Срокове за доставка на Skoda Karoq (facelift)

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
m_yanev

Шкода Новак

Гараж: Karoq 1.5 tsi 7DSG

Мнение от m_yanev »

Дотук колицата се държи много добре, за 1300км. среден разход 6.5/100 на колонка и по компютър, което ме учуди че съвпада.
Уточнявам че това е с кротко каране и 90% извънградско, в града карам много малко.
Поне за мен е доста добре.
С две думи доволен съм :)
Сега има някои дразнещи нещица, като например дигиталното табло, почти все път си сменя изгледа "скина" при старт на колата като не мога да хвана някаква схема как и защо го сменя. В ръководството не намерих настройка как да го забия на едно и да го сменям само аз.
Също за моя изнената се оказа че Болеро системата няма СД карта слот и единствената опция за музика без телефон и УСБ-Ц порта.
Това го реших, взех си от Али-то мини адапторче от УСБ-А на УСБ-Ц (за крупната сума от 32 цента) и заспа :)

Изображение

Да, през телефона няма проблем за музика, но аз искам да си имам и локално на системата музика.

А иначе Андроид Ауто и Карплей и двете си работят безжично и си работят много добре.
Очаквах че може би АА ще бави, лагва или ще прави някакви мизерии - работи си идеално!
georgi_yanev1108

Шкода Новак

Мнение от georgi_yanev1108 »

Създал ли си си профил в колата. Може ако няма профил да се шашка и да се чуди как да те посрещне всеки път системата.
m_yanev

Шкода Новак

Мнение от m_yanev »

georgi_yanev1108 написа: 15.11.2022, 16:48:37 Създал ли си си профил в колата. Може ако няма профил да се шашка и да се чуди как да те посрещне всеки път системата.
Да, с издаването на колата в Еуратек, направихме профил. Като се стартира колата казва "Добре дошъл" по име :)
Но ще погледна, да няма нещо друго по профила което трябва да се прави или настройва.
Благодаря за насоката.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

m_yanev написа: 15.11.2022, 11:35:49 взех си от Али-то мини адапторче от УСБ-А на УСБ-Ц (за крупната сума от 32 цента) и заспа
ABBC3_OFFTOPIC
Това на снимката горе не е адаптер от USB-A към USB-C, а е адаптер от USB-C към USB-А. Това не е хубав адаптер. Поради това, че не е с кабел между двата конектора, всяко свързване/откачане на нещо към него (било то флашка, телефон или друго), а също и случайното натискане с ръка на стърчащото включено нещо ще напряга при заклащането USB-C конекторa в другия край.

По-добър вариант е било да се вземе нещо като това долу (то струва долар и половина):
Изображение
m_yanev

Шкода Новак

Мнение от m_yanev »

smoke написа: 16.11.2022, 12:12:35 Това не е хубав адаптер
Абсолютно съм съгласен :) че не е хубав.
Но защото е много малък и аз имах от тези мини УСБ флашки
Изображение

Цялото нещо преходник + флашка се събира във височина под капака и няма какво да го натиска.

Но най-добре да се вземе нещо такова, мини флашка директно на УСБ-Ц, и няма да има никакви дилеми:
Изображение
Но този преходник за момента ще свърши работа, после сигурно ще си взема такава флашка.
georgisirakov

Шкода Новак

Мнение от georgisirakov »

m_yanev написа: 15.11.2022, 11:35:49
Също за моя изнената се оказа че Болеро системата няма СД карта слот и единствената опция за музика без телефон и УСБ-Ц порта.
Това го реших, взех си от Али-то мини адапторче от УСБ-А на УСБ-Ц (за крупната сума от 32 цента) и заспа :)

Да, през телефона няма проблем за музика, но аз искам да си имам и локално на системата музика.

А иначе Андроид Ауто и Карплей и двете си работят безжично и си работят много добре.
Очаквах че може би АА ще бави, лагва или ще прави някакви мизерии - работи си идеално!
Този преходник към USB-A е за включване на флашки?

С какъв телефон ползваш Android Auto, при мен понякога работи добре, но често на моменти постоянно се разкача или губи ГПС (още по-често).
Телефона ми е Xiaomi Mi 11 Lite 5G.
Аватар
Simov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.

Мнение от Simov »

georgisirakov написа: 18.11.2022, 17:32:46 Телефона ми е Xiaomi Mi 11 Lite 5G.
Моят телефон е същия. При мен забиваше уейз, но като му махнах настройките за пестене на батерия се оправи. Но аз съм с кабел и Октавия 3. Да не би и тук да е нещо подобно?
Изображение
georgisirakov

Шкода Новак

Simov написа: 19.11.2022, 08:49:28 Моят телефон е същия. При мен забиваше уейз, но като му махнах настройките за пестене на батерия се оправи. Но аз съм с кабел и Октавия 3. Да не би и тук да е нещо подобно?
Без кабел го ползвам, предимно Waze ползвам, но и при гугълския Maps пак беше подобно положениете. Ще пробвам да променя настройките на Waze.
ГПС от телефона или колата ползва, от телефона не съм имал проблеми да го губи обхват ГПС (ползвайки само телефона).
Случвало се е и самото приложение Waze да забива и да се изкючва, след, което прекъсва и връзката, но това доста рядко, а може просто да е свързано със загуба на връзка с колата, което вече трябва да е софтуерен проблем. Bluetooth на телефона е последно поколение 5.2 (за 2021).
Не съм пробвал с кабел дали ще е по-добре.
Аватар
bbbkompot

Шкода Новак

Гараж: Skoda Superb III Facelift Combi 4x4 L&K

Мнение от bbbkompot »

Не го мислете, ГПС проблемите чат пат ги наблюдавам и при супърба, основно рядко се възпроизвежда. При палене на колата гпс модула предполагам не захапва правилно или се забавя и точката не помръдва при стартиране на АНдроид Ауто или карплей, единствено се оправя като загася и запаля отново. Очевидно си е софтуерен проблем със синхронизацията на сървисите при стартиране на дисплея, за щастие не е често срещан и за сега не дразни.
m_yanev

Шкода Новак

Мнение от m_yanev »

georgisirakov написа: 18.11.2022, 17:32:46 Този преходник към USB-A е за включване на флашки?

С какъв телефон ползваш Android Auto
Да, преходника го ползвам за включване на флашка, работи си без проблем.

Телефона е Самсунг С22 с последния ъпдейт на Андорид 13.
Андроид Ауто-то си работи идеално, Уейза го ползвам постоянно не ми е забивал или разкачал.
Пробвал съм също и Sygic, Here We Go и Google Maps. Никакъв проблем и с тях.
В същото време си пускам през АА онлайн радио с Tune-In или Deezer за стрийминг.
До сега да чукна дърво не ми е правило проблем.
На жената айфона само го пробвах с Карплей, но не мога да дам мнение защото го закачих само за проба.
За проба работеше, но дали ще даде проблем при продължително ползване не мога да кажа.
Ще го пробвам на някое пътуване.
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

И с mi 11 lite 5g и с S21 си забива та стой та гледай. Това на супърб MY2021 с Амундсен (MIB3). Вчера точно беше поредното забиване, при което медията на колата отказваше да се закачи към кой да е телефон. Наложи се ребуут в движение, след което нямах повече драми. GPS ми се е губел само планинско, но там е ясно, че би имало подобни проблеми.
През лятото забивите се увеличават и охлаждането на телефоните помага това да се случва по-рядко.
georgisirakov

Шкода Новак

Имал съм го и този проблем ГПС-а да забие в първата точка и да не мърда.
Ползва се ГПС-а на телефона според мен, а той без връзка с колата работи перфектно, нещо в синхронизацията е, може би трябва да пробвам да ъпдейтна софтуера на колата ако има ъпдейт (а може и да са автоматични).
Аватар
audiman

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia 1U5 1.9 TDi ASV,
Skoda Octavia NX5 2.0 TDI 7DSG Комби

Мнение от audiman »

Сестра ми поръча Карок Селекшън 1.5 ръчка края на Май, дойде на 16 Ноември. Камерата за заден ход според мен се вижда нормално и го няма изкривяване.
Изображение
Аватар
bakito

Шкода Новак

Гараж: Karoq Facelift Vision, 2.0 TDI, 7DSG, 4x4, 150 HP, 360 Nm, Lava Blue

Мнение от bakito »

Няма ли някой да се похвали с новодошъл Карок?

Днес бях в Еуратек Пловдив и имаше една нова пареща още феникс оранжев Карок Sportline. Цвета на живо изглежда ТОП на това купе и с жената се спогледахме с леко недоволство, тъй като когато поръчвахме нашата много се чудихме дали да е феникс оранжево или лава син. В крайна сметка избрахме лава син. Единственото лошо на нашия, е че мнооого личи като е леко мръсна.. ама какво да правиш, съдба [smilie=pardon.gif]

Както и да е.. Честито на колегата и с радост очаквам да се засичаме в града браво
Niki_borisov

Шкода Новак

Гараж: Шкода Карок 2.0 115 к.с

Мнение от Niki_borisov »

Здравейте ва всички. На 19.08.22г поръчах Карок 2.0 115к.с автоматик( това ще ми е първият автоматик). Ниво Selection цвят енерджи син и отделно съм добавил задължителната поне за мен екстра: PHC- Независимо подгряване на купето с дистанционно управление ( на сегашната октавия 2018г вижън метан има и съм много доволен),PL4- Led пакет , PDC- алармена система с обемни датчици, дистанционно управление , два сгъваеми ключа , KESSY+SAFE SYSTEM, EA9 - удължена гаранция до 150 000 км, 4Е6 - въртуален педал и електрическо отваряне и затваряне на капака на багажника. Планирана седмица на производство 15-та.
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”