Kodiaq Facelift

Всичко за SUV Kodiaq Mk1 2016-2023
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Kodiaq Facelift

Мнение от bega4kata »

Първите Кодияци бяха с 500
След това 381
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Scub40

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Кодиак 2.0TSI LPG 190к.с 4х4 ДСГ7
Шкода Октавия Комби 3 фейслифт 1,6тди ръчка 2020

Kodiaq Facelift

Мнение от Scub40 »

Е, моя е от първите, пък тук се твърдеше, че е с DQ381... На 115 се "окоти" мехатроника, добри са [smilie=sarcastic.gif]
rts

Škoda Фен²

Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

Kodiaq Facelift

Мнение от rts »

Scub40 написа: 14.01.2023, 11:53:56 Е, моя е от първите, пък тук се твърдеше, че е с DQ381... На 115 се "окоти" мехатроника, добри са
Всъщност твоята е била с DQ500 ли?
Аватар
Scub40

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Кодиак 2.0TSI LPG 190к.с 4х4 ДСГ7
Шкода Октавия Комби 3 фейслифт 1,6тди ръчка 2020

Kodiaq Facelift

Мнение от Scub40 »

И до ден днешен не знам с каква е. Мен ме нямаше, когато я правиха в ЕТ, а жена ми слабо се интересува от моделите на скоростните ни кутии.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Kodiaq Facelift

Мнение от Цецо75 »

Дай рамата на ЦецоNOL да я разпечата в системата. И ще видиш, каква е била. Уж 500 били корави, ама ...
Бееееее.....
Аватар
fxexpo

Шкода Новак

Гараж: Audi A4 1.8T

Kodiaq Facelift

Мнение от fxexpo »

alexinchains написа: 13.01.2023, 09:56:23 Върнаха капарото, неустойка няма, живи и здрави!
@alexinchains, каква е историята с "неустойки няма"?
Аз съм пред дилема дали да не им тегля една цветна и да скачам другаде, след като за пореден път ми преместиха доставката за края на 2023-та (поръчка в началото на 02.2022). Не ми се иска да им опростя едни 5% на капарото, след като е "олекнало" с 19-20% за 1 година ...
Последно промяна от fxexpo на 17.01.2023, 12:16:14, променено общо 1 път.
rts

Škoda Фен²

Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

Kodiaq Facelift

Мнение от rts »

Както споменах в по-преден пост - поръчах колата на 10.01.2023. Вчера разбрах, че имам прогнозна дата за 26-та седмица (последната на юни 2023), което естествено нищо не означава. Освен това вчера добавих управление на DSG-то от волана, което най-вероятно ще доведе до нова прогнозна седмица.
alexinchains

Škoda Фен

Гараж: Йоника

Kodiaq Facelift

Мнение от alexinchains »

@fxexpo, при изтичането на моя срок, им писах да си искам парите обратно. Уточних капаро плюс дължими неустойки. В крайна сметка получих само капаро. Нямам сили, възможност и желание повече да се занимавам с ЕТ, така че това беше краят на комуникацията ми с тях, след като реално и аз загубих пари от инфлацията с този залог, гледах да се откача колкото се може по бързо. Моят случай е сходен с твоя, така че съм доволен, че се отказах ако трябваше да чакам до края на годината.

Между впрочем те не обявиха ли нов Кодиак за средата на 2023? Не знам какво би станало в твоята ситуация, но ме съмнява да уважат цената за нов модел, а дори да се достави преди това, реално след месеци ще има чисто нов модел.
Аватар
fxexpo

Шкода Новак

Гараж: Audi A4 1.8T

Kodiaq Facelift

Мнение от fxexpo »

Написаното по-долу да се разбира като споделяне на опит към хора, които тепърва ще поръчват коли с много екстри. Нито ще станат бързо, нито местният търгаш ще си спази договора:

Моята поръчка е за L&K, 200 к.с./дизел, с всички екстри (каквото имаше налично като екстра към онзи момент, без ISO-накрайник за детско столче на предна седалка и още 1-2 минорни глупости, стандартните за L&K 19" джанти) - разбирай стъклен покрив, теглич, DCC, отдалечено подгряване, червен металик и всякакви други нужни и ненужни опции. Към момента на поръчване имаше проблем само с Canton-а, което можеше да се преглътне. После руснаците вклязоха в Украйна (форсмажор, задействащ допълнителните 60 работни дни по договора) и дойдоха една след друга мотиките с какви ли не части (фарове, отпопляеми стъкла, джанти и т.н.). Та от дата за производство 32-ра седмица на 2023-та, споделена преди 3 месеца, сега ме изместиха за края на 2023-та и то не било ясно/гарантирано (каквото и да ми кажели все едно нищо не ми казвали, за дата).

Дотук "добре" казал падащият от 8-мия етаж, минавайки покрай 7-мия ... Обаче дойде време да ми изтече договора след седмица. И преди седмица започнахме с циганиите:

- В устен разговор с търговеца - нямало проблеми, запазваме цената и продължаваме договора като безсрочен, ще можете да си вземете капарото и неустойката когато пожелаете, стига колата да не е вече произведена и чакаща за транспорт или в процес на транспорт към БГ. Викам си - "добре, логично, ще го помисля".
- Обмислих ситуацията и им написах имейл, в който помолих "черно на бяло" да ми напишат отговор на 2 въпроса, които бяхме обсъждали устно, т.е. да потвърдят и да има следа - (1) че ще мога да си взема парите от капарото когато поискам след като е изтекъл договора и (2) че ще ми бъдат надплатени онези 5% от капарото, които ми дължат по договор. И настана мълчание. Звънях по телефона, писах СМС-и, накрая - имейлът ми не бил получен. ОК, пращам го наново и търся изрично потвърждение, че е получен. След което,
- Получавам "отговор" с прикрепено споразумение към договора ми за доставка, в което наредени 8 точки (бля-бля) от които 2 съществени - да се съглася на още 70 работни дни отсрочка, след което да мога да си изтегля капарото и внимание, съгласявам се да получа 5-те % "обезщетение за забавата" ПРИ ПОЛУЧАВАНЕ на автомобила (ами ако съм казал "баста" и не съм дочакал средата на 2024-та примерно?). Което според скромното ми мнение може би променя/допълва смисъла на т.18 от договора (не съм юрист, спекулации):
Изображение
Това капаро го виждам като безлихвен кредит. Давам 10К+ назаем на ЕТ, те си ги джуркат и множат в бизнеса си, после евентуално си вземам 8К (като покупателна сила, при -20% за инфлацията последната година), не ми дават дори 5-те % неустойка и отивам да пия по една студена водица и да плача в някой тъмен ъгъл.

П.С. Както е казал "поетът", докато има овце ще има и кой да ги стриже ...
Аватар
lybrator

Cupra

Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381

Kodiaq Facelift

Мнение от lybrator »

Не разбрах за фаровете, искат да ви произведат колата без матричните фарове ли?
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Kodiaq Facelift

Мнение от bega4kata »

Да не стане,поръчваш Кодияк 1 ф.л. и получаваш Кодияк 2 [smilie=sarcastic.gif] далавера си е
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
fancko

Škoda Фен²

Гараж: О3 FL 1.8 TSI 7DSG

Kodiaq Facelift

Мнение от fancko »

В Тойота е точно така и си плащаш новата цена. И договорите са така и няма мърдане.
storm1st

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA

Kodiaq Facelift

Мнение от storm1st »

Цецо75 написа: 14.01.2023, 08:08:36 rts, 381 е еко варианта на 500. По-лека уж и по-икономична. Второто не е вярно, за първото незнам. Носи на по-малко нютони, но за стоков Кодиак е достатъчна. Колко е здрава, никой още не знае.
В допълнение още нещо важно за DQ381 / не мернах да се е дискутирало / . За разлика от DQ500 , DQ381 има 2 помпи за маслото . Една механична, която е стандартната и допълнително електрическа ,която работи при определени условия . Явно идеята им е при старт стоп или в задръствания на ниски обороти да има по-добро охлаждане и съответно по-дълъг ресурс . То и затова е различно маслото от това на 500 и се сменя по предписание на 120 К км . Дали е удачна,дали не и колко е здрава ….. и аз ще заключа като колегата … не се знае засега …По лека е ,по евтина / хммм…/ и т.н.т . Но просто това слагат вече ….
storm1st

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA

Kodiaq Facelift

Мнение от storm1st »

Здравейте , и аз да се похваля . Тотална изненада . Kodiaq поръчан на 27.06.22 . Ами в понеделник миналия казаха, че е произведен вече и чакат спедиция всеки момент и в петък се обадиха ,че го разтоварват . Следобяд днес със сина отидох да го видя и почвам да движа нещата за придобиване. Мръсен кален , със защитно фолио но тук . Месец и нещо предсрочно . Нямах зор наистина . Не съм бързал . Лежерно си чаках .Даже ми обърква леко сметките с това идване но няма да го връщам ;) . По договор беше за края на март някъде . Но беше планиран за след среда 23 г. и януари се смени датата . Самия търговец ме изненада но и той каза ,че докато не види, че е произведен няма нищо да каже да не ме заблуди . Още не мога д аповярвам но нека го подкарам . Общо взето всичко възможно съм напоръчал без панорамен покрив и доп. подгряване За съжаление Кантона нямаше как да се поръча . Има и камери и сайд асист . Дойде и с пакета сън ,който скоро се дискутираше .
Нека го придобия и ще го наснимам хубаво .
А ето и една две снимчици отвътре в суров вид .Извинявам се за качестовото а и беше много набързо .Нямам сърце да го снимам отвън , че е олепен с фолио и мноооого мръсен . Не , че вътре в момента е прелест ....

Изображение

Изображение
Последно промяна от storm1st на 13.02.2023, 20:18:28, променено общо 1 път.
Аватар
intense

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG

Kodiaq Facelift

Мнение от intense »

Стоварваха днес малко автомобили браво
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq Mk1”