Май проблемът е нафтата.
Цитирам: "има джубре".
Колата запали в сервиза трудно, но работеше някак разшично.
Последно зареждах на Петрол самообслужване в Дружба - не зареждайте там.
Това е снимка при изваден горивен филтър.
Видяха се малки частички, черни. Човекът каза, че съм заредил вероятно, когато горивото е било с ниско ниво в съда, където го съхраняват.stanley написа: 07.11.2022, 12:26:33 Това "джубре" нещо, като желе ли е и има ли някакви примеси - твърди частици? Какво предлагат от сервиза, като решение на проблема?

Според мен няма шанс да докажеш вината им. Няма как да докажеш , че зареждането при тях е било последно.
А промиване ? Имай предвид, че е възможно да са останали от тези черните частици из системата и пак да имаш ядове. Трябва хубава промивка от резервоара до помпата за високо налягане. И през няколко стотин км да поглеждаш във кутията на горивния филтър дали има нова утайка.
Говори с @_v_, но според мен пиеш една студена вода.SkodaDriver написа: 07.11.2022, 13:22:53 Смятам, че е правилно и отговорно това да се адресира към тях.
Абсолютно си прав, но тук нямам възможност за това предвид времето и че съм в чужбина. Надявам се с добавката за почистване на дюзите поне да си подигуря следващите 300-400км до София.stanley написа: 07.11.2022, 13:34:08 А промиване ? Имай предвид, че е възможно да са останали от тези черните частици из системата и пак да имаш ядове. Трябва хубава промивка от резервоара до помпата за високо налягане. И през няколко стотин км да поглеждаш във кутията на горивния филтър дали има нова утайка.
Да действаме! Ще пиша на лично като се върна.
Мисля, че в тоя случай означава "гюбре" - боклук, само че при тях е по звучно.
SkodaDriver написа: 07.11.2022, 15:34:45 _v_ написа: ↑07.11.2022, 14:06:35
дай да им пуснем една доброволна покана първо
Да действаме! Ще пиша на лично като се върна.
Каквото може е добре да се направи!