Проект Kodiaq RS

Всичко за SUV Kodiaq Mk1 2016-2023
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
Flash

Шкода Новак

Гараж: Audi A3 Sedan 8Y 2022 35TDI

Проект Kodiaq RS

Мнение от Flash »

rts написа: 19.01.2023, 15:38:35 този пакет сън вече го бе заявил и те накараха да се откажеш ли
Да, бях го поръчал и не, не ме е накарал да се откажа. Просто ми каза, че ако държа на този пакет не се знае кога ще е възможно производството на колата... То щото сега пък е цъфнало и вързало, като го отказах [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Проект Kodiaq RS

Мнение от digitalundgrd »

За 50 лева от алито ще ти додИ за 20 дена пакета за сън :

https://www.aliexpress.com/item/4000755193879.html

Одеало предполагам у вас и сега имаш, което да го метнеш в багажника [smilie=pardon.gif]

Чехите да ходят да се таковат у таковата...За тая простотия да не се знае колко време ще я "произвеждат" тази кола [smilie=fool.gif]
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Проект Kodiaq RS

Мнение от YYakovliev »

Ма това ли е "пакет сън" бре, аххахахахахахахахахахахахаххаха - аз мисля, че са някакви електроники и системи (не съм го погледнал просто). А то...
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
v0rt3x

Шкода Новак

Проект Kodiaq RS

Мнение от v0rt3x »

https://happykoala.bg/products/triprest ... 6959083703

Даже няма нужда да чакаш от Алито :)
Аз поръчах това преди време за жена ми и е доста доволно качество.
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Проект Kodiaq RS

Мнение от nmnikolov »

Винаги съм се чудил това не е ли опасно за врата в случай на катастрофа при страничен удар?
Изображение
remix

Шкода Новак

Гараж: Kodiaq FL 2.0 TSI

Проект Kodiaq RS

Мнение от remix »

Flash написа: 19.01.2023, 13:55:40 Питам го, като поръчвах колата, има ли анимация на стоповете, както при Октавията, той ми вика НЕ, по-стар модел е няма.
Когато пуснаха Kodiaq FL , всички го имаха. В един момент заради чиповете почнаха да правят цигании. Махат някакви неща, за да могат да пускат по-бързо колите. От тогава почнаха да идват без анимацията. В briskoda имаше доста мрънкане, че са дошли без анимация и никой не им е казал
Аватар
Flash

Шкода Новак

Проект Kodiaq RS

Мнение от Flash »

remix написа: 20.01.2023, 10:10:13 Когато пуснаха Kodiaq FL , всички го имаха
В чешкия сайт го има като оборудване, в нашия дилър също е описано... Да видим как ще дойде [smilie=search.gif]
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

Проект Kodiaq RS

Мнение от DoH_KuXoT »

nmnikolov написа: 19.01.2023, 22:59:05 Винаги съм се чудил това не е ли опасно за врата в случай на катастрофа при страничен удар?
изобщо идеята да списиш докато те возят си е предпоставка за травми и без удар, това за деца иди дойди, ама възрастни спящи в колата винаги са ми били странни, жената и тя , три завоя и вика ае чао и се буди след 200км, главата и пада, става, клюмва на ляво на дясно, чак ми е некомфортно да карам като спи да не взема да друсна някъде [smilie=pardon.gif]
Аватар
intense

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG

Проект Kodiaq RS

Мнение от intense »

DoH_KuXoT написа: 20.01.2023, 14:12:59некомфортно
Супер съм си аз. Спира да дудне [smilie=sarcastic.gif]
icohohi

Škoda Фен

Гараж: Kodiaq FL 2.0 TSI Vision

Проект Kodiaq RS

Мнение от icohohi »

Flash написа: 19.01.2023, 11:17:08 и ако искам колата да има някакъв нормален срок на доставка да се откажа от него. Яд ме е за акустичните стъкла, но са в рестрикция. [smilie=hunter.gif] [smilie=ireful1.gif]
И за моя казаха да се откажа от Кантона, Сайд Асист-а, Акустичните стъкла, Матричните фарове и тн. Нищо не отказах, и ми казаха над година чакане. Дойде в срок, точно на 9тия месец. Хора които се отказаха от неща, пак за същото време им дойде. Има анимация на стоповете и мигачите при мен. Единствено нямам охлаждане в жабката...
Аватар
Flash

Шкода Новак

Проект Kodiaq RS

Мнение от Flash »

icohohi написа: 20.01.2023, 20:05:16 И за моя казаха да се откажа от Кантона
При мен въобще нямаше опция да поръчам Кантон. Този "Пакет сън" по-скоро ей така го бяхме сложили, ако някога някой отзад реши да придреме и ми е все тая за него. Музика явно ще се слага афтърмаркет [smilie=pardon.gif]
icohohi написа: 20.01.2023, 20:05:16 нямам охлаждане в жабката
Това е много странно, кое точно липсва за да откарат въздуховод до жабката...
icohohi

Škoda Фен

Гараж: Kodiaq FL 2.0 TSI Vision

Проект Kodiaq RS

Мнение от icohohi »

Flash написа: 21.01.2023, 08:16:45 Това е много странно, кое точно липсва за да откарат въздуховод до жабката...
Има отвор за затварящия вентил, комплекта е 24 лв (маркуч и вентил) от али-то. Липсвало е желание според мен. Бях решил да слагам, ама JORDITO ме отказа, и наистина 6 месеца не съм усетил липса.
Аватар
vermeer

Škoda Фен²

Проект Kodiaq RS

Мнение от vermeer »

Признавам си 2018 имах точно такъв план за действие както тук описания - тогава бях и в същата ситуация. Жалката истина обаче, и трябва да се има предвид, че ако Кодиака се напъне да върви, а същевременно се товари много ще гори повече от АМГ (фигуративно). Описвал съм във форума че тогава взех един за тестове от всякакъв тип. Като вървеж нямаше нищо впечатляващо, но бях с идеята че това ще се промени с интервенции така, че не обърнах кой знае колко внимание на това. Много беше шумен обаче при скорости над 120. Големият му минус в моите критерии се оказа задната седалка - въпреки че е СУВ за 3-ма е тясно, имаше драма да се сложат 3-те стола. Багажника се оказа също малко недостатъчен в седем местния вариант (все пак искахме още един ред седалки).

После тествах и Q7, която не донесе особени предимства спрямо Кодиака като седалки и багажно пространство. Поне си дадох сметка колко спрял беше Кодиака.

Замислих се, че ако осъществя плана няма да имам нито бегачка, нито на децата ще им е супер комфортно, нито багаж ще мъкна кой знае колко. Типично когата искаш много неща в една кола всъщност правиш компромиси със всичко. Да не говорим, че сигурност и тунинг са антоними и не може да съществуват в едно изречение.

Реших проблема в другата посока - разделих критериите тематично - в две коли: една като типично семейна и една за мен да ме усмихва. Разбира се, трябваше да се разшири малко бюджета, но с малко компромиси и търпение във избора се получи добре.

Стане ли въпрос за дълъг път децата не искат да се возят в друга кола освен в Алхамбрата. Родих се най накрая и с багажа. Даже 4-ма възрастни с 3-те деца (с кутия на покрива разбира се) пътувахме комфортно и относително бързо на почивки из Гърция. Тази кола смело казвам ми се отплаща непрекъснато за избора. Направих компромис с личния автомобил, взех A5-цата на 30 хил. км., но ме радва доста вече втора година.

Дали направих правнилния избор - не знам. Надявам се да разкажеш, че алтернативата си струва също.
Аватар
Flash

Шкода Новак

Проект Kodiaq RS

Мнение от Flash »

vermeer написа: 22.01.2023, 18:36:26 ще гори повече от АМГ
Сигурно е така, но честно казано и не очаквам нещо друго. Ще гори само като се напъва, през останалото време няма да е извън рамките на нормалното за такава кола. Не съм имал идея да слагам 3 столчета отзад, защото голяма дъщеря вече е почти 1,4м и не е необходимо да използва. За шума предполагам, че е така, но като се има предвид невъзможността да си поръчам Кантон и ще слагам афтърмаркет озвучаване, то инсталацията ще е и на звуко и шумоизолация (както е редно да се направи). Правил съм такава изолация на предишната ми А3-ка 2017, при това само на предните врати и пода отпред - разликата е брутална. Третият ред седалки ще седи сгънат през повечето време и багажник има бол.
vermeer написа: 22.01.2023, 18:36:26 сигурност и тунинг са антоними
Реално модификациите, които искам да направя, не виждам как ще нарушат сигурността на автомобила, а и все пак когато си возя семейството шофирането е различно.
Един от основните ми водещи фактори е SUV, не искам 7-местен миниван/ван или комби (по-скоро жената не ги иска и става НИЕ не искаме [smilie=sarcastic.gif] )
За моите ежедневни дейности и работа имам А3 Седан, която я взех миналата година април и я чаках 10 месеца да я произведат (много ми е мила още - само на няколко месеца е [smilie=pardon.gif] . Преди да се роди третото дете, колата ни задоволяваше идеално семейните нужди. Много голям багажник (за класа и размерите си), комфортно возене, изключително добра шумоизолация спрямо предишния модел. Дори не смятам да слагам изолация. Ако тръгна в посока покупка на автомобил за личен кеф, колите стават 3, разходите за 3 коли... иииии гараж за трета кола. Като добавим, че имам и мотор...
vermeer написа: 22.01.2023, 18:36:26 Дали направих правнилния избор
Всеки прави избори спрямо мирогледа си. Важното е да си щастлив и да ти прави кефа, пък дали е Кодиак, Q7, А3,5,18 е все тая.
Дай Боже да дойде по-скоро колата и да имам възможността да споделя впечатления.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Проект Kodiaq RS

Мнение от Rangel »

Аз само не разбрах на годинка и половина в кво се вози това дете, ако не в столче?
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq Mk1”