Симптоми за износен съединител DSG
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
g1kata
Здравейте, какви са симптомите ако съединителя е за смяна ? Кутията е DQ200, 7 степенна със сухите съединители, на 4-та, когато реша да настъпя около 3000 оборота , оборотите стават колебливи и не ускорява много , не се форсира до край , но се усеща все едно няма добро сцепление, някак все едно форсира 500-600 оборота и спира форсира и спира и ускорението е нищожно, не знам как да го опиша. Диагностиката показва грешка P177C (съединител 2 достигнат момент на допуск). До тук всичко изглежда ясно, но това което ме озадачава е , че не го прави на 2-ра. Закарах я в специализиран сервис, където я гледаха с някаква "специална" диагностика и ми казаха, че не виждат мехатроника да прави грешки и избивала само тая грешка за съединител 2. Майстора каза , че почти със сигурност проблема ще се реши със смяна на съединител. Някой има ли опит с тия кутии защото аз съм много бос по темата.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
На колко километра е колата?
-
g1kata
При мен е от по-малко от година , показва 159000 , но нямам идея дали е са реални...
-
g1kata
Не знам дали има общо, но преди да избие тази грешка , ми изгоря едната дюза, съответно изпратих и 4-те за рециклиране и като ги направиха, колата работи и върви добре, но когато се случи аварията карах 15-20 километра в авариен режим на 3 цилиндъра, възможно ли е в тоя режим да е заминал съединителя?
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
единия съединител е за нечетните 1357 ,другия за четните 246g1kata написа: 12.01.2023, 14:34:31 Диагностиката показва грешка P177C (съединител 2 достигнат момент на допуск). До тук всичко изглежда ясно, но това което ме озадачава е , че не го прави на 2-ра.
Ще се оправи като се сменят
Има ли леко претрисане/претреперване на втора понякога?
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
g1kata
Не съм забелязал, като цяло си върви и сменя като по учебник , когато я карам спокойно изобщо не се забелязва това.. явно ще се сменя , дано да не се окаже нещо друго , че тая смяна изобщо не е евтина..
-
antoanidis
Колега реши ли проблема?