Класически, редки и спортни автомобили. Теми свързани с Тунинг
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
digitalundgrd написа: 20.12.2022, 10:40:28
Едно време (когато Батманчето беше млад ) за такива конье се изискваше - матора на двора и подковаване бутала, биели, "рошави" метални гарнитури итн итн. Таа сега фабрично от завода ли излизат VAG с кована карантия ?
Хахаахаххаа
Така си беше
Колянов вал
Рошави разпределителни
Турбини
И прочеее
Ужас с най-ужасен, после някой кадърно да ги сглоби
Иначе май май са корави нещата, защото легендарният Петак 2.5 носи на 750кс или по-скоро ~800+ нм Сток
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Буталата на Е90 - 320D и 330D.
При четири цилиндровите се използва евтин вариант на сплавата за буталото, следователно се чупят лесно и не държат на надуване. При 6 цилиндровите БМВ използват подобрена смес за буталото, която издържа до над 350 градуса по-висока температура в цилиндъра. Имаше интервю с един инжинер от БМВ, който директно си каза: Ако искате да тунинговате 320 - сменете буталата.
Това беше преди 20 години, следователно Фолксваген Груп вече са разработили материали, които реално издържат на доста по-огромно натоварване от това, което излиза от завода.
Мен ми е интересно да видя какво могат да изкарат само с ремап, но се махнат всичките екологични шитни.
30% мощност отгоре на бензин с турбо е безумен резултат. Особено въртящия момент на 245ца е скандален. Някъде има ли данни за турбината след ремапа - до колко милиона оборота се върти хаха
Kiko Varna написа: 20.12.2022, 14:15:49
30% мощност отгоре на бензин с турбо е безумен резултат. Особено въртящия момент на 245ца е скандален. Някъде има ли данни за турбината след ремапа - до колко милиона оборота се върти хаха
Съвсем в рамките на нормалното е, някои от двигателите се слагат в доста модели и затова е по-евтино да ползват един и същ блок за всичките разновидности и винаги има голямо презапазяване.
Ето за пример 3.0 с турбо в Ауди след 2017, с TT810 изкарва 720 кс при сток 350 кс. Като скоро ще изкарат с ТТ820 и турбота от други производители и ще видим колко ще му е тавана (ако го стигнат).
@YYakovliev, чудни фигури, предполагам ти е едно густо сега.
Добре си налял, аз на такива листчета имам само около 3 бона за колектор, генерация и глупостите около тях.
Голяма преебавка.
Сега само софтче и части които се щракват като лего.