Проблем с непалещо Yeti 2.0 tdi и светеща индикация за батерия
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Проблем с непалещо Yeti 2.0 tdi и светеща инкицания за батерия
А как става това обезвъздушаване с диагностична програма и/или тестер? Чисто любопитство от моя страна, защото не знаех, че при смяна на филтър се процедира по такъв начин. Да не е някакъв специален този горивен филтър? CR двигателите ли го имат само?
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Всички го имат. Активира се подкачващата помпа и пълни системата с гориво за да не остава на сухо.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
skodko, благодаря за бързия отговор 

-
MapTo_D
- Гараж: Vw golf VII 1.6 tdi
- Обратна връзка:
А, ако след поставянето на новия филтър, съда се напълни с дизел и така се стартира, тогава какво се случва?
И аз от чисто любопитство питам.![music [smilie=music.gif]](./images/smilies/music.gif)
И аз от чисто любопитство питам.
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Пак същото, остава въздух в маркучите.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
-
stelibg
И какво сега, такъв ми бил късмета, или от ЕТ не са си свършили добре работата. Повтарям - освен едно сервизиране при "бегачката" на 100 000 км всичките други са били в официален сервиз ....
Ще се сменя марката, не че другаде ще е различно ....
-
stelibg
Взех колата - работи. Помпа CP3, нови дюзи, почистен резервоар, промита горивна система. Вече 100 км без проблем 
Благодаря ма Андрей и колегите му за свършената работа, и на всички съфорумци за съветите, които дадоха, макар и с оскъдна информация за проблема.
Благодаря ма Андрей и колегите му за свършената работа, и на всички съфорумци за съветите, които дадоха, макар и с оскъдна информация за проблема.
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Браво, със здраве и усмивка си карай колата. Иначе информация за проблема има и аз лично предложих да ти съдействам. Миналата година минах през същото и имам контакти на сервизи, където успешно лекуват проблема в София.
-
stelibg
Да, благодаря за предложената информация и помощ, но колата беше вече във Враца.stanley написа: 19.12.2022, 07:48:16 Миналата година минах през същото и имам контакти на сервизи, където успешно лекуват проблема в София.
А останахте ли с впечатление, че в официалните сервизи знаят за проблема, когато имахте същото премеждие?
Аз - да, това беше предположението им - стружки в горивото. И това ме разочарова много - имат наблюдения, но не ги "споделят"...
-
stelibg
Нова дилема - къде да сервизирам Yeti-to?! В сервиза, където смениха помпата (за сега всичко е ОК), на въпроса "сервизирате ли халдекс" ми отговориха, че не му разбират. Искрени бяха - сервиза е по скоро тип - "има ли живот в 20 годишна немска кола" и "колко носи на тунинг сеатче".
Та искам да сменя всички масла, скоро предстои смяна на ремъци и се чудя - официален сервиз или неофициален. Но в района на Враца и Плевен май няма такъв. В официалните сервизи ще се навият ли да сменят консумативи, които не са упоменати в сервизната им програма и ... мога ли да им имам доверие![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
Та искам да сменя всички масла, скоро предстои смяна на ремъци и се чудя - официален сервиз или неофициален. Но в района на Враца и Плевен май няма такъв. В официалните сервизи ще се навият ли да сменят консумативи, които не са упоменати в сервизната им програма и ... мога ли да им имам доверие
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @stelibg - В Официален Сервиз на "Skoda" могат да сменят всяка една част на Автомобил "Skoda", без значение дали трябва или не, щом си плащаш. Провери Цената в Официален Сервиз за всичко, което искаш да направиш и после провери и например тук, в този Авто-Сервиз в Гр. София: Натисни Точно Тук. Може с все пътя да ТИ излезе по-изгодно.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Подкрепям колегата @tuningmania, струва си да се разходиш до СФ, да си обслужиш колата, в сервиз, където знаят какво правят и не се чудят как да претупат работата. Така хем колата ще е обслужена, хем няма да си лягаш вечер и да се чудиш, смениха ли наистина мслото, а цедката почистиха ли ...и т.н. Вероятно и в Плевен има подобни сервизи, но докато ги намериш - стреляй на сигурно.
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
-
stelibg
От тях съм закупил колата, веднъж ползвах услугите им. Ще им пиша пак с искане на проформа фактура. Иначе цените на Автокомплекс РС са една идея по-високи от официалните сервизи, гледайки фактурата си от 2021 година, месец Декември
-
stelibg
За да не отварям нова тема, пиша тук, тъкмо ще се събере история на колата 
Една сутрин при палене на студен автомобил чух шум, сякаш съчма се движи в тръба. Докато вдигна капака и изчезна. Оказа се шайбата на алтернатора. При сваляне кората на двигателя "открих" този кабел, който не беше включен никъде. Или хората, сменявали помпата CP4 са забравили да го включат, или в официалния сервиз след последната смяна на много неща. Идеи за какво и откъде е този кабел?
След сервизирането в оф. сервиз тунера на радиото стана много нечувствителен. Открих го може би седмица по-късно, защото слушам музика онлайн.
Една сутрин при палене на студен автомобил чух шум, сякаш съчма се движи в тръба. Докато вдигна капака и изчезна. Оказа се шайбата на алтернатора. При сваляне кората на двигателя "открих" този кабел, който не беше включен никъде. Или хората, сменявали помпата CP4 са забравили да го включат, или в официалния сервиз след последната смяна на много неща. Идеи за какво и откъде е този кабел?

След сервизирането в оф. сервиз тунера на радиото стана много нечувствителен. Открих го може би седмица по-късно, защото слушам музика онлайн.