Няколко съвета за покупката на нова Октавия 2
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
ppaappii
- Гараж: Skoda Octavia 2, 2009, 2.0 TDI
Здравейте, съфорумци. Предстои ми покупката на първата ми кола и може би най-подходящият автомобил е Октавия 2. Бих искал да ви помоля за няколко съвета за какви симптоми да гледам при избора на автомобил. И как точно става проверката на историята на колата в Еуратек, по телефона може ли или трябва да място да се ходи с VIN номера.
Ето и няколко коли, на които съм се спрял:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 3901208262
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 5994099327
http://www.autoplaza.bg/?go=offers&p=detail&carId=1776
И последно запитване, понеже се чудя какъв двигател да взема. 1.6 TDI или 2.0TDI. Какви разновидности има на въпросните двигатели ? Предполагам комън рейлите са за предпочитане пред ПД.
От прочетеното за въпросните двигатели стигам до извода, че 1.6 ТДИ за момента не показва сериозни повреди. Докато за 2.0 ТДИ често се налага смяна на клапи на двигателя, които явно са неприятно скъпи.
Ето и няколко коли, на които съм се спрял:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 3901208262
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 5994099327
http://www.autoplaza.bg/?go=offers&p=detail&carId=1776
И последно запитване, понеже се чудя какъв двигател да взема. 1.6 TDI или 2.0TDI. Какви разновидности има на въпросните двигатели ? Предполагам комън рейлите са за предпочитане пред ПД.
От прочетеното за въпросните двигатели стигам до извода, че 1.6 ТДИ за момента не показва сериозни повреди. Докато за 2.0 ТДИ често се налага смяна на клапи на двигателя, които явно са неприятно скъпи.
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Здравей колега и добре дошъл,
Като за начало, напиши си местоположението , за да знаем от къде си.
Относно въпросите ти.
Зависи за какво ще ползваш автомобила.
Ако е повече за градско, лично аз съм за 1.6.
Ако повече бръмчиш извънградско, тогава може да правиш избор между 2.0 и 1.6.
Годините които гледаш, вече тогава 2.0ТДИтата им оправиха проблема с главите, където пукаха между клапаните.
Фейслифта е почти изчистен от дребните(или големи, кой както ги вижда) проблеми на 2рото поколение.
Не знам с какъв бюджет разполагаш и на какво държиш най-много (като есктри).
На мен 1вата ми мяза на служебка, а като цяло колите показани са с бедно ниво на оборудване, но както написах по-горе, зависи какво търсиш.
Поздрави
Като за начало, напиши си местоположението , за да знаем от къде си.
Относно въпросите ти.
Зависи за какво ще ползваш автомобила.
Ако е повече за градско, лично аз съм за 1.6.
Ако повече бръмчиш извънградско, тогава може да правиш избор между 2.0 и 1.6.
Годините които гледаш, вече тогава 2.0ТДИтата им оправиха проблема с главите, където пукаха между клапаните.
Фейслифта е почти изчистен от дребните(или големи, кой както ги вижда) проблеми на 2рото поколение.
Не знам с какъв бюджет разполагаш и на какво държиш най-много (като есктри).
На мен 1вата ми мяза на служебка, а като цяло колите показани са с бедно ниво на оборудване, но както написах по-горе, зависи какво търсиш.
Поздрави

-
ppaappii
Като цяло карането ще е основно градско, като 10тина пъти годишно ще се правят и по-дълги пътувания.
И аз съм се насочил към 1.6 точно поради тази причина, но малко ме притеснява как ще се справя при натоварена кола с 4-5 човека и доста багаж
Колкото до бюджета, 14-15к. са предела. Като съм склонен и на лизингови варианти. Но това предполагам не ви вълнува особено. Извинявам се за отплесването. Относно оборудването, не гоня най-луксозното оборудване но намерих и една кола според мен с по-ниско от базовото:
http://euratek.mobile.bg/ >> Skoda Octavia 1,6 TDI-CR N1
И аз съм се насочил към 1.6 точно поради тази причина, но малко ме притеснява как ще се справя при натоварена кола с 4-5 човека и доста багаж
Колкото до бюджета, 14-15к. са предела. Като съм склонен и на лизингови варианти. Но това предполагам не ви вълнува особено. Извинявам се за отплесването. Относно оборудването, не гоня най-луксозното оборудване но намерих и една кола според мен с по-ниско от базовото:
http://euratek.mobile.bg/ >> Skoda Octavia 1,6 TDI-CR N1
- BlackPearl
1.6 мисля ще ти е добре.
Щом не караш постоянно извънградско и не си състезател, нормално ще се държи с пълен багажник и 4ма човека.
Няма да има много ряз все пак, но всичко е до компромис.
Идеята за оборудването ми беше, че повечето такива коли , който се купуват Н1 се вземат от Юридически лица с цел да дръпнат ДДСто и повечето са служебни. А знаеш: От служебната по-хубава няма
.
За това ми беше мисълта.
Иначе, щом не си претенциозен, бухай някоя с клипатик и ел. пакет и си свиркай.
Щом не караш постоянно извънградско и не си състезател, нормално ще се държи с пълен багажник и 4ма човека.
Няма да има много ряз все пак, но всичко е до компромис.
Идеята за оборудването ми беше, че повечето такива коли , който се купуват Н1 се вземат от Юридически лица с цел да дръпнат ДДСто и повечето са служебни. А знаеш: От служебната по-хубава няма
За това ми беше мисълта.
Иначе, щом не си претенциозен, бухай някоя с клипатик и ел. пакет и си свиркай.

- Бай Ненчо
- Гараж: ПОД НАЕМ
Колегата ако не бърза за тези 15к ще не намери автомобил с прилично оборудване. Търпение и търсене му е майката. 
Магистрала няма финал ....."masterOne"
- La Furia Roja
- Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
- Обратна връзка:
ppaappii написа:И аз съм се насочил към 1.6 точно поради тази причина, но малко ме притеснява как ще се справя при натоварена кола с 4-5 човека и доста багаж
С право се притесняваш. Изключително умрял и слаб двигател. Само градско ако е, бива.
Тръгнеш ли на път положението е катастрофално. Включиш ли пък климатика,тотално спираш. 4ма човека и багаж
Имаме такова недоразумение в семейството по обективни причини и Ти пиша нещата от първа ръка.
ВЗЕМАЙ 2.0 ТДИ без да се колебаеш. Дали ще ти даде проблем двигателят не зависи от обема. Кола втора ръка си е чист късмет. То и новите са същата работа,ама поне имат някаква гаранция.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
-
ppaappii
Еми не е опрял ножа до кокъла но си трябва кола.
А някой нещо да каже за проверката на историята на колите в Еуратек ?
- lubomirov1985
- Гараж: 1. Mercedes - Benz W164, Edition 10 - 320 cdi 4matic
2. Land Rover Freelander 2.0 TDI
Бирата е божествена напитка!
Доставя ти удоволствие и когато влиза и когато излиза!
Доставя ти удоволствие и когато влиза и когато излиза!
-
ppaappii
Благодаря, но наистина само комби ме урежда.lubomirov1985 написа:Колега, явно търсиш комби. Но защо не погледнеш ето това предложение?
viewtopic.php?f=73&t=573
Последно промяна от ppaappii на 03.10.2016, 11:03:36, променено общо 1 път.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
20 не пукат между клапаните,а на др.място!
При CR го няма проблема вече.
Задължително 2.0 търси.1.6 остави че е умрял,ами е със система сименс и дюзи такива,които са мн.проблемни,за разлика от на 2.0 тди бош с-ма.
1.6 е за Фабия.
При CR го няма проблема вече.
Задължително 2.0 търси.1.6 остави че е умрял,ами е със система сименс и дюзи такива,които са мн.проблемни,за разлика от на 2.0 тди бош с-ма.
1.6 е за Фабия.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- SlipX
- Гараж: Skoda Superb III L&K 2.0 TDI 190 PS DSG 7 4x4
Skoda Fabia III 1.4 TDI DSG
Аз като проверявах в Еуратек, по телефона стана справката. Обадих се на сервиза в София, издиктувах вин номера и ми казаха по телефона, кога е обслужвана до колко км, и какво е правено по нея.ppaappii написа:Еми не е опрял ножа до кокъла но си трябва кола.
Поздрави!
- Sawyer
- Гараж: ///
Още един глас за 2.0 TDI CR. 1.6 TDI даже не знам как не ги е срам да го предлагат. Наистина НЕ върви, а щом Сами казва, че има и технически драми около него, за задраскване е като опция. 
-
ppaappii
Благодаря, колеги. Явно ще се насоча към 2.0 ТДИ дано изкочи нещо интересно в близко бъдеще.
- BlackPearl
Сега,
Аз съм на малко по-различно мнение.
Форумът е за това, да изказваме лични впечатления. Иван е изказал, аз да изкажа своето.
За мен, хората дали до тук мнения, все не им достигат конете, на някой тракцията
. И изказват мнение на база собствените си нагласи. С други думи, карат по-бързи коли (все боцат със 150 + , на някой обаче разхода им стана 10.5) и им харесва да имат пауър
.
Аз като човек, който имам автомобили за РАБОТА(освен Октавията) , и автомобилите са ми 90кончета, мога да кажа, че става ли въпрос за работа и главно градско- НИЩО МУ НЯМА.
Той колегата навънка няма да кара с 200.
Аз моите дори са пътнически, а не товарни- и са 90/92 коня. 1.6турбо ,натоварени са били (само товар) с по 400,500кила+ пасажер с климатик, без проблеми 110-120 си боцат.
Сега, ако искаш все да караш 130-160, вземи с 2.0ТДИ.
То изборът на автомобил е до късмет.
Аз съм на малко по-различно мнение.
Форумът е за това, да изказваме лични впечатления. Иван е изказал, аз да изкажа своето.
За мен, хората дали до тук мнения, все не им достигат конете, на някой тракцията
Аз като човек, който имам автомобили за РАБОТА(освен Октавията) , и автомобилите са ми 90кончета, мога да кажа, че става ли въпрос за работа и главно градско- НИЩО МУ НЯМА.
Той колегата навънка няма да кара с 200.
Аз моите дори са пътнически, а не товарни- и са 90/92 коня. 1.6турбо ,натоварени са били (само товар) с по 400,500кила+ пасажер с климатик, без проблеми 110-120 си боцат.
Сега, ако искаш все да караш 130-160, вземи с 2.0ТДИ.
То изборът на автомобил е до късмет.

-
ppaappii
В крайна сметка, трябва да седна зад волана с въпросните двигатели и да преценя.
Все пак ми се изясняват горе долу нещата. Сега остана да разбера плюсовете и минусите на регистрацията с категория N1. Някой хора изказват мнение, че са възможни проблеми зад граница, което ще е неприятно в моя случай.
Все пак ми се изясняват горе долу нещата. Сега остана да разбера плюсовете и минусите на регистрацията с категория N1. Някой хора изказват мнение, че са възможни проблеми зад граница, което ще е неприятно в моя случай.