Kamiq Business(Ambition) audio system
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
elen40
Здравейте, искам да ви запитам дали сте доволни от аудио системата на колите си, или по-скоро дали чувате разни дразнещи звуци при по-високи нива на звука? Моята със сигурност не е най-високото ниво, ами това което се полага с версията Бизнес. Не съм и очаквал нещо кой знае какво, но това което ме дразни и се чудя дали не е дефект е, че при усилване от около средата нагоре звукът от високочестотните, които са на гредите се променя доста отрицателно. Не мога да го определя като кривене или пръщене точно, но сякаш звуци като "шшссшс" започват да се отличават много и да дразнят. Не знам дали съм бил много ясен с това обяснение, но честно казано не мога да го опиша по-добре. Явлението се проявява по-бързо при настройка Рок на еквалайзера. Предполагам ако други го имат, ще го забележат.
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Нямаш ли custom настройки, на потребителя? Товага може да намалиш нивото на високите честоти.
-
elen40
Имам, въпроса е, че се чува дори и като са си на 0. Просто дадох настройката Рок като примерна, но според мен не би трбявало да има подобни звуци още от средата на усилването.. На оригинална аудио система от кола 22 година като цяло очаквам да ги няма изобщо, но да речем ако ще ги има разбирам да са при усилване към края.
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Точно от оригинална система в бедно оборудване качествен звук не може да очаквате. Босе,Харман Кардон,Джи Би Ел,мей би.
-
elen40
Както казах, не съм очаквал нещо кой знае какво, но със сигурност очаквах звука да е поне на едно ниво сравнен с Фабия 1 и 2 стандартно оборудване... Не мисля, че това е висока граница, и далеч не сравнявам с горните марки.zzankov написа: 07.10.2022, 20:17:57 Точно от оригинална система в бедно оборудване качествен звук не може да очаквате.
Въпроса ми беше по-скоро към собственици на същия автомобил/оборудване или Скала да речем, да разбера дали при мен има някакъв дефект или просто са си така.
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
С пластмасови говорители толкова. Във всички шкоди е така. Говорителите са в пластмасови корпуси, вградените усилватели с THD 10%, толкова.
Кантона е една маалка идея по-добре, но и той не е нещо уау.
Кантона е една маалка идея по-добре, но и той не е нещо уау.
Günter Stg 1
-
Udo
При мен над 50% усилване ще оглушееш. Все пак да не забравяме, че за усилвателите за качектвен звук нормата е до 10%.
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
Усилвател с THD 10%, е всичко друго, но не и качествен.Udo написа: 25.11.2022, 11:02:54 Все пак да не забравяме, че за усилвателите за качектвен звук нормата е до 10%.
Günter Stg 1
-
Udo
За прости вълнови форми количеството на изкривяването може да се изчисли аналитично. По-долу са стойностите на THD за най-често срещаните сигнали в аудио технологията (стойността на THD е посочена в скоби).
0% (0%) - Формата на вълната е перфектна синусоида.
3% (3%) - формата на вълната не е синусоидална, но изкривяването е невидимо за окото.
5% (5%) - отклонение на формата на сигнала от синусоидата, видима за окото на осцилограмата.
10 % (10 %) - стандартно нивоизкривяване, при което се отчита реалната мощност (RMS) на UMZCH, се забелязва на ухо.
12% (12%) - идеално симетричен триъгълен сигнал.
21% (22%) - "типичен" трапецовиден или стъпаловиден сигнал. 43% (48%) - идеално симетричен правоъгълен сигнал (меандър).
63% (80%) е перфектен трионообразен сигнал
0% (0%) - Формата на вълната е перфектна синусоида.
3% (3%) - формата на вълната не е синусоидална, но изкривяването е невидимо за окото.
5% (5%) - отклонение на формата на сигнала от синусоидата, видима за окото на осцилограмата.
10 % (10 %) - стандартно нивоизкривяване, при което се отчита реалната мощност (RMS) на UMZCH, се забелязва на ухо.
12% (12%) - идеално симетричен триъгълен сигнал.
21% (22%) - "типичен" трапецовиден или стъпаловиден сигнал. 43% (48%) - идеално симетричен правоъгълен сигнал (меандър).
63% (80%) е перфектен трионообразен сигнал
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Аудиофилите твърдят, че чуват 1% THD... aз за щастие нямам такива способности.
Озвучаването в колата е 50% функция на медията и 50% функция на акустиката в колата...
В коли от тоя пазарен сегмент, втория параметър е тотал щета, та качествата на медията и да е читава... не могат да се усетят.
Озвучаването в колата е 50% функция на медията и 50% функция на акустиката в колата...
В коли от тоя пазарен сегмент, втория параметър е тотал щета, та качествата на медията и да е читава... не могат да се усетят.
Бееееее.....
-
elen40
Радвам се, че стана някаква дискусия, но пак казвам - очакванията ми бяха просто нещата да са поне на ниво, каквото съм чувал в шкоди за сравнение, а те са Фабия мк.1 и 2. За първата Фабия мога да кажа, че аудиото е по-добро; втората - долу-горе като на Камика, но тя май беше с най-ниското изпълнение.. И понеже не ми бяха оправдани, пуснах темата да видя дали няма някакъв проблем при мен, т.е. дефект.
Е, почетох малко и чуждите форуми, явно са си така. Просто с годините са започнали да слагат по-нискокачествени компоненти, както всички и резултата е на лице. Не мисля, че има нужда повече да го мислим, какво може да се очаква и какво не.
Чудя се дали има какво да се направи по въпроса, без да се наруши гаранцията. Нещата които ми идват на ум са - изолация на вратите и евентуално подмяна поне на високочестотните в страничните колонки. Би трябвало второто да може да стане незабелязано, но за изолацията на вратите си мисля, че евентуално при проблем на нещо във вратата, ако претендирам за гаранция, биха ми отказали.
Някой правил ли е нещо подобно, мисля че съм виждал теми в Октавия секцията, но не става ясно дали автомобила е бил в гаранция?
Е, почетох малко и чуждите форуми, явно са си така. Просто с годините са започнали да слагат по-нискокачествени компоненти, както всички и резултата е на лице. Не мисля, че има нужда повече да го мислим, какво може да се очаква и какво не.
Чудя се дали има какво да се направи по въпроса, без да се наруши гаранцията. Нещата които ми идват на ум са - изолация на вратите и евентуално подмяна поне на високочестотните в страничните колонки. Би трябвало второто да може да стане незабелязано, но за изолацията на вратите си мисля, че евентуално при проблем на нещо във вратата, ако претендирам за гаранция, биха ми отказали.
Някой правил ли е нещо подобно, мисля че съм виждал теми в Октавия секцията, но не става ясно дали автомобила е бил в гаранция?
-
Yulian Stoyanov
Здравейте, аз смених с Focal.

- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Е разкажи де - има ли разлика, по-добре ли е, не е ли по-добре, само високоговорители ли си сменил, сложил ли си друг усилвател, изолация във вратите слагал ли си ...
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
Точно този модел четох, че е препоръчван в Бришкодата като най-смисленото подобрение в стандартното оборудване на Октавия (примерно). И на мен ми е любопитно дали придават повече дълбочина на звука.

-
elen40
Бях я позабравил тази тема. Интересно ми е на мен, какво е положението при колегата след ъпгрейда с Фокала.
Към момента на мен все още не ми е останало време да пипам нищо, и може би съм свикнал със звука. Все още обаче не съм се отказал да направя някаква изолация по вратите. Малко да се постопли още да бъде по-лесно разглобяването и мисля да действам.
Сега забелязвам, че въпросния Фокал е на 2 ома, а подозирам че оригиналните са на 4.
Някой има ли идея какъв е чипът на усилвателя в амбишъна, защото ако поддържа на 2 ома, би имало действително подобрение с тези говорители, защото ще извади повече мощ от заводското радио.
Към момента на мен все още не ми е останало време да пипам нищо, и може би съм свикнал със звука. Все още обаче не съм се отказал да направя някаква изолация по вратите. Малко да се постопли още да бъде по-лесно разглобяването и мисля да действам.
Сега забелязвам, че въпросния Фокал е на 2 ома, а подозирам че оригиналните са на 4.
Някой има ли идея какъв е чипът на усилвателя в амбишъна, защото ако поддържа на 2 ома, би имало действително подобрение с тези говорители, защото ще извади повече мощ от заводското радио.