Историята на един "прероден" Superb III Facelift
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
shpeki
При дсг-то си има torque limiter и поне той не е лошо да се пипне.
@YYakovliev, Преди да почнеш да сменяш части или софт си избери дино и отиди да се премериш за да си знаеш ‘бейслайна’.
@YYakovliev, Преди да почнеш да сменяш части или софт си избери дино и отиди да се премериш за да си знаеш ‘бейслайна’.
-
Dzhelebov
- Гараж: ..
На мен самото поведение на кутията ми е по-изнервящо, от това колко върви колата. На нормал сменя много рано, на спорт задържа до много високи обороти, първа скорост буквално не съществува, и за да се случи нещо трябва педала на газта да е натиснат над 50%, преди това все едно колата е 35 коня 
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Малкият е болен у нас и вече няколко дена стои затворен. Днес му викам, давай да хващаме колата следобед и да катерим на Витоша нагоре. Така и направихме. Добро снежно каране се получи.

На връщане изведнъж зад един завой изскочиха стадо кучета, теглещи младежи с не знам какво е това, ски ли са, шейни ли са... Не бях виждал подобни дейности тук.

На връщане изведнъж зад един завой изскочиха стадо кучета, теглещи младежи с не знам какво е това, ски ли са, шейни ли са... Не бях виждал подобни дейности тук.

тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- tihich
- Гараж: Superb Scout 2.0 TSI 280
Явка, какъв е маршрута на разходката из Витоша?
-
Kiko Varna
- Гараж: Градски Транспорт София
Това самото куче бая зор е видяло горкото. Има си причина, да се ползва впряг от кучета, това не е кон.
Но хъскито по-добре да теглят в снега, отколкото като ги гледам полу-умрели лятото в Сандански.
Лебеда седи много добре в снега, но с един chrome-delete ще е още по-хубава
Сивите лайсни долу на вратите от кой пакет са?
Но хъскито по-добре да теглят в снега, отколкото като ги гледам полу-умрели лятото в Сандански.
Лебеда седи много добре в снега, но с един chrome-delete ще е още по-хубава
Сивите лайсни долу на вратите от кой пакет са?
На морето колите са най-бързи!
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
От проекта най-много ми харесва, че колата се използва по предназнаение.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
На 90% съм го уредил.shpeki написа: 13.12.2022, 21:12:25 Преди да почнеш да сменяш части или софт си избери дино и отиди да се премериш за да си знаеш ‘бейслайна’.
Като дойда в Софето щи дрънна , че става интересно
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
Тия "тротинеткаджии" и Витоша превзеха
- YYakovliev
Преди да я взема и аз така си мислех, но вече не. Това е L&K и хромът му ходи, не бих го пипал, лично на мен ми харесва на този етап. Де-хром на L&K си е тежка операция и от към занимавка и от към финанси (проучил съм го в подробности), ако ще го правиш като хората. При Sportline е друго вече, там черното седи на място.Kiko Varna написа: 14.12.2022, 16:15:38 Лебеда седи много добре в снега, но с един chrome-delete ще е още по-хубава
Не са сиви, хром са, от светлината на снимката изглеждат по-тъмни.
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- YYakovliev
Да споделя какво ми се случи онзи ден.
В подземен паркинг на един мол въртя с колата и търся място да паркирам. Пред мен има кола, която започва да прави маневри и да влиза в едно свободно място. Аз стоя на дистанция и го чакам да се прибере, за да продължа. Точно тогава, един стар ML от дясната ми страна паркиран, тръгва назад да излиза и се насочва към пасажерската ми врата. Аз, не можейки да асимилирам, че тоя човек не ме вижда, не реагирам веднага по никакъв начин. Бавно но сигурно ML-а продължава да идва към мен. Втори опит на мозъка ми да реагира, отново без успех - "парктроник има, мисля си - пищи му, ще се усети...". ML-а е вече на 10 санта от огледалото и в следващата секунда ще влезе при мен, почнах да свиря с клаксона и в последния момент онзи стреснато набива спирачки и спира буквално, ама буквално на 1 мм от огледалото ми. Слязох да видя дали не го е одрал или натиснал.
Извинява се човека, разсеял се бил...
Викам си на акъла, следващия път чакай още повече преди да свирнеш.
В подземен паркинг на един мол въртя с колата и търся място да паркирам. Пред мен има кола, която започва да прави маневри и да влиза в едно свободно място. Аз стоя на дистанция и го чакам да се прибере, за да продължа. Точно тогава, един стар ML от дясната ми страна паркиран, тръгва назад да излиза и се насочва към пасажерската ми врата. Аз, не можейки да асимилирам, че тоя човек не ме вижда, не реагирам веднага по никакъв начин. Бавно но сигурно ML-а продължава да идва към мен. Втори опит на мозъка ми да реагира, отново без успех - "парктроник има, мисля си - пищи му, ще се усети...". ML-а е вече на 10 санта от огледалото и в следващата секунда ще влезе при мен, почнах да свиря с клаксона и в последния момент онзи стреснато набива спирачки и спира буквално, ама буквално на 1 мм от огледалото ми. Слязох да видя дали не го е одрал или натиснал.
Извинява се човека, разсеял се бил...
Викам си на акъла, следващия път чакай още повече преди да свирнеш.
- Никола Иванов
- Гараж: Octavia 2 1.9TDI
Karoq 2.0TDI 4x4 DSG - Обратна връзка:
Случва се явно. И мен така са ме забърсвали перпендикулярно и не ми стана ясно, как човек каращ назад, не гледа в двете си огледала... ![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Е поне се е разсеял в паркинга... Че като се разсее на магистралата ![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
Бееееее.....
- sonnyer
- Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB
Абе не за хвалба, не е и оправдателно ама някакви такива маловажни движения или рутинни действия, понякога наистина човек се разсейва. На двете коли имаме парктроник, но и двете супер тъпо съм подпирал задната броня.
1) С колата на жената преди 2-3г. Карам и жената казва отбий в дясно на този магазин да купя нещо. Както си карам направо, отбивам в дясно и спирам зад една кола. Зад мен няма никой. Слиза жената и се връща точно след 20 секунди, казва, че магазина е затворен и понеже пред мен има кола, аз трябва да дам назад. Да но съм сигурен, че зад мен коли няма. Задна, пи-пи-пи-пи прас. Някакъв човек спрял точно преди 5 секунди. Дори не беше загасил.
2) Супърба - всеки ден паркирам назад в подземния гараж. Единия път, малкия болен, температура, зле му е, бързам нещо .. задна, паркирам си на мойто място, колата ще се пукне да пищи .. мозъка ми обаче не. Прас стената.
Та мисълта ми е, че се случва и дано е само в такива ситуации, а не при скорост над 30-50км/ч, че големи бели могат да станат.![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
1) С колата на жената преди 2-3г. Карам и жената казва отбий в дясно на този магазин да купя нещо. Както си карам направо, отбивам в дясно и спирам зад една кола. Зад мен няма никой. Слиза жената и се връща точно след 20 секунди, казва, че магазина е затворен и понеже пред мен има кола, аз трябва да дам назад. Да но съм сигурен, че зад мен коли няма. Задна, пи-пи-пи-пи прас. Някакъв човек спрял точно преди 5 секунди. Дори не беше загасил.
2) Супърба - всеки ден паркирам назад в подземния гараж. Единия път, малкия болен, температура, зле му е, бързам нещо .. задна, паркирам си на мойто място, колата ще се пукне да пищи .. мозъка ми обаче не. Прас стената.
Та мисълта ми е, че се случва и дано е само в такива ситуации, а не при скорост над 30-50км/ч, че големи бели могат да станат.