Проект Kodiaq RS
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Flash
- Гараж: Audi A3 Sedan 8Y 2022 35TDI
Проект Kodiaq RS
Написал съм 1,4м или иначе казано 140см. Може би не съм се изразил ясно 
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Проект Kodiaq RS
Ясно. Извинявам се.
- vermeer
Проект Kodiaq RS
Ти твоята кола явно си я имаш, няма какво да го мислиш повече.
Чипнат бензинов варел ще гори много независимо как го караш и колко си го натоварил, той така ще гори и да не е чипнат. Ще ми е интересно да споделиш после и да сравним с например Q7 3.0 TFSI. За такива концепции ти трябва дизел или голям бензинов двигател.
За багажника със сгънатите седалки - трябва да ти кажа, че хич не ме впечали като го натоварих с 1 детска количка и 2 куфара. Но може би си прав за мен е с размера на А4 комби, за теб може и да ти стига, зависи от нуждите. 5-местния Кодиак е доста по-добре просто защото третия ред го няма, независимо сгънат или не.
Дъщеря ти очевидно ще я сложиш по средата и не съм сигурен на какво я обричаш на дълъг път първо заради твърдата седалка по-средата и второ заради двата стола отстрани. Нядявам се да го решиш локално. При мен, дори сега, когато сме само с един стол няма абсолютно никаква вероятност да преживея драмата на дългия път ако децата са сбити едно в друго заради малкото пространство отзад. Искате или не, харесва ли ви или не, това не променя факта че за децата си трябват самостоятелни седалки и всичко друго е компромис. Как беше… “когато се молиш за дъжд, трябва да си готов да се справиш с калта”. За голямо семейство си трябва камион, проста физика.
Чипнат бензинов варел ще гори много независимо как го караш и колко си го натоварил, той така ще гори и да не е чипнат. Ще ми е интересно да споделиш после и да сравним с например Q7 3.0 TFSI. За такива концепции ти трябва дизел или голям бензинов двигател.
За багажника със сгънатите седалки - трябва да ти кажа, че хич не ме впечали като го натоварих с 1 детска количка и 2 куфара. Но може би си прав за мен е с размера на А4 комби, за теб може и да ти стига, зависи от нуждите. 5-местния Кодиак е доста по-добре просто защото третия ред го няма, независимо сгънат или не.
Дъщеря ти очевидно ще я сложиш по средата и не съм сигурен на какво я обричаш на дълъг път първо заради твърдата седалка по-средата и второ заради двата стола отстрани. Нядявам се да го решиш локално. При мен, дори сега, когато сме само с един стол няма абсолютно никаква вероятност да преживея драмата на дългия път ако децата са сбити едно в друго заради малкото пространство отзад. Искате или не, харесва ли ви или не, това не променя факта че за децата си трябват самостоятелни седалки и всичко друго е компромис. Как беше… “когато се молиш за дъжд, трябва да си готов да се справиш с калта”. За голямо семейство си трябва камион, проста физика.
Последно промяна от vermeer на 25.01.2023, 13:34:08, променено общо 1 път.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Проект Kodiaq RS
Много пъти сме го дискутирали - третата седалка в Шкодите е всъщност подлакътник с колан. Не става за системно возене включително и на деца.
Бееееее.....
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Проект Kodiaq RS
Абе дупе знае 2 и 200. Имам един познат, който нямаше възможности да сменя колата, а имаше 2 деца с малка разлика. Едното беше бебе, а другото 2-3г по-голямо. Събираха се 4мата във фиат пунто
, та и на морета ходеха...
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Проект Kodiaq RS
Бащата имаше до миналата година такъв фиат 2003г. /бракувах му го, щото не може да кара вече/
- vermeer
Проект Kodiaq RS
За 4-ма души проблем няма в почти никоя кола. За комфортно пътуване на 5 души обаче, часове наред, филма е истински…digitalundgrd написа: 25.01.2023, 16:22:57 Абе дупе знае 2 и 200. Имам един познат, който нямаше възможности да сменя колата, а имаше 2 деца с малка разлика. Едното беше бебе, а другото 2-3г по-голямо. Събираха се 4мата във фиат пунто, та и на морета ходеха...
Последно промяна от vermeer на 25.01.2023, 18:16:56, променено общо 2 пъти.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Проект Kodiaq RS
Точно така, почти всяка кола има 4 пълнофункционални седалки. Но са много малко тези, които 5 истински седалки. От VAG се сещам само за Туран, Шаран, Алхамбра... и нито една Шкода.
vermeer, На Сеата средната седалка имаше ли тунел под краката или пода е равен?
vermeer, На Сеата средната седалка имаше ли тунел под краката или пода е равен?
Бееееее.....
- vermeer
Проект Kodiaq RS
Напрактика е равно въпреки, че е 4х4. Детайл, за който малко хора се сещат какво удобство носи. Другото е, че задните седалки самостоятелно се регулират - плъзгане напред-назад, както и ъгъл на облегалките.

Последно промяна от vermeer на 25.01.2023, 18:12:04, променено общо 1 път.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Проект Kodiaq RS
Точно това с равния под прави седалката пълноценна, да. Иначе е мъка да стои човек разкрачен, па било и дете.
Бееееее.....
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Проект Kodiaq RS
vermeer написа: 25.01.2023, 17:59:57 Другото е, че задните седалки самостоятелно се регулират - плъзгане напред-назад, както и ъгъл на облегалките.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Проект Kodiaq RS
Ако Шкода имаха кола на тази база, щяха да изтрепат рибата. Това е смисленото решение за 3 деца.
Бееееее.....
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Проект Kodiaq RS
E Карок нямаше ли някакви подобни вариофлекс седалки (3 отделни, които може да ги "пренареждаш").
- Scub40
- Гараж: Шкода Кодиак 2.0TSI LPG 190к.с 4х4 ДСГ7
Шкода Октавия Комби 3 фейслифт 1,6тди ръчка 2020
Проект Kodiaq RS
Има го при Карок, ама не знам някой поръчва ли го Вариофлекса. Аз такъв още не съм виждал на живо. Тунела широкия долу обаче си го има. Мислех навремето Карок да поръчвам, задължително с Вариофлекс и сгъваема предна пасажерска облегалка, но така и не стигнах до там... И по-добре ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Е, малко по-нагоре човека показа какво се нарича широко пространство на Алхамбрата
Е, малко по-нагоре човека показа какво се нарича широко пространство на Алхамбрата
-
storm1st
- Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA
Проект Kodiaq RS
@Flash,Flash написа: 19.01.2023, 13:55:40
.....................
Питам го, като поръчвах колата, има ли анимация на стоповете, както при Октавията, той ми вика НЕ, по-стар модел е няма
....................
Потвърждавам ,че има "анимация " на стоповете при мен, значи и твоята като дойде трябва да има . Специално я гледах снощи