Съвет за Супърб Скаут
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
gmilev
- Гараж: Шкода Супърб Скаут 2.0 TSI
Toyota Land Cruiser 120 - Обратна връзка:
Съвет за Супърб Скаут
Здравейте, колеги!
Искам да си купя нов Супърб Скаут, с дизелов мотор 200 к.с.
Моля, колеги с такива машини да кажат имали ли са проблеми и ако да - какви. В една тема видях, че се коментира бавна реакция на скоростната кутия, при кикдаун, има ли проблем или не при Вас?
Отворен съм за всякакви съвети и мнения.
Ако има някой около Русе и не му представлява трудност, бих искал да направя едно кръгче. Моля, който има желание да се свърже с мен на 0988762823 - Георги.
Предварително благодаря!
Искам да си купя нов Супърб Скаут, с дизелов мотор 200 к.с.
Моля, колеги с такива машини да кажат имали ли са проблеми и ако да - какви. В една тема видях, че се коментира бавна реакция на скоростната кутия, при кикдаун, има ли проблем или не при Вас?
Отворен съм за всякакви съвети и мнения.
Ако има някой около Русе и не му представлява трудност, бих искал да направя едно кръгче. Моля, който има желание да се свърже с мен на 0988762823 - Георги.
Предварително благодаря!
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Съвет за Супърб Скаут
Здрасти.
Накратко - да, има забавяне в педала на газта. Нагажда се според стила на каране. При повече настъпване лага намалява значително. При лежерно каране - съответно става доста голям. Важи си и при кикдаун. Разбира се, винаги може да се бутне лоста на S и да се направи бързата маневра. Аз лично съм доволен от двигателя и скоростната кутия. Има достатъчно мощност да изпреварва на D.
Не пропускай да си сложиш DCC, независимо какво ти говори търговеца. Разлика с или без има.
Преди да поръчаш, отскочи до някой шоурум с наличен супърб, пък бил и с друг двигател и направи един тест драйв. Аз идвайки от Пежо останах доста шокиран колко много се клати този автомобил при по-висока скорост. Свиква се с времето, но в началото е доста стряскащо.
Накратко - да, има забавяне в педала на газта. Нагажда се според стила на каране. При повече настъпване лага намалява значително. При лежерно каране - съответно става доста голям. Важи си и при кикдаун. Разбира се, винаги може да се бутне лоста на S и да се направи бързата маневра. Аз лично съм доволен от двигателя и скоростната кутия. Има достатъчно мощност да изпреварва на D.
Не пропускай да си сложиш DCC, независимо какво ти говори търговеца. Разлика с или без има.
Преди да поръчаш, отскочи до някой шоурум с наличен супърб, пък бил и с друг двигател и направи един тест драйв. Аз идвайки от Пежо останах доста шокиран колко много се клати този автомобил при по-висока скорост. Свиква се с времето, но в началото е доста стряскащо.
- saniti
- Гараж: BMW
Съвет за Супърб Скаут
Аз имам такъв бензинов, от Варна съм,ако ти се разхожда ще покараме 
- shavo
- Гараж: 2023 Ford Ranger Wildtrack 2.0BiTurbo
2020 Peugeot 2008 1.5HDI
Съвет за Супърб Скаут
Здрасти колега,
Първо поздрави за избора на модел и двигател, аз направих същия и не съжалявам.
За близо 2 години съм имал два проблема, отстранени гаранционно-нищо критично, което да пречи на ежедневното ползване на автомобила докато дойдат частите:
1. Изпотен фар за мъгла
2. Хромираната решетка отпред стана на мехури
Кутията не е идеална, но за мен лично е ОК. Почти не съм я слагал на S, като съм с жената - никога, че мрънка
Ако не беше налична моята когато я купувах, щях да й сложа DCC, както е написал и колегата по-горе, но нямаше как да правя промени в моя случай. И все пак въпреки че липсва, не съм усетил проблеми с клатене - на жената Пежото 2008 2020г. се клати доста повече например. За возията с или без DCC нямам база за сравнение и не мога да кажа.
Ако има други въпроси - питай смело
Първо поздрави за избора на модел и двигател, аз направих същия и не съжалявам.
За близо 2 години съм имал два проблема, отстранени гаранционно-нищо критично, което да пречи на ежедневното ползване на автомобила докато дойдат частите:
1. Изпотен фар за мъгла
2. Хромираната решетка отпред стана на мехури
Кутията не е идеална, но за мен лично е ОК. Почти не съм я слагал на S, като съм с жената - никога, че мрънка
Ако не беше налична моята когато я купувах, щях да й сложа DCC, както е написал и колегата по-горе, но нямаше как да правя промени в моя случай. И все пак въпреки че липсва, не съм усетил проблеми с клатене - на жената Пежото 2008 2020г. се клати доста повече например. За возията с или без DCC нямам база за сравнение и не мога да кажа.
Ако има други въпроси - питай смело
ex. 2021 Skoda Superb Scout 2.0TDI 147kW 200hp 7DSG 4x4 Lava Blue
- Мичев
Съвет за Супърб Скаут
Аз го сравнявам със седан - 406. То стои залепнало на пътя в сравнение със супърба.
- saniti
Съвет за Супърб Скаут
Аз откъм пътно поведение съм много доволен,за возията, която предлага окачването се държи адекватно, според мен и моите нужди.
Моята кола е първа регистрация 09.2021г, на 43к км и само веднъж съм влизал в сервиз - на около 20к км започна да придърпва като сменя между 3та и 4та скорост. Ъпдейтнаха софтуера на кутията и се оправи.
Моята кола е първа регистрация 09.2021г, на 43к км и само веднъж съм влизал в сервиз - на около 20к км започна да придърпва като сменя между 3та и 4та скорост. Ъпдейтнаха софтуера на кутията и се оправи.
-
gmilev
- Гараж: Шкода Супърб Скаут 2.0 TSI
Toyota Land Cruiser 120 - Обратна връзка:
Съвет за Супърб Скаут
Благодаря за бързите отговори!
Saniti, ти имаш ли проблем със ск. кутия, за който пише Shavo? Някъде тук четох, че ако сложиш адаптивно окачване и караш на режим спорт, кутията няма такъв лаг, та въпросът ми е, ако сложа DCC ще си реша ли проблема с лага?
Засичали ли сте пълно-пълно колко ви харчи колата(не, че ми е от голямо значение, но искам да сметна заслужава ли си разликата в подръжка, гориво, данък и т.н.)?
Чудя се и за печка, някой има ли във форума с печка и има ли някакви драми с нея?
Като цяло съм се спрял да следните добавки:
Front Assist - aдаптивен темпомат за скорост до 210 км - това животоно ли е, което ти следи знаците и ти намалява автоматично скороста, съобразно тях?
Фарове за мъгла с фунция Corner;
ТРМ - система за налягането в гумите - RDKS - активна(какво значи това, че мери налягането във всяка гума или само следи за разлики?);
Виртуален педал;
Печка
DCC;
Бутон за сгъване на задната седалка от багажника;
3 спицов перфориран волан, мулти волан с подгряване - това не знам защо го искам ако трябва да съм честен, с какъв волан идва стандартно?
Вие какви добавки направихте по колите си?
Saniti, ти имаш ли проблем със ск. кутия, за който пише Shavo? Някъде тук четох, че ако сложиш адаптивно окачване и караш на режим спорт, кутията няма такъв лаг, та въпросът ми е, ако сложа DCC ще си реша ли проблема с лага?
Засичали ли сте пълно-пълно колко ви харчи колата(не, че ми е от голямо значение, но искам да сметна заслужава ли си разликата в подръжка, гориво, данък и т.н.)?
Чудя се и за печка, някой има ли във форума с печка и има ли някакви драми с нея?
Като цяло съм се спрял да следните добавки:
Front Assist - aдаптивен темпомат за скорост до 210 км - това животоно ли е, което ти следи знаците и ти намалява автоматично скороста, съобразно тях?
Фарове за мъгла с фунция Corner;
ТРМ - система за налягането в гумите - RDKS - активна(какво значи това, че мери налягането във всяка гума или само следи за разлики?);
Виртуален педал;
Печка
DCC;
Бутон за сгъване на задната седалка от багажника;
3 спицов перфориран волан, мулти волан с подгряване - това не знам защо го искам ако трябва да съм честен, с какъв волан идва стандартно?
Вие какви добавки направихте по колите си?
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Съвет за Супърб Скаут
Между лага и DCC няма нищо общо. Едното е окачване, другото кутия. Кутията си е лагава и толкоз. Екология. Свиква се, не е драма.
Но DCC е опция, която не трябва да пропускаш в никакъв случай! Карах тия дни С3 повечко километри и общо взето на нормалното окачване не ми допада поведението на колата, въпреки, че говорим за магистрали в Европа, т.е. гладък път. Общо взето се чувствах добре на DCC Sport, волан на sport и ИЗКЛЮЧЕН асистент за линиите. Тогава усещах колата адекватна като пътно поведение. И държа да кажа, че минавам за спокоен шофьор, не говорим за някакво препускане, а магистрално каране с 140-150км/ч.
За мен, задължителните екстри са - DCC и матрични фарове. Незнам какви са тия фарове с функция Corner, ама ако не са матрични... заслужава си всеки лев даден за матричните! Същото важи и за DCC.
Всичко друго е пожелателно и според нуждите.
Line Assist - мен лично много ме дразни и не го ползвам. Усещам се така, все едно имам разбита кормилна рейка с тия притрепвания.
Front Assist е полезен, сега дали ти трябва по-скъпия до 210... с тоя дизел едва ли.
TPM - ако се доплаща е безмислено според мен.
Виртуален педал - бива ако е безплатно, живее се и без него.
Печка - освен ако не живееш над 1500м надморски - безмислено.
Бутон за сгъване на ... бла-бла - безмислено.
3 спицов волан - по красив е. Подгряването на волана - имам и не го ползвам, ама много хора му се кефят. Пера за скоростите на волана - на тоя дизел нямат особен смисъл, ама пък не струваха много пари, взимай ги.
И един последен съвет - ако караш под 30 000 км на година - взимай 190 или 280 бензин!
Но DCC е опция, която не трябва да пропускаш в никакъв случай! Карах тия дни С3 повечко километри и общо взето на нормалното окачване не ми допада поведението на колата, въпреки, че говорим за магистрали в Европа, т.е. гладък път. Общо взето се чувствах добре на DCC Sport, волан на sport и ИЗКЛЮЧЕН асистент за линиите. Тогава усещах колата адекватна като пътно поведение. И държа да кажа, че минавам за спокоен шофьор, не говорим за някакво препускане, а магистрално каране с 140-150км/ч.
За мен, задължителните екстри са - DCC и матрични фарове. Незнам какви са тия фарове с функция Corner, ама ако не са матрични... заслужава си всеки лев даден за матричните! Същото важи и за DCC.
Всичко друго е пожелателно и според нуждите.
Line Assist - мен лично много ме дразни и не го ползвам. Усещам се така, все едно имам разбита кормилна рейка с тия притрепвания.
Front Assist е полезен, сега дали ти трябва по-скъпия до 210... с тоя дизел едва ли.
TPM - ако се доплаща е безмислено според мен.
Виртуален педал - бива ако е безплатно, живее се и без него.
Печка - освен ако не живееш над 1500м надморски - безмислено.
Бутон за сгъване на ... бла-бла - безмислено.
3 спицов волан - по красив е. Подгряването на волана - имам и не го ползвам, ама много хора му се кефят. Пера за скоростите на волана - на тоя дизел нямат особен смисъл, ама пък не струваха много пари, взимай ги.
И един последен съвет - ако караш под 30 000 км на година - взимай 190 или 280 бензин!
Бееееее.....
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Съвет за Супърб Скаут
О не, не, не това е задължителна опция. Имам я на всичките коли и по друг начин не отварям или затварям багажника.
- Мичев
Съвет за Супърб Скаут
Трудна работа. Ще трябва да вкараш в уравнението колко спокоен/неспокоен шофьор си и колко км на година мислиш да изминаваш. Ако си спокоен - 5, че може и под 5/100 да държиш. С настъпване - 6-7/100.gmilev написа: 24.01.2023, 18:17:29 но искам да сметна заслужава ли си разликата в подръжка, гориво, данък и т.н.
При дизелите има и AdBlue система, която си иска да я пълниш периодично. Цените за оригинално Adblue не са приятни а аз лично от колонка не смея да заредя.
Не - намаля ако пред теб има автомобил или препятствие. Не се съобразява със знаците, освен ако не си добавиш нужният пакет за разчитане на знаци. Чак тогава този темпомат може да бъде включен в "предиктивен" режим.gmilev написа: 24.01.2023, 18:17:29 Front Assist - aдаптивен темпомат за скорост до 210 км - това животоно ли е, което ти следи знаците и ти намалява автоматично скороста, съобразно тях?
Това осветява пътя при навлизане в завой. Готино е.
Следи налягането във всяка гума. Без него получаваш само инфо, че налягането в конкрена гума се различава.gmilev написа: 24.01.2023, 18:17:29 ТРМ - система за налягането в гумите - RDKS - активна(какво значи това, че мери налягането във всяка гума или само следи за разлики?);
Двуспицов волан с не перфорирана кожа, без подгрев и без пера за скорости. Не е имало момент да ме дразни.gmilev написа: 24.01.2023, 18:17:29 3 спицов перфориран волан, мулти волан с подгряване - това не знам защо го искам ако трябва да съм честен, с какъв волан идва стандартно?
Друга екстра която не виждам да е заявявана е - "акустични стъкла". Аз лично не успях да се вредя за тази екстра поради неизвестни причини от страна на Шкода и малко ме е яд. Автомобила не е много тих при високи скорости а това до колкото разбирам от многото дискусии - върши работа.
- pdimanov
- Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG
Съвет за Супърб Скаут
Тук можеш да прочетеш още мнения за някои екстри на супърба.
Акустични стъкла са задължителни.
Ръчката за пускнаето на задните седалки от багажника е удобна. Лично аз ѝ се кефя като я ползвам, вместо да заобикалям всеки път.
Акустични стъкла са задължителни.
Ръчката за пускнаето на задните седалки от багажника е удобна. Лично аз ѝ се кефя като я ползвам, вместо да заобикалям всеки път.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Съвет за Супърб Скаут
Да акустичните стъкла също са важна екстра и то не скъпа. Добре е да се вземе и пакета за затъмнени стъкла, ама там е доста объркано какво поръчваш и какво получаваш, незнам какво е актуално в момента. Подгрева на предно стъкло също е важен според мен.
Една друга екстра, която е загуба на пари е заводската навигация - крайно тъп потребителски интерфейс. Въпроса е, че и там с пакетите не е ясно, ако не я вземеш, какви функционалности на медията можеш да загубиш.
Една друга екстра, която е загуба на пари е заводската навигация - крайно тъп потребителски интерфейс. Въпроса е, че и там с пакетите не е ясно, ако не я вземеш, какви функционалности на медията можеш да загубиш.
Бееееее.....
- saniti
Съвет за Супърб Скаут
Аз лично не бих се поколебал да взема 280 коня бензин отново. Новия Gen4 е много добър, разхода на гориво варира от 6.5 до 12 извънградско, градско във Варна около 11 ми дава на мен по маршрутите,по които минавам. Лично за мен това е двигателя за Супърб
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Съвет за Супърб Скаут
Здравейте.
Знаете ли каква е разликата в цената между 200кс дизел и 280кс бензин?

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Съвет за Супърб Скаут
Живея в Пловдив, колата ми е в гараж всяка нощ и въпреки това ползвам печката ясеки ден, когато возя детето на градина или ще пътувам дълго и искам направо да седна в колата без палто )
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.