По тази логика ако не свети нищо по таблото може направо да кажат няма грешки/проблеми. От всяка работа която се върши трябва да има резултат, някакви устни неща от някой си за гаранционна кола в официален сервиз е несериозно.peyopetrishki написа: 07.12.2022, 21:02:17 Явка, ти си в корпоративните среди, а неразбираш какво купуваш при закупуване на "диагностика"... Това е услуга, при която човек с определена експертиза, на база данни извлечени от колата, дава оценка дали и какво е нужно да се направи. Много наподобява това да идеш на доктор при кашлица. Отново човек, с определена експертиза, на база данни извлечени от теб самия, дава оценка дали и какво е нужно да се направи.
Дали извлечените данни са изразени на хартия или не, не е обект на тази услуга, която продават и лекарите и сервизите.
Въобще това, че не си получил една разпечатка няма абсолютно нищо общо с това дали си получил услугата....
Аз оценки не мога да давам, освен ако не е крайно зле. Ако е посредствено едва ли ще разбера. Ти си особен случай и сигурно ще поръчаш от амазон 2-3 ламби да огледаш от всеки ъгъл и да премериш дебелината на кита )YYakovliev написа: 07.12.2022, 20:54:02 Ти после не виждаш дали е изчукан и как е свършена работата?
Еуратек
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
shpeki
Еуратек
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Еуратек
Малее само си представям какво качество генерирате вие в работна среда за клиентите си ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- zalmaneca
- Гараж: Octavia 4 FL 2.0 TSI 265hp '25
ex Superb 3 FL L&K 2.0 TDI 190hp '20
ex Opel Astra GTC 1.9 150hp+ '08
ex Peugeot 206 1.4 75hp '00
ex Renault 11 1.7 90hp '87
Еуратек
Само примерите с лекарите са криви.
От ЕТ трябва да си дават разпечатките и това е.
От ЕТ трябва да си дават разпечатките и това е.
- acronym
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 110hp
Еуратек
Клиентите са най-важни и който не го е разбрал, рано или късно си "бере" резултатите.
Когато се върне наш контролер за ремонт или обслужване, първо се прави диагностика, а на клиента задължително се разпечатва протокол от всичко извършено. Често се случва да ремонтираме безплатно дори и извънгаранционни изделия (но това е друга тема).
Аз съм от страна на съфорумците чакащите Шкода автомобили, но ако за заявена и платена диагностика в ЕТ не получа нищо насреща, няма да се разберем. За всички коли които съм водил на диагностика до сега, съм получавал разпечатка.
Споменаха се и аналогии с ходене при лекари. Да ми прегледат гърлото и да ми кажат - нищо ти няма или ето ти бележка за едно сиропче, е същото като да ти погледнат пистовия ремък и да ти кажат - ще изкара още.
Обаче диагностиката е като изследванията. При пълни кръвни изследвания например също не разбираме много от показателите но си ги получаваме, в последно време в дигитален вариант. Като ги занесем на подходящия лекар, той ще ги разчете. Пък дори и да се поровим в интернет, пак ще разберем нещо. Тук е същото, дали ще го разчетат от ЕТ или в друг сервиз, все тая, ние трябва да си получим резултата. Услугата си е услуга и трябва да се извърши отговорно, особено като се плаща.
Когато се върне наш контролер за ремонт или обслужване, първо се прави диагностика, а на клиента задължително се разпечатва протокол от всичко извършено. Често се случва да ремонтираме безплатно дори и извънгаранционни изделия (но това е друга тема).
Аз съм от страна на съфорумците чакащите Шкода автомобили, но ако за заявена и платена диагностика в ЕТ не получа нищо насреща, няма да се разберем. За всички коли които съм водил на диагностика до сега, съм получавал разпечатка.
Споменаха се и аналогии с ходене при лекари. Да ми прегледат гърлото и да ми кажат - нищо ти няма или ето ти бележка за едно сиропче, е същото като да ти погледнат пистовия ремък и да ти кажат - ще изкара още.
Обаче диагностиката е като изследванията. При пълни кръвни изследвания например също не разбираме много от показателите но си ги получаваме, в последно време в дигитален вариант. Като ги занесем на подходящия лекар, той ще ги разчете. Пък дори и да се поровим в интернет, пак ще разберем нещо. Тук е същото, дали ще го разчетат от ЕТ или в друг сервиз, все тая, ние трябва да си получим резултата. Услугата си е услуга и трябва да се извърши отговорно, особено като се плаща.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Еуратек
Пейо, ти за какво реално спориш? Плащам 70 лв. за нещо, което се извършва от 3 до 5 минути. Натиска две копчета, да влезе в досието на колата + да го прати на мейла от досието примерно и това е. Много ясно, иначе като платя 70 лв. как реално разбирам дали има изобщо някакво действие? Това дали ще разбере клиента какво ще пише вътре си е лично негов проблем, но и негово право да попита ако има някоя грешка, то тя каква е и защо на ЧИСТО новата му кола е там.
-
peyopetrishki
Еуратек
Абсолютно платих
В моя защита после ми обслужиха ангренажа и кутията за без пари, след като не можаха да предоставят история, а това си бяха едни 2к лева. Смениха ми и диференциалните датчици за тяхна сметка и така. Ама аз съм лесен клиент, не като Цецо
Аз не споря, напълно разбирам вашата гледна точка с леко отклонение, че за мен лично има разлика между диагностика на автомобил и скан на такъв с някое софтуерче. Просто се опитвам да се поставя в обувките на дилъра и да видя защо не се прави много "простата", както я описвате, операция по предоставянето на тия вълшебни логове.
В моя защита после ми обслужиха ангренажа и кутията за без пари, след като не можаха да предоставят история, а това си бяха едни 2к лева. Смениха ми и диференциалните датчици за тяхна сметка и така. Ама аз съм лесен клиент, не като Цецо
Аз не споря, напълно разбирам вашата гледна точка с леко отклонение, че за мен лично има разлика между диагностика на автомобил и скан на такъв с някое софтуерче. Просто се опитвам да се поставя в обувките на дилъра и да видя защо не се прави много "простата", както я описвате, операция по предоставянето на тия вълшебни логове.
Това е много важно за мен и абсолютно във всяко едно начинание, дали бизнес или друго подхождам със 100% доверие към другата страна. Ако отсреща го загубят поради действие или бездействие, приключваме отношения, както стана с гореспоменатата кола без история.
- Pijomir
- Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.
Еуратек
След леки пререкания, пуснаха нова заявка за волан. Този път помолих изрично да се запише, че е зашити накриво. Ако и този път не се навият, последно ще драсна и директно на чехите.
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
- makaveli
- Гараж: Dacia Sandero Stepway Eco-G 100,
Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна
Еуратек
Pijomir, Обеща да го снимаш...
Сега сериозно, дано го одобрят и да го заменят. Ние сме имали сага с неработещ подгрев на шофьорска седалка на С2, беше към края на гаранцията следователно от ЕТ Пловдив умуваха една камара време иии гаранцията си изтече. После казаха, че трябвало да се разпори седалаката или нова! Еми без подгрев се караше! ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- redalex
- Гараж: i3
Еуратек
Не брато. Спориш и то по супер нелеп начин.
Както се каза, мега неадекватно е една услуга, която отнема 5-10 мин и струва 70 лв да не могат да ти пратят/принтират резултата.
Сравнението ти с прегледа при доктора е още по-нелепо.
Изписа 15 мнения по въпроса, а нещата са МЕГА прости.
И много обичам да ми говориш за бизнес
- bakito
- Гараж: Karoq Facelift Vision, 2.0 TDI, 7DSG, 4x4, 150 HP, 360 Nm, Lava Blue
Еуратек
Да продължим темата с отношението от страна на Еуратек.
Миналата седмица в Понеделник бях за смяна на гуми и диагностика в ЕТ Пловдив. Имам следният въпрос. След това действие едва днеска отворих капака на колата съвсем случайно и забелязах следната гняс:

И съответно въпросът е като се прави диагностика отваря ли се предния капак за да се свърже нещо към диагностиката и тази мизерия да е последствие от тяхно действие или нещо друго може да причини такова замърсяване, и какво?
Ако е следствие от действия на ЕТ, трябва сериознен разговор с тях и как е възможно да върнат така кола на клиент. Или ако е от друго съответно дайте идеи какво може да е.
П.П. Прилича на грес, но на мирис не е.. също наподобява кафе, но не точно. Личното ми мнение е невежество от страна на Механик/Диагносчик.
Миналата седмица в Понеделник бях за смяна на гуми и диагностика в ЕТ Пловдив. Имам следният въпрос. След това действие едва днеска отворих капака на колата съвсем случайно и забелязах следната гняс:

И съответно въпросът е като се прави диагностика отваря ли се предния капак за да се свърже нещо към диагностиката и тази мизерия да е последствие от тяхно действие или нещо друго може да причини такова замърсяване, и какво?
Ако е следствие от действия на ЕТ, трябва сериознен разговор с тях и как е възможно да върнат така кола на клиент. Или ако е от друго съответно дайте идеи какво може да е.
П.П. Прилича на грес, но на мирис не е.. също наподобява кафе, но не точно. Личното ми мнение е невежество от страна на Механик/Диагносчик.
-
peyopetrishki
Еуратек
Ох забравих, че си ти си бизнесмена на форума, пътуваш по целия свят, строиш къща до къща и караш коли последна дума на ел. техниката
Ми не ходете в ЕТ за диагностика бре, то не е задължително да им давате по 70лв.
- bakito
- Гараж: Karoq Facelift Vision, 2.0 TDI, 7DSG, 4x4, 150 HP, 360 Nm, Lava Blue
Еуратек
Първоначално и аз си помислих нещо такова, но принципно паркирам в подземен паркинг и няма каквито и да е животни. Не съм мърдал за последните 10 дена никъде и да съм паркирал колата някъде навъм за по- дълго да кажеш нещо такова да се е случило. За това и ме навява мисълта, че нещо в сервиза на ЕТ е станало. Може и да нямат вина и да е от нещо друго, но някак не ми се вярва..
- redalex
- Гараж: i3
Еуратек
Ти да не си роднина с ПКПто бре?!peyopetrishki написа: 08.12.2022, 16:02:57 Ми не ходете в ЕТ за диагностика бре, то не е задължително да им давате по 70лв.