Hyundai
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Petar1966
- Гараж: Хюндай Аванте 1.6LPI
Hyundai
Незнам дали има аутохолд.Тази сутрин като пътувах за работа, маршрута ми е през Гърбавия мост на ул.,, Черковна ",имаше трафик, спрях на изкачване,и при потегляне отпуснах спирачката и колата тръгна леко напред.
Животът иска жертви,но няма да сме ние...
- VALDO
- Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp - Обратна връзка:
-
Petar1966
-
MrBean
Hyundai
Хюндай са железни машини, имах малък, с 1.3 мотор, ходих 7-8 пъти до Германия с него и 2 пъти до Гърция, единствения му проблем беше ръждата отдолу, но след обединяването с КИА проблема е решен. Миналата година се качих на едно такси Соната, беше на 915 хил.км, газ/бензин. Та както казах, железни машини.
Със здраве да си я караш.
Със здраве да си я караш.
-
Petar1966
Hyundai
Благодаря за пожеланията!
Имам един въпрос: салона е кожен ,с подгрев и обдухване (май така се наричаше). Предната ми кола също беше с кожа,но нямаше обдухване.
Имам препарат за почистване на кожата,но на Хюндай -я седалките са перфорирани,и мисля че няма да стане.Дайте идеи какви препарати да ползвам, възможно ли е да забърсвам с влажна кърпа и т.н.
Имам един въпрос: салона е кожен ,с подгрев и обдухване (май така се наричаше). Предната ми кола също беше с кожа,но нямаше обдухване.
Имам препарат за почистване на кожата,но на Хюндай -я седалките са перфорирани,и мисля че няма да стане.Дайте идеи какви препарати да ползвам, възможно ли е да забърсвам с влажна кърпа и т.н.
- lybrator
- Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381
Hyundai
Това е като цяло нормално за хидротрансформаторна кутия, особено когато е технически изправна. Спокойно може да се окаже, че нямате АутоХолд, защото типът скоростна кутия не го изисква като цяло.
За роботизираните кутии обикновено е необходим аутохолдът, защото в спряло положение кутията е отцепена от мотора
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
-
Petar1966
Hyundai
Не, не казвам че са специални,а просто перфорацията няма ли да се напълни с препарата?
Може би не се изказах правилно, съжалявам...
Може би не се изказах правилно, съжалявам...
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
-
Petar1966
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Hyundai
Добре изглежда. Как стои въпроса със сервизите? Тази горивна система обслужват ли я в официалния сервиз? Сменят ли се някакви филтри или други консумативи по газовото?
- lybrator
- Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381
Hyundai
Трябва да има филтър още при помпата за високото налягане. Тия коли нямат изпарител, така че филтърът, който реално е там, отпада. Не би следвало да има и филтър за газовата фаза, защото няма газова фаза
Дано собственикът каже повече, на мен ми е любопитно като LPG фен
Дано собственикът каже повече, на мен ми е любопитно като LPG фен
-
Petar1966
Hyundai
Обслужването е в сервиза на Карсбг11, двигателя е по различен от бензиновия 1.6.
Има разлика в клапани, фази на газоразпределението ...
Иначе окачването е едно към едно с бензиновия модел -Макферсон отпред, отзад полунезависимо.Много е елементарно,греда, пружина, амортисьор, стабилизатор.
Газовата уредба е течна фаза LPI ,5 поколение.Филтър на входящата газ, и един след помпата.Това е...
Има разлика в клапани, фази на газоразпределението ...
Иначе окачването е едно към едно с бензиновия модел -Макферсон отпред, отзад полунезависимо.Много е елементарно,греда, пружина, амортисьор, стабилизатор.
Газовата уредба е течна фаза LPI ,5 поколение.Филтър на входящата газ, и един след помпата.Това е...
-
Petar1966
Hyundai
Здравейте,за да не отварям нова тема,ако мога да попитам тук.
Искам да купя кола на дъщеря ми,тя още не е взела книжка,но дай Боже да стане
! Понеже ГО разбрах, че била много висока за млади водачи, възможно ли е колата да се регистрира на името на съпругата ми,тя няма шофьорска книжка,за да е на нейно име ГО?
Вчера се разходих по искърското дефиле към Мездра, после към Ботевград през Витиня за София.От Елисейна се отклоних към манастира Седемте престола.Да покарам малко на сняг...Пътя не беше въобще почистен, колко по-нагоре се качвах, толкова повече сняг по пътя.Оказа се, че Хюндай -я е доста проходима кола!
Обаче ме достраша ! На едно място имаше уширение на пътя,и направих обратен завой.Спрях да се снимам,и не можах да отворя вратата!Викам си е са си е...а мамата! Как ще излезна от тук, не знам... Обаче с малко газ, без буксуване излязох
. На връщане срещнах снегорин, чистеха... На един ляв завой с около 20км/ч.поднесе!Скороста беше низка,та нямаше проблем.
Въпроса ми е: имам стабилизираща система,но лампата не светна, значи не се включи!На каква скорост започва да сработва тази система?Или има проблем?На една от предните ми коли,АБС-а ми се струва че заработваше над около двадесет км/ч.Да ли сега е така?
Искам да купя кола на дъщеря ми,тя още не е взела книжка,но дай Боже да стане
Вчера се разходих по искърското дефиле към Мездра, после към Ботевград през Витиня за София.От Елисейна се отклоних към манастира Седемте престола.Да покарам малко на сняг...Пътя не беше въобще почистен, колко по-нагоре се качвах, толкова повече сняг по пътя.Оказа се, че Хюндай -я е доста проходима кола!
Обаче ме достраша ! На едно място имаше уширение на пътя,и направих обратен завой.Спрях да се снимам,и не можах да отворя вратата!Викам си е са си е...а мамата! Как ще излезна от тук, не знам... Обаче с малко газ, без буксуване излязох
. На връщане срещнах снегорин, чистеха... На един ляв завой с около 20км/ч.поднесе!Скороста беше низка,та нямаше проблем.Въпроса ми е: имам стабилизираща система,но лампата не светна, значи не се включи!На каква скорост започва да сработва тази система?Или има проблем?На една от предните ми коли,АБС-а ми се струва че заработваше над около двадесет км/ч.Да ли сега е така?
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)