Драги, чл.93 от ЗЗД позволява това да го претендираш само, ако другата страна е неизправна. А в договора за доставка на Еуратек има клауза, която им позволява да правят на възложителя ново предложение и ако той не се съгласи, Еуратек може да прекрати договора. Тогава Еуратек НЕ Е НЕИЗПРАВНА СТРАНА. Прочети по-горе, където съм сканирал чл.16 от общите условия на договора.
Октавия 4 - Време за доставка (от опит)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Време за доставка(от опит)
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Прочетох. Ами пробвали са да си вържат гащите, но дали са успели трябва дасе провери в съда )
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Ами то май е като с мобилните оператори. В общите условия имат клауза, че могат автоматично да ти индексират таксата с официално обявената инфлация от НСИ за миналата година. А ти ако не си съгласен мисля до 1 месец от това индексиране може да се откажеш от договора без неутойки, но не съм сигурен за това последното.
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Мой приятел, каращ до сега Тойота, се отказа от нова такава, защото при тях цената, която се дължи за автомобила била към момента на доставката му. На практика се съгласяваш да дадеш, колкото ти поискат. Капарото било символично.
-
shpeki
Аз преди няколко месеца 2-3 като взех оферта за Еняк специално питах какво ще стане ако вдигнат цената с 10% докато дойде и ми посочиха, че за това имаш договор. Може и нещо да се е променило оттогава.Цецо75 написа: 20.11.2022, 19:46:24 shpeki, Това ми е мисълта, да си четат договорите, защото явно и Шкода го правят тоя номер вече.
-
mordo
Нека са мои фантазии. Пък ти свивай ушите и скачай толкова високо, колкото бие пръчката на ЕТ. 0,1 % неустойка върху платеното капаро....smoke написа: 21.11.2022, 12:26:10Никъде в договора за доставка на Еуратек няма такава клауза, че доставчикът (Еуратек) да връща капарото в ДВОЕН размер. Това са твои фантазии.mordo написа: 21.11.2022, 05:15:20 като неизправна страна ЕТ дължи връщане на капарото (задатък), но не "пълният размер на полученото капаро", а полученото капаро в двоен размер.
-
megi7503
Както писах вече колата ми е в София ,чакам доставка до Варна.Вчера подписах всички документи и преведох остатъка.Няма промяна в цената,но има промяна в лихвата на лизинга със 17лв се вдига месечната вноска на моята конфигурация. Лихвата вече е 4.9%.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Е срещу това няма какво да направиш, договора не гарантира нищо по лизинга, още повече, че можеш да сключиш и с друга компания или да платиш кеш.
Бееееее.....
-
megi7503
Не съм се и мъчел нещо да направя. Споделих го с цел да предупредя чакащите ,че цената е тази на,която са направили поръчка.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
То следвайки пазарната логика, пътя на лихвите в средносрочен план би следвало да е основно нагоре. Така, че кефа ще е пълен - ем колата ще поскъпва като основна стойност, хем и лихвата ще я оскъпява още повече.
Както каза колегата - времето на евтините автомобили безвъзвратно отминава ... да видим кога ще отмине и времето на личните автомобили.
Както каза колегата - времето на евтините автомобили безвъзвратно отминава ... да видим кога ще отмине и времето на личните автомобили.
Бееееее.....
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Е защо да е отминало има и бюджетни решения. Като искаш да караш нова кола и нямаш възможност да дадеш 60 хил.лв примерно за Октавия, си вземаш нова Дачия Жогер за 38 хил.лв с всички екстри който се предлагат за модела + заводско газово и пак караш нова кола.Цецо75 написа: 22.11.2022, 10:05:45 Както каза колегата - времето на евтините автомобили безвъзвратно отминава
Давам този пример понеже от 3 месеца карам такава Дачия и мога да кажа, че е доста автомобил за парите си. Не ме разбирайте погрешно, Шкодата е класа над Дачия, но и цената и стана вече доста дебела. И все пак всеки си решава спрямо собствените средства какво може да си купи и дали просто колата му е средство за предвижване или е средство за демонстриране на материално полужение.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Архимандрит Дионисий, Мдам, ама беше време коги имаше Дачии под 20к, помниш ли? ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Бееееее.....
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Да и сиренето беше по 5л. Ама вече няма. То като се замисля, ясно че цените ще вървят на горе. Лошото е, че доходите не ги следват. Защото ако ги следваха теоретично е същото. Лошото е според мен, че още нищо не сме осетили от задаващата се криза. Защото тя няма да е само в повишаването на цените, а ще има и голям скок в лихвите, а доста хора са с големи заеми. Не ни чакат добри времена поне близките години.
А относно Дачите по 20хил.лв. Понеже карам служебни вече над 14 години от първото поколение на Логан.
тогава бяха много зле, сравнени с актуалните модели на Шкода от тези години. Сега разликата не е толкова голяма. Като минос на Джогера ми е само шумоизолацията всичко друго е на ниво. В момента Дачия прогресират както Шкода прогресираха преди 20 години.
- yovko
- Гараж: Kamiq TSI 110hp (2023)
- Обратна връзка:
Моят търговец (от ET) ми каза, че от няколко месеца са им отнели възможността да проверяват директно планираните за производство поръчки за да не подвеждат клиентите си и да не създават погрешни очаквания. Сега получавали известяване чак когато автомобилите са вече произведени. Някой друг получавал ли е подобно обяснение?
-
shpeki
И супърби под 40 000 лева, сега има и за над 90 000 лева. За съжаление няма вече да има ниски цени.Цецо75 написа: 22.11.2022, 11:15:05 Архимандрит Дионисий, Мдам, ама беше време коги имаше Дачии под 20к, помниш ли?![]()