Здравейте съфорумници и за много години!
Дойде и моят ред да направя тема за личния си автомобил! По различни причини такава тема нямах, когато притежавах Шкода но пък сега е факт па макар и с друга марка, която бавно но сигурно върви по стъпките на чешките си колеги!
След доста обмисляне, реших да продам старият семеен автомобил /10 годишната Skoda Octavia 2 FL, 1.6 TDI/ докато пазара е по-извратен и да налея сумата в нещо ново на лизинг. Причините за това са много, най-вече факта, че от 20 години шофоьрски стаж, след доста разправии със стари автомобили, ми се искаше нещо чисто ново. След доста тестове, обиколки по шоурумите, гледане на ревюта реших да се присъединя към семейството на управляващите Дачия.
Спрях се на Dacia Sandero Stepway 1.0 TCe/LPG 100 к.с. Оранжева Атакама. Договорът сключих края на месец февруари 2022 и трябваше да е при мен края на август но уви... все пак дойде преди Коледа... Да, и за Дачия вече се чака по 10 месеца та даже и нова емблема вкараха през това време!
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Като размери е идентичен с братчед си Renault Capture. Идеален е за 4-ма възрастни, като багажника е приличен по размер + опцията гредите на покрива да се завъртат напречно и да се закача директно кутия. Както се подразбира от модела, колицата идва със заводски монтирана газова уредба на Ланди Ренцо с тороидална бутилка от 40 л., като пълначката е до гърловината на бензина и не е нужно да се навива накрайник! Като е взех заредих до горе гАз, като в момента газта е на половина а одометъра показва 350 км. Не знам до колко е вярно отчитането при това първо зареждане но рейнджа е 430 км по борд. Бутонът за газ си стои пуснат и колата си превключва както е по програма. Превключването газ-бензин и обратно става абсолютно незабележимо. Отвън само тренирано ухо може да усети разликата в звука. Отвътре мисля, че не се усеща при спряла кола.
Наджасках и всичко, каквото имаше в каталога а в него беше като на разпродажба, всичко беше по 590... цвят, джанти, медии, комфорт пакет!
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Има си дневни LED-ове и автоматични дневни LED-ове на рефлектор, Keyless, предупреждение за обект в сляпата зона, електрическа ръчна спирачка- готино е с нея, отваряш вратата и се вдига автоматично и пак така си се пуска като потеглиш. Връзката с Android Auto при мен трябваше да е чрез Wi-Fi но поради липса на чипове е с кабел, което не е толкова зле, а отделно си се връзва и чрез блутут за разговори и музика. Седалките са удобни, подлакътникът също е добър. Мога да кажа, че мощност и комфорт не й липсват, както за движение в града, а и извън него. Пускам малко снимков матрял и една с оранджева котка, за която вече гласувахте в една друга тема!