Историята на един "прероден" Superb III Facelift
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Баси играча - кара си колата с щората на багажника и пак събира багаж ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
-
peyopetrishki
- andreev
- Гараж: Škoda Octavia 4 RS, 2.0 TSI, 7DSG - Stage 3
много работи се събраха, доста дълъг пост ще е
![kiss3 [smilie=kiss3.gif]](./images/smilies/kiss3.gif)
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Направо не ми се мисли. То и аз пиша фермани, ама Яшката като подпука клавиатурата!

- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
По цял ден обикалям тия дни и се занимавам с колата, вечерите не съм пред компа и затова не пиша. Утре сигурно ще е същото. Като успея да седна, ще споделям какво се случва. Нещата се движат, но има за доизкусуряване още малко.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
10% нагоре въртящ момент и мощност за без пари, не е лошо. Идвам от/имам Японка, но винаги съм харесвал Шкодите и най-накрая собственикYYakovliev написа: 10.01.2023, 21:45:41 Ще пиша дълъг пост утре, че съм убит от път, много лоши метеорологични условия и чакане. Сега пускам само резултата от диното:
307 hp / 446 Nm - сток.
Темата я изчетох от страница едно без пропуск, моите уважения за което и само смело напред.
Последно промяна от tsb на 12.01.2023, 00:19:44, променено общо 1 път.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
-
peyopetrishki
Поиграх си малко да ги наложа в ексел. Не претендирам за 100% точност, все пак е ръчен труд. Ясно се вижда че аудито умира във високите, било то заради малкото турбо или малкия кулер или и двете ) Супърба от друга страна тегли равномерно. След ремапа ще е огън!

- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Вторник беше последният ден, в който можех да измеря колата сток, тъй като в сряда бях уговорил да се слагат частите. В крайна сметка реших да го направя, да не ме е яд после, че съм изпуснал прозореца. Реших да се разходя до Пловдив, хем почти двойно по-евтино за самото дино, хем да покарам. Пейо ми писа, че и той иска да замери, викам супер, ще имам компания.
Звъннах на Маднес в 10:00, питах дали диното е свободно и няма масови събития за деня, казаха че е. Казах: "ако към 12:00 дойдем 2 коли, ОК ли е?". Отговориха, че е ОК. Облякох се и въпреки прогнозата за лошо време, тръгнах.
Условията бяха ужасни, проливен дъжд, мъгла около Тунел „Траянови врата“, ТИР-ове, които допълнително от пръските намаляват видимостта. Всичко в едно, беше доста опасно, после жена ми ми каза вечерта, че по новините са съобщили, че е имало много катастрофи. Карах умерено бавно и в 12:00 пристигнах пред Маднес.

Пеяка се появи след 5 минути и влязохме вътре. Естествено, диното НЕ беше свободно... На въпроса кога ще стане, не ни казаха конкретен отговор, имало кола пред нас. Взеха ми телефона, казаха, че ще звъннат като са готови. Оставих Супърба отпред и отидохме да обядваме в доста приятен ресторант на едно от тепетата. Забравих му името.

Пейо вика качвай се да караш, та повъртях из Пловдив до ресторанта. Аудито ми хареса как се усеща и как се кара, естествено не можех да го настъпвам в градски условия, но като цяло ремапнатата кутия, дори на "D" беше повече от адекватна. Иначе вътре е приятно като салон и вози хубаво, усеща се примиумът. Доста добър автомобил.
Убихме 1 час там в приказки и ядене и тъй като нямаше позвъняване още, решихме да се връщаме и да чакаме на място, защото продължаваше да вали яко. Пейо караше на връщане, като подаде малко повече на моменти и усетих, че върви плавно и наема как си трябва. На гъзомер определено върви повече от Супърба сток и не умалява нагоре.

Влязохме в сервиза и видяхме, че още не са свършили, а на диното имаше бесен 1.9 TDI Сеат Леон, който се настройваше на място и затова се бавеха толкова. Въпреки че клетката е шумоизолирана, тая кола така трещеше и бучеше, че щеше да събори сградата. Все едно настройваха 1400 коня GTR.
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
След още 1:20 часа чакане (сумарно 2:20 часа), настройване и рънове най-накрая "бегачката" беше готова! Ето я в истинската й прелест:

Колата ми през това време беше вкарана да съхне и да се оцеди. Пейо и него в последствие.

След това настана време за мерене, закачиха я и понеже ми бе първо такова изживяване, ми беше доста интересно.

След 30 минути и 3-4 ръна, приключиха и беше време за Аудито. Явно нещо трябваше да се охлади ли не знам (диното), ама чакахме пак към 15-20 минути между двете коли.

Резултатите са по-горе в темата, аз съм доволен какво даде колата и очаквах 300+ коня на мотор. За конете мисля е реално, защото всички VAG 2.0 TSI дават 20-25 отгоре като ги мерят, а сега колата е и с по-голямо турбо от IS38. За нютоните - не съм убеден изобщо, че са чак толкова много, но не мога да направя математиката. Сток я дават колата 400 Nm, но това няма значение, важното е да се мери пак там в последствие и да се гледат разлики и как върви графиката.
Разпечатаха ни графиките, качиха ги на една флашка и се прибрахме по домовете. Пътуването на обратно беше също толкова тегаво, колкото и на идване.
Звъннах на Маднес в 10:00, питах дали диното е свободно и няма масови събития за деня, казаха че е. Казах: "ако към 12:00 дойдем 2 коли, ОК ли е?". Отговориха, че е ОК. Облякох се и въпреки прогнозата за лошо време, тръгнах.
Условията бяха ужасни, проливен дъжд, мъгла около Тунел „Траянови врата“, ТИР-ове, които допълнително от пръските намаляват видимостта. Всичко в едно, беше доста опасно, после жена ми ми каза вечерта, че по новините са съобщили, че е имало много катастрофи. Карах умерено бавно и в 12:00 пристигнах пред Маднес.

Пеяка се появи след 5 минути и влязохме вътре. Естествено, диното НЕ беше свободно... На въпроса кога ще стане, не ни казаха конкретен отговор, имало кола пред нас. Взеха ми телефона, казаха, че ще звъннат като са готови. Оставих Супърба отпред и отидохме да обядваме в доста приятен ресторант на едно от тепетата. Забравих му името.

Пейо вика качвай се да караш, та повъртях из Пловдив до ресторанта. Аудито ми хареса как се усеща и как се кара, естествено не можех да го настъпвам в градски условия, но като цяло ремапнатата кутия, дори на "D" беше повече от адекватна. Иначе вътре е приятно като салон и вози хубаво, усеща се примиумът. Доста добър автомобил.
Убихме 1 час там в приказки и ядене и тъй като нямаше позвъняване още, решихме да се връщаме и да чакаме на място, защото продължаваше да вали яко. Пейо караше на връщане, като подаде малко повече на моменти и усетих, че върви плавно и наема как си трябва. На гъзомер определено върви повече от Супърба сток и не умалява нагоре.

Влязохме в сервиза и видяхме, че още не са свършили, а на диното имаше бесен 1.9 TDI Сеат Леон, който се настройваше на място и затова се бавеха толкова. Въпреки че клетката е шумоизолирана, тая кола така трещеше и бучеше, че щеше да събори сградата. Все едно настройваха 1400 коня GTR.
След още 1:20 часа чакане (сумарно 2:20 часа), настройване и рънове най-накрая "бегачката" беше готова! Ето я в истинската й прелест:

Колата ми през това време беше вкарана да съхне и да се оцеди. Пейо и него в последствие.

След това настана време за мерене, закачиха я и понеже ми бе първо такова изживяване, ми беше доста интересно.

След 30 минути и 3-4 ръна, приключиха и беше време за Аудито. Явно нещо трябваше да се охлади ли не знам (диното), ама чакахме пак към 15-20 минути между двете коли.

Резултатите са по-горе в темата, аз съм доволен какво даде колата и очаквах 300+ коня на мотор. За конете мисля е реално, защото всички VAG 2.0 TSI дават 20-25 отгоре като ги мерят, а сега колата е и с по-голямо турбо от IS38. За нютоните - не съм убеден изобщо, че са чак толкова много, но не мога да направя математиката. Сток я дават колата 400 Nm, но това няма значение, важното е да се мери пак там в последствие и да се гледат разлики и как върви графиката.
Разпечатаха ни графиките, качиха ги на една флашка и се прибрахме по домовете. Пътуването на обратно беше също толкова тегаво, колкото и на идване.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
Няма как да вярваш на конете, а да се съмняваш в нютоните. Физика просто. Конете са функция от нютоните. Формулата е Мощност=Въртящ момент*обороти, а в конкретния случай Коне=Нютони*обороти*коефициент. Диното реално мери въртящ момент и изчислява мощност.YYakovliev написа: 12.01.2023, 07:33:25 За нютоните - не съм убеден изобщо, че са чак толкова много, но не мога да направя математиката.
-
DIDOO
- Гараж: Суперб 3V ,L&K ,280 ps TVS engineering
- ECU & DSG st.4
Турбото тръгва изключително бързо ( 2250об) ) ,по -бързо от IS 38 .(не помня ,на колко оборота ,се рразвърта сток,ама мисля ,че е около 2500)
Това падане на въртящия момент след 5000об ,трябва да се изглади със Stage 1
Иначе много добри резултати за сток мотор.
Искам да попитам -Това ,не е истинската графика ,а преизчислена ,чрез процента загуби на кутията .
Възможно ли е 8% загуби да има само ??
92. % driveline loss?? Ултра малко и то за 4х4 ?
Това падане на въртящия момент след 5000об ,трябва да се изглади със Stage 1
Иначе много добри резултати за сток мотор.
Искам да попитам -Това ,не е истинската графика ,а преизчислена ,чрез процента загуби на кутията .
Възможно ли е 8% загуби да има само ??
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Ей сега пак ще влезнем в едни полемики. Ясно е, че диното е нагласено да показва някакви леко оптимистични стойности, да са хепи клиентите. Няма точно дино.DIDOO написа: 12.01.2023, 09:49:18 Възможно ли е 8% загуби да има само ??
Затова се гледа разликата преди и след, точните числа са за чесане на егото.
Бееееее.....
-
DIDOO
- Гараж: Суперб 3V ,L&K ,280 ps TVS engineering
- ECU & DSG st.4
"Леки оптимистични загуби"
Бих казал песимистични .Ако й сложат "стандартните" 15% загуби ще изкара 340 кс+
Както и да е.Добри са резултатите.
Бих казал песимистични .Ако й сложат "стандартните" 15% загуби ще изкара 340 кс+
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
Да, така е. Пикови 306.7hp при калкулирани 8% загуби са ~282hp на гуми. Ако те се обърнат към мотор през 15% загуби, тогава излизат ~332hp.
-
shpeki
Няма нищо чудно в тези резултати, тяхното дино е известно с оптимистичните резултати последните 15 години. По-важно е после каква разлика ще даде.DIDOO написа: 12.01.2023, 10:36:11 "Леки оптимистични загуби"
-
peyopetrishki
E, колко да са оптимистични, на мен ми измериха 8-10 коня повече от заводските )
Ето тука правят като моята кола с хибридно турбо ТТЕ440L и според това дали мерят колата на 3-та или на 4-та изкараха 30 коня разлика. Човека си казва, че тия коне са само ориентир, с който да работиш, нищо пвоече.
Ето тука правят като моята кола с хибридно турбо ТТЕ440L и според това дали мерят колата на 3-та или на 4-та изкараха 30 коня разлика. Човека си казва, че тия коне са само ориентир, с който да работиш, нищо пвоече.