Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
yovko написа: 22.11.2022, 12:20:14
Моят търговец (от ET) ми каза, че от няколко месеца са им отнели възможността да проверяват директно планираните за производство поръчки за да не подвеждат клиентите си и да не създават погрешни очаквания. Сега получавали известяване чак когато автомобилите са вече произведени. Някой друг получавал ли е подобно обяснение?
Не ,даже успя да ми каже за кога е планирана да влезне в производство. Видя в системата.
yovko написа: 22.11.2022, 12:20:14
Моят търговец (от ET) ми каза, че от няколко месеца са им отнели възможността да проверяват директно планираните за производство поръчки за да не подвеждат клиентите си и да не създават погрешни очаквания. Сега получавали известяване чак когато автомобилите са вече произведени. Някой друг получавал ли е подобно обяснение?
И моят ми каза същото, но предполагам говорим за един и същ човек.
Според мен е прав. Хората обичат да се хващат за думата, тръшкат се и хич не ги е еня, че доставките на суровини, материали, компоненти са затруднени/липсващи, а търговеца е между чука и наковалнята.
Има си написани срок и условия, броиш, гледаш, смяташ и като удари деня дигаш телефона и търсиш каквото трябва.
При проверка има ли някаква нова информация за датата на производство се оказа, че са я преместили от началото на ноември за края на декември. Казаха ми че няма никаква закономерност при производството. Също така дори и да излезе номер на рама не означава, че колата е произведена. Има случаи да излезе номер на рама, но колата да не я завършат защото липсва някой чип и стои така докато я завършат. Било сигурно, че е завършена, когато излезела фактура.
MCaveev написа: 22.11.2022, 22:15:42
При проверка има ли някаква нова информация за датата на производство се оказа, че са я преместили от началото на ноември за края на декември. Казаха ми че няма никаква закономерност при производството. Също така дори и да излезе номер на рама не означава, че колата е произведена. Има случаи да излезе номер на рама, но колата да не я завършат защото липсва някой чип и стои така докато я завършат. Било сигурно, че е завършена, когато излезела фактура.
При мен е произведена първата седмица на ноември- излезе номер на рама, но нямаше фактура същата излезе,когато се качи на автовоза за Бг. Имаше обаче номер на автовоза.
Търговците от ЕТ имат достъп до планираната седмица за производство, но тя си е относителна. Колкото по-далеч в бъдещето е, толкова повече фактори/събития могат да я променят (напред/назад във времето). Но новата им политика е да не коментират с клиентите подобни седмици, а да дават по-общи отговори за срокове.
Споделям от опит. Миналия месец по телефона и на мен се опитаха да ми развиват локуми за неяснотите около производството, но този месец отидох на място и говорихме лице в лице с търговеца. Трудно е да се шикалкави по конкретни въпроси, при наличие на невербални канали за информация (лице в лице), та разбрах за моята поръчка (конкретна седмица към момента, посочена в системата), с уговорки "ама това не е гарантирано".
Може би това е новото "нормално" в ЕТ, стане ли дума за срокове ...
megi7503 написа: 22.11.2022, 08:32:13
Както писах вече колата ми е в София ,чакам доставка до Варна.Вчера подписах всички документи и преведох остатъка.Няма промяна в цената,но има промяна в лихвата на лизинга със 17лв се вдига месечната вноска на моята конфигурация. Лихвата вече е 4.9%.
За информация, когато си поръчах моята Октавия Март 2022г. лихвата на ОТП лизинг беше 2% ( на Еуратек лихвата им беше 4%), сега е 2.7% на ОТП.
Февруари месец лихвеният процент на ОТП, ако е фиксиран за целия период (от 48 м при мен), беше 2,4 и 2,0 - ако е плаващ. Съответно на ЕТ беше 4%, но фиксиран. %-тите ги уточнявам, за да не сравняваме ябълки и круши (плаващ/фиксиран). Интересно е към днешна дата каква е офертатана ЕТ за фиксиран лихвен процент на лизинга им.
П.С. Търговецът от ЕТ си го каза тогава директно - нашите условия не са най-добрите на пазара и управителят ни го знае, но такова е положението към момента.