споделиш с какво мнение остана от двата мотора като си ги тествал днес? Интересно ми е, защото първоначално се беше насочил към дизела и в крайна сметка се спря на бензиновия. Явно нещо се е случило. :)
Първоначално мислех, че 200 коня дизел са ми ОК, освен това имах и идея да си вземам фактури и за 2 коли, т.е. и двете щяха да са дизел. След това обаче, започнах да чета една мнооого дълга тема на колегата YYakovliev, какви подобрения е започнал и прави по неговата бензинова... и страстта, с която пише за колата си и как и се кефи, ме замисли и реших, че не е лошо да тествам и бензин, освен това повечето мнения бяха в плюс на бензина и накрая, но не на последно място, днешния тест и лакомото око/крак....
Като впечатления - има осезаема разлика(без да съм експерт) още от старта в полза на бензина, освен това(не, че ми е проблем) дизела е по-шумния мотор, скоростната кутия зацепваше една-две идеи по-бавно от бензина.
Относно Cornera не ми е проблема за парите, просто исках да си изясня функция, т.к. мислех, че е за извънградско, а в крайна сметка се оказа, че работи до 20-30 км./ч., доколко е полезен(по-нагоре имаше колега, който каза, че много дразнел), въпреки това, ще го поръчам.
gmilev

Шкода Новак

Toyota Land Cruiser 120
Обратна връзка:

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от gmilev »

NRG написа: 26.01.2023, 23:03:55 Това независимо подгряване, ако е печка и струва почти 3 бона, за бензинова кола, бих си го спестил. Тоя корнер, за мен е пълен т.шак, не виждам автора, защо толкова го мисли. Виж една панорама на бяла кола….
Печка е...
С годините започнах да се замислям и стигнах до извода, че предпочитам да си гледам "рахатлъка", вместо да дзиндзирикам в случая, да стържа лед или да чистя сняг и прочее, и като така, тази печка за мен лично си заслужава.
Както казва народа "всеки сам си преценя" [smilie=pardon.gif]
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от zloQQ »

Има алтернатива на печката - Пандора. Доста читава аларма, което освен охранителни функции има и други благинки. Както и може да запали колата от разстояние и да подгрее/охлади купето. Предполагам, че цената ще е на половина. Извода относно "рхатлъка" е абсолютно правилен и според мен. Просто споделям една алтернатива наздраве
penevdch

Шкода Новак

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от penevdch »

Цецо75 написа: 26.01.2023, 17:23:20 Да обобщим, че стана голяма каша:

1. Матричните фарове са си "завиващи" при висока скорост априори. Не завиват, но играят със секциите.
2. Не матричните фарове (лед или ксенон) ако имат функция завиване го правят при висока скорост.
3. Corner функцията няма общо с основните фарове, тя включва фара за мъгла в завой при ниска скорост.
Днес разговарях с дилъра от когото закупих колата. Според него при Superb III FL с матрични светлини , при завой светва само малкото триъгълниче в основния фар и това била функцията CORNER
Нека някой запознат сподели мнение трябва ли да е така и ако не е може ли да се активира CORNER LIGHT в последствие.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”