Октавия 4 - Време за доставка (от опит)

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
fryeruk

Škoda Фен

Гараж: Octavia MK4 Edition 1.5 TSI M

Време за доставка(от опит)

Мнение от fryeruk »

Честита да ти е @Quasar, ! Само безаварийни километри с новата машина!
dannyMatev

Шкода Новак

Мнение от dannyMatev »

Здравейте,
Пуснал съм поръча на 15 март и няколко пъти ми изместиха срока за доставка с 2 седмици и по последни данни беше първата седмица на декември. Днес се обадих и се оказа, че е за последната седмица на януари, но не било много сигурно. Малко взе да ми писва чакането и по договр съм наясно, че има едни 60 дни след първоначалните 180, след които могат да ти възстановят капарото. Има ли някой, който е успял да прекрати договора по-рано от тези 240 дни работни дни и да си вземе капарото, защото ми се вижда буквално тъпо да си поръчаш кола Q1 2022 и да я чакаш Q1 2023 (и все пак да не е сигурно)?
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

А после ? Имаш ли опция за наличен автомобил?
Аватар
v0rt3x

Шкода Новак

Мнение от v0rt3x »

Аз поръчах в края на декември миналата година и все още няма и помен от колата. Дори няма прогнозна дата.

Днес говорих с дилъра и въпреки, че договорът все още не е напълно изтекъл ми предложиха да ми върнат капарото. Това ми го предложиха още преди около месец, когато не бяха започнали да текат 60те допълнителни дни.
Все още не съм взел окончателно решение, защото нямам алтернатива, но все повече се оглеждам за други опции.

Така че може директно да ги питаш какви са опциите и да се прекрати още преди изтичане на срока, защото така или иначе няма да успеят да го спазят.
alexinchains

Škoda Фен

Гараж: Йоника

Мнение от alexinchains »

При мен отказаха да ми върнат капарото преди началото на януари, когато изтичат 240те дни, въпреки че и при мен положението е няма дата за производство, като прогнозата от дилъра е "по някое време през 2023" (става дума за Кодиак).

v0rt3x, при теб по мои изчиления 240те дни трябва да са общо взето изтекли - мисля, че празниците не се броят, но може да греша.
atom

Škoda Фен

Мнение от atom »

Че защо да не върнат парите 2-3 месеца преди да е изтекъл договора. Ти си си изчакал чакалото, колата е аха аха готова, инфлацията е направила колата с 10-15 % по-скъпа, мераклии за купуване има. С две думи всичко е точно.
За мен щом съм се хванал на хорото ще го играя до край, живот и здраве разбира се.
Аватар
Erebus

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 2.0 TDI

Мнение от Erebus »

И аз не мога да разбера как ще чакаш 1 година и изведнъж ще ти писне. И моя договор беше изтекъл, подписах допълнително споразумение и дойде г/д накрая на срока от допълнителното споразумение. Не драматизирайте чак толкова ..
Аватар
v0rt3x

Шкода Новак

Мнение от v0rt3x »

Говорите от гледна точка на хора, които имат коли, които им вършат работа.

В моя случай нямам никакво доверие на старата си кола (за това изначално поръчах и нова). Жена ми беше бременна като поръчах колата. Вече детето почти ще проходи, а тази кола няма и наченки да стане скоро.
Искам да мога да си возя семейството в кола, на която имам доверие.

За това се оглеждам за алтернативи при други производители, които имат налични автомобили, или дори втора употреба на малко години и остатъчна гаранция.

Знам, че не е перфектния вариант, но понякога ситуацията го изисква.

Сигурен съм, че и на други хора колата ще им трябва кола и то в някакъв разумен срок.
Вярно, че ни предупредиха още като поръчваме, че е възможно да има забавяне, но това забавяне ще стане огромно имайки предвид, че дори не се знае кога ще бъде започната колата (камо ли кога ще е готова).

А тези евтини номерца с изкарването на прогнозна дата през 3 седмици е толкова смешно от страна на Шкода.
Само хвърлят прах в очите на хората и човек си казва: "Е айде то не остане, още 2 месеца до прогнозната дата" и после като дойде момента, хоп пак ти я сменят с още 2 месеца.
Не мога да повярвам, че завод с такива размери не успяват адекватно да прогнозират какви части имат, какви поръчки влизат и за колко време напред ще им стигнат частите.

Знам, че сега тук ще скочите всички срещу мен, но така изглеждат нещата в моята камбанария.
icohohi

Škoda Фен

Гараж: Kodiaq FL 2.0 TSI Vision

Мнение от icohohi »

@v0rt3x, аз бях в абсолютно същата ситуация, само че с второто дете на път.
До последно колата седеше в статус, "Очаква приемане от завода" или нещо сходно. Един ден ми се обади дилъра с думите в края на месеца е предвидена за производство. Това беше точно 3 седмици преди края на 180-те дни. Месец и половина след това обаждане, колата ми беше в гаража. Защо го казвам? За да подкрепя думите ти, че такъв огромен завод не може да си планира нещата. От прочетоното във форумите на шкода останах с впечатление, че по-добре да нямаш производствена дата с повече от 1 месец напред. Лично според мен Декември месец ще се напълнят дилърите с автовози за да може завода да поизчисти стари поръчки преди коледните празници.
dannyMatev

Шкода Новак

Мнение от dannyMatev »

Ходих при дилъра и ми казаха, че няма вариант за връщане на капарато преди изтичането да допълнителните 60 дни. Та в момента съм в една кофти ситуация - намерих пазар за старата си кола, а от новата следа няма, затова съм малко притиснат и от време. Явно ще се чака...
Tosh

Шкода Новак

Мнение от Tosh »

Здравейте,
Нека и аз се похваля. Отне точно четири месеца от поръчката до доставката на Октавия Стайл. Изглежда нещата се оправят. Колата е страхотна, заслужава си на 100%. Наско от Еуратек Бургас е топ.Изображение
megi7503

Шкода Новак

Мнение от megi7503 »

В началото на годината сме поръчали Супърб edition ,добавени акустично стъкло с подгряване,виртуален педал,подгряване на волана и др. След ,като я мести ха за производство няколко пъти ми се обадиха миналата седмица ,че е произведена и чака доставка.Така ,че всичко е въпрос на време и когато не очакваш те изненадват приятно.Сега се чудя с какви гуми /летни,зимни/ ще дойде май забравихме да питаме.
sickle

Шкода Новак

Мнение от sickle »

@Tosh, честито! Да си я карате със здраве! Мисля, че имате основание да пуснете по едно тото!

@megi7503, аз съм питал, идват по всяко време с летни гуми :(
Tosh

Шкода Новак

Мнение от Tosh »

В моя случай е произведена на 03.10.22г. получих я на 15.11.22г., но повечето колеги са си получили техните за по-кратък срок от този, който аз изчаках. Предполагам ще чакате подаръка за Никулден. Късмет!
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

megi7503 написа: 16.11.2022, 08:26:16 добавени акустично стъкло с подгряване
Бъркате малко нещата - с подгряване е челното стъкло, а акустични стъкла са страничните, те не са с подгряване.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”