Еуратек

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Еуратек

Мнение от Цецо75 »

Архимандрит Дионисий написа: 07.12.2022, 15:58:56 Какъв е проблема да ти изтрият записаните грешки ако има такива и да пуснат еда нова чиста диагностика.
Никакъв проблем няма, ако накрая ти дадат една хартийка, на която е написано - колата е закачена на диагностика и резултата е такъв: няма грешки / има грешки (ама не са интересни) / има грешки и направихме това и това по въпроса.

Несериозно е да вкараш колата за диагностика и да не получиш документ за резултата. Отделно, че е дебилно колата да не се диагностицира при всяко влизане в сервиза, независимо за какво е вкарана. Което съм сигурен, че по протокол се прави, ама си траят!

Говорим за чисто корпоративни политики, не за панаирджийско надлъгване. Като идеш и им сипеш 100 бона са много приветливи, ама като се опре до работа... хора нямаме, време нямаме, ама той само един диагностика, ама те новите коли са си така, ама то не зависи от нас...

Това са елементарни неща: - гаранционна кола влиза в оторизиран сервиз. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е да се закачи на диагностика, независимо дали клиента има оплаквания или не. И на клиента се ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се дава протокол какво и как е правено по колата.

На запад по-скоро хората имат обратния проблем - караш я за смяна на масло, те я закачат на компютъра и почват да ровят за грешки и ъпдейтват всичко без да те питат, сменят дискове, накладки щото решили, че са износени.... Което пак си е тъпотия без изрично съгласие да се прави, ама това е друга тема.
Бееееее.....
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Еуратек

Мнение от peyopetrishki »

Много ясно, че няма да показват всеки път разпечатки. Вие представяте ли си какво ще настане ако го правят? Колко човека ще я сложат в джоба без да попитат нищо и ще заминат (в тоя случай защото да го правят въобще), и колко други ще висят там десетки минути с глупави въпроси?

Те ще трябва да назначат във всеки сервиз по двама люде да обясняват на леля Сийка фризьорката всяка евентуална грешка - какво е, защо е, ако трябва да се прави нещо защо, ако не трябва да се прави пак защо. Недай си боже Пешо куцото да запише час за дваесе годишния дизел... Там фермана от одиса ще е около сто и емнайсе страници.

Производителя е казал - караш докато светне, когато светне на сервиз. Това е измислено за удобство на дилърите, не за наше удовлетворение и нищо няма да се промени.

Много пъти споменавате коли в гаранция. Значи ако е в гаранция задължително разперчатка, ама ако не е гаранция, може и без... Това нали знаете как се нарича в белите държави? А какво е точно значението дали колата е гаранционна за да се закача всеки път? Нали гаранционния ремонт ще си го покрие ЕТ... Тяхна си работа дали ще хванат някакви признаци отрано или ще извадят пари за по-голям ремонт.

И какво значи вкарват я за диагностика, а не дават документ? Ако ти изчукат калника, какъв документ дават? Ако ти боядисат капака, какъв документ дават? Фактура нали има, там пише - диагностика, 30 минути, 50лв. С фактурата нали има протокол за извършените дейности. Това са документите.

Ако се чувстваш ентусиаст, манияк и прочие е ясно - купуваш софтуер, четеш, записваш, ако решиш че нещо искаш да ти се смени преди да светне лампа плащаш и ти сменят.
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Аватар
makaveli

Škoda Ludicrous

Гараж: Dacia Sandero Stepway Eco-G 100,
Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна

Еуратек

Мнение от makaveli »

peyopetrishki, Много си лъзгав ва артик!
Одеве по 50 лв събираше да гледаш съдебен сеир, сега сегментира клиентелата и изгаси ентусиазма на не един-двама! [smilie=sarcastic.gif]
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Еуратек

Аз пак ще дам 50лв за сеира бре [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Еуратек

Мнение от Цецо75 »

peyopetrishki, Ти като идеш на доктор - какво? Казва ти - ще живееш, плащаш и си ти показва вратата?

Хубав клиент си ти... ама аз не съм такъв. Дал съм пари, ще ми играят! [smilie=pardon.gif]
Бееееее.....
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Еуратек

А ти като идеш на доктор какво? Гледа ти гърлото и дава разпечатка? Слуша ти гърдите и дава разпечатка?
На мен ми дават разпечатка докторите, само когато "светне лампа" и трябва да се направят кръвни изследвания, снимки и прочие.

Ще ти играят [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif] Боли ги уя за тебе в ЕТ, че пари си им дал.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Еуратек

Мнение от YYakovliev »

peyopetrishki написа: 07.12.2022, 20:09:28 Много ясно, че няма да показват всеки път разпечатки. Вие представяте ли си какво ще настане ако го правят? Колко човека ще я сложат в джоба без да попитат нищо и ще заминат (в тоя случай защото да го правят въобще), и колко други ще висят там десетки минути с глупави въпроси?
Кой говори да показват на всеки разпечатки бе, човек? Цялото това дето го изписа надолу автоматично няма нищо общо с това, дето обсъждаме, само като прочетох първите изречения.

Върни се на постовете ми, пиша го максимално обобщено и просто:

ЕТ предлагат услуга -> ЕТ ми казват, че мога да се възползвам от услугата, ако си платя -> Аз си плащам за услугата и очаквам да видя резултата от това, за което съм платил, под каквато и да е форма.

Ако ЕТ нямат практика да предоставят документ за извършената работа (или не искат) - НЕ ТРЯБВА ДА ПРЕДЛАГАТ въпросната услуга изобщо!

Я да питам, когато ходите в друг сервиз, не в ЕТ и там си платите за компютърна диагностика, как ще реагирате ако не ви дадат логове / не ви покажат грешките на скенер-а? Аз лично съм го правил в няколко сервиза и изобщо не е ставало въпрос за това нещо, то просто се е случвало. С какво ЕТ са мега по-специални, ЩОМ ПРЕДЛАГАТ УСЛУГАТА? За какво точно съм дал 70 лв???

peyopetrishki написа: 07.12.2022, 20:09:28 Ако ти изчукат калника, какъв документ дават?
Примера е "топ" и отново адски по темата. Ти после не виждаш дали е изчукан и как е свършена работата?
браво
Последно промяна от YYakovliev на 07.12.2022, 21:07:51, променено общо 2 пъти.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Еуратек

Явка, ти си в корпоративните среди, а неразбираш какво купуваш при закупуване на "диагностика"... Това е услуга, при която човек с определена експертиза, на база данни извлечени от колата, дава оценка дали и какво е нужно да се направи. Много наподобява това да идеш на доктор при кашлица. Отново човек, с определена експертиза, на база данни извлечени от теб самия, дава оценка дали и какво е нужно да се направи.

Дали извлечените данни са изразени на хартия или не, не е обект на тази услуга, която продават и лекарите и сервизите.

Въобще това, че не си получил една разпечатка няма абсолютно нищо общо с това дали си получил услугата....
YYakovliev написа: 07.12.2022, 20:54:02 Ти после не виждаш дали е изчукан и как е свършена работата?
Аз оценки не мога да давам, освен ако не е крайно зле. Ако е посредствено едва ли ще разбера. Ти си особен случай и сигурно ще поръчаш от амазон 2-3 ламби да огледаш от всеки ъгъл и да премериш дебелината на кита )
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Еуратек

Мнение от Цецо75 »

peyopetrishki, Абе да сме живи и здрави, да седнеш в официалния сервиз да те видя, дали ще си хепи да те третират като перхидролка...
Бееееее.....
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Еуратек

Аз не ви казвам да сте хепи, просто гледам нещата и от другия ъгъл, а вие гледате само от вашите камбанарии ) Както казах, с радост ще се включва към колективен иск )
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Еуратек

Мнение от redalex »

peyopetrishki написа: 07.12.2022, 21:02:17 Това е услуга, при която човек с определена експертиза, на база данни извлечени от колата, дава оценка дали и какво е нужно да се направи. Много наподобява това да идеш на доктор при кашлица. Отново човек, с определена експертиза, на база данни извлечени от теб самия, дава оценка дали и какво е нужно да се направи.
Доктора ти дава амбулаторен лист, в който в описано становището му. Демек, получаваш резултат.
При ЕТ такъв липсва.

Бегай да гледаш от ъгъла [smilie=sarcastic.gif] [smilie=beee.gif]
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Еуратек

Мнение от JORDITO »

Аз само не разбрах,някой поискал ли е официално разпечатка от сесията? Ама след като си е платил за диагностика.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Еуратек

Мнение от todor87 »

JORDITO написа: 07.12.2022, 21:47:54от сесията
Масово никой не чака и затваря сесията, а директно се дърпа кабела...бавна е процедурата на одиса...и аз не я издържам [smilie=pardon.gif]
Отделно си трупат спорадични грешки, които нямат общо с неизправност....та и да ги видиш, няма нужда да се филмираш ;)
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Еуратек

Мнение от Цецо75 »

А това е друга тема, че тоя одис е като турски сериал да го е.а.
Бееееее.....
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Еуратек

Мнение от Taratajki »

Мия приятел от Ауди сервиза като ми направи диагностика и ми "разпечатва" един HTML файл и ми го праща на мейла [smilie=pardon.gif] И там има.... ебем ти к'во [smilie=sarcastic.gif] Всякакви неща, но аз схващам само тези, които той ми покаже и обясни. Но не виждам причина в ЕТ, или където и да било другаде, да правят същото. Файл и на мейла.
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”