Keyless при Skoda Octavia 3
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- kmodev
Здравейте колеги!
Имам 2.0tdi VRS 2015г и има екстрата за безключово палене/отключване/заключване. Забелязах, че ако не съм я карал 2-3 дена и тръгвам да я паля, стартера върти нормално, но не запалва от първия,втория такт, ами отнема 5-6. Като запали и я загася и пак я запаля пали от раз без да се чуди. Не е акумолаторът - проверихме го перфектни показатели. Знам, че дизелите трябва да се подгряват преди запалване, но с този keyless сама ли го прави или има някакъв начин на натискане на копчето, до степен "на контакт" да загрее и после "старт" ? Също ако свещите са за смяна, при всяко палене ли би трябвало да се чуди или само при първото?
Имам 2.0tdi VRS 2015г и има екстрата за безключово палене/отключване/заключване. Забелязах, че ако не съм я карал 2-3 дена и тръгвам да я паля, стартера върти нормално, но не запалва от първия,втория такт, ами отнема 5-6. Като запали и я загася и пак я запаля пали от раз без да се чуди. Не е акумолаторът - проверихме го перфектни показатели. Знам, че дизелите трябва да се подгряват преди запалване, но с този keyless сама ли го прави или има някакъв начин на натискане на копчето, до степен "на контакт" да загрее и после "старт" ? Също ако свещите са за смяна, при всяко палене ли би трябвало да се чуди или само при първото?
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Подгряването всъщност се включва само при външна температура под 6 градуса, независимо че светва лампата с бобината на таблото. Над тази температура свещите всъщност не се включват. Така съм чел в някакви документи, образовайки се навремето за моята О2, но не мога да ги цитирам с линк сега.
Не знам, не съм имал дизел с keyless.kmodev написа: 12.12.2022, 23:46:20 с този keyless сама ли го прави или има някакъв начин на натискане на копчето, до степен "на контакт" да загрее и после "старт" ?
Само при първото може да се чуди. След това цилиндрите вече са топли и не се нуждаят от подгряването. Затова след първото палене вече пали много лесно.kmodev написа: 12.12.2022, 23:46:20 Също ако свещите са за смяна, при всяко палене ли би трябвало да се чуди или само при първото?
Има и друго - когато двигателят е горещ (например карал си дълго време, спрял си и си изключил двигателя), след това може да се случи да върти повече, докато запали. Тогава проблемът е, че понеже компютърът вижда, че двигателят е горещ, той пуска гориво чак след като вече стартерът е развъртял до 250 оборота, докато на студен двигател пуска горивото веднага. Това може да се коригира софтуерно.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Ако не натиснеш спирачката, а натиснеш копчето ще е само на контакт, но няма смисъл. Сама си прави каквото трябва.
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Всичко си прави сама. Имаш ли вариатор на разпр. Валове?
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
При мен при подобни симптоми се оказа реле на подгревни свещи за смяна. Но след няколко дни с такива трудни паления си изплю грешка на таблото.kmodev написа: 12.12.2022, 23:46:20 не запалва от първия,втория такт, ами отнема 5-6. Като запали и я загася и пак я запаля пали от раз без да се чуди.
- Simov
- Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.
И моята я усещам, че върти повече обороти при първо палене сутрин, когато е по-хладно (още от есента, когато температурите бяха не толкова ниски). Ръчка е. При подгрев 2 пъти ми се струва, че пали по-бързо. Аз се съмнявам в акумулатора, ще прави 7 години февруари. Все пак върти с добро темпо, та не знам дали е от него. Изчаках да видя след обслужването на ролки, ремъци и т.н. в ЕТ дали ще има подобрение, ами няма... Грешки по таблото нямам. На диагностика специално за това не съм я закачал... В ЕТ нямам представа дали закачат при зацепване на ролките и ремъците (имаше нещо във фактурата като зацепване, настройване и проверка на не знам си какво, нещо от сорта).
Таааа... аз се съмнявам в подгрева, или в акумулатора.
Таааа... аз се съмнявам в подгрева, или в акумулатора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Някъде някакъв обясняваше, че печки дето се карали много на студено и най-вече се карали редовно студени, трябвало да сменят по-често подгревни свещи, независимо, че не отчита грешка. Натрупвала се гняс върху тях и не топлоотдавали добре. Дали е вярно, незнам.
Но съм виждал с очите си, свещ която диагностиката не отчитана като прецакана, ама не работи.
Но съм виждал с очите си, свещ която диагностиката не отчитана като прецакана, ама не работи.
Бееееее.....
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Както каза Тошето всичко сама си прави. Като натиснеш,не завъта веднага,а си подгряваи тогава. Не пали поради друга причина. Свещите ще индикира ако не работи някоя.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Аз затова питам дали има вариатор колата, защото често се случва да забие центровката, и става точно така, върти на стартер докато не дойде на центровка и пали, а грешки няма и се хваща само на осцилоскоп. Те за това го махнаха този вариатор след 2016 мисля.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!