Октавия 4 - Време за доставка (от опит)

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Kikovachev

Шкода Новак

Гараж: O4 Skoda Octavia Edition 1.5 mHev DSG
VW Golf V 2.0 FSI DSG

Време за доставка(от опит)

Мнение от Kikovachev »

Quasar написа: 27.10.2022, 14:13:36 колата е в София
Честито! Супер новина!
balki написа: 27.10.2022, 14:15:30 Къде следихте за появя на VIN
Дилърите в ЕТ са казали явно, те имат достъп.
Аватар
Quasar

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia 4 Edition 1.5 TSI MT
Обратна връзка:

Мнение от Quasar »

balki написа: 27.10.2022, 14:15:30 Поздравления! Много приятна изненада!
Къде следихте за появя на VIN
В системата на ЕураТек. Те имат достъп до информацията и с дилъра се разбрахме да ни уведоми, когато бъде издаден VIN в завода.
Изображение
ang909

Шкода Новак

Мнение от ang909 »

Здравейте, да се включа и аз с малко “опит”, Октавия Едишън 1.5, бензин, автомат, поръчана м. Ноември 2021г. дилъра през м. Септември 2022г., след като изтече първоначалния срок по договора, ми каза, че колата е планирана за производство края на м. Декември, но все още не е потвърдено и евентуално, “ако всичко е наред” ще бъде тук през м. Януари 2023г., като проблемът е в добавените от мен Side Assist и ел. отваряне на багажника, което към момента било голям проблем за Шкода, но от прочетеното тук вече не знам дали и Януари 2023г. ще пристигне.
sickle

Шкода Новак

Мнение от sickle »

Здрасти,

Аз нямам нито една добавена екстричка към Едишъна освен цвят, а са ми я планирали за Февруари догодина. Поръчана е в края на Октомври, 2021. Поне дилъра беше честен, че е пълен хаос и много други са си взели колите вече, дори поръчани на по-късен етап. Иначе ми изтъкна, че 1.5 с DSG е най-популярния избор и това евентуално да забавя.

Така, че проблема не е нито в мен, нито в теб.

Поздрави
Venduzata

Шкода Новак

Мнение от Venduzata »

Superb scout 280кс.. Допълнителни опции: двойни акустични стъкла,подгрев на предното стъкло и най-голямата медия. Поръчана на 17.11.2021г.,още няма дата за производство!
Poki4

Шкода Новак

Мнение от Poki4 »

Уау, направо ме разтроихте. Не знам как се чака толкова време и как го издържате. Аз чакам вече 4 месеца и се надявам до нова година да е дошла. Уж производството е за края на ноември.
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

То за това ксанакс-а в момента е отказ (липсва) по всички аптечни складове [smilie=sarcastic.gif]

Побъркааа народа с това чакане [smilie=hunter.gif]
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

digitalundgrd написа: 05.11.2022, 12:36:02 Побъркааа народа с това чакане
Приехме всичко за даденост на тая Земя и много народ се подиграваше как се чакало за Лади, как само в Кореком с Долари, а ся още по-зле - имаш пари, няма какво да си купиш [smilie=sarcastic.gif]
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

Проблемът е, че те FL ще пуснат, докато ти дойде колата [smilie=fool.gif]
Аватар
Quasar

Шкода Новак

Обратна връзка:

Мнение от Quasar »

ang909 написа: 04.11.2022, 22:24:36 Здравейте, да се включа и аз с малко “опит”, Октавия Едишън 1.5, бензин, автомат, поръчана м. Ноември 2021г. дилъра през м. Септември 2022г., след като изтече първоначалния срок по договора, ми каза, че колата е планирана за производство края на м. Декември, но все още не е потвърдено и евентуално, “ако всичко е наред” ще бъде тук през м. Януари 2023г., като проблемът е в добавените от мен Side Assist и ел. отваряне на багажника, което към момента било голям проблем за Шкода, но от прочетеното тук вече не знам дали и Януари 2023г. ще пристигне.
Аз исках точно такава Октавия да поръчам, но ме разубедиха с голямо време за чакане заради mHEV системата. Септември рязко вдигнаха темповете на производство, така че се надявам дилъра да не греши в прогнозата :)
Изображение
Аватар
Quasar

Шкода Новак

Обратна връзка:

Мнение от Quasar »

Моят момент най-сетне дойде - на 04.11. взехме нашият нов семеен автомобил - Октавия 1.5 TSI Edition МТ. Близо една бременност чакане, но съм адски доволен след първите 600 км. За съжаление издаването се случи почти по тъмно и имам само семейната снимка за спомен и от две бързи пътувания с кисел син не ми се удаде възможност за други снимки, но колкото да се похваля на бързо...

Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
v0rt3x

Шкода Новак

Мнение от v0rt3x »

Честито @Quasar, хиляди безаварийни километри ти пожелавам :)

Аз чакам от почти година същата (дори същия цвят), но автомат.
По последни данни още не беше започната :/

На една от снимките тук виждам, че е дошла със знимни гуми.
Доплащал ли си за тях или си се разбрал нещо с ЕТ направо да сложат такива?
Аватар
Quasar

Шкода Новак

Обратна връзка:

Мнение от Quasar »

v0rt3x написа: 09.11.2022, 12:58:04 Честито @Quasar, хиляди безаварийни километри ти пожелавам

Аз чакам от почти година същата (дори същия цвят), но автомат.
По последни данни още не беше започната :/

На една от снимките тук виждам, че е дошла със знимни гуми.
Доплащал ли си за тях или си се разбрал нещо с ЕТ направо да сложат такива?
Благодаря ти!

Както писах малко по-горе аз също исках автоматик, но в ЕураТек ме разубедиха заради времето за производство, обвързано с mHEV системата. Но от септември насам се раздвижиха нещата и ако ти дават прогнози може да бъдат верни, а дори и да се изпълни поръчката в по-кратък срок. Моята кола през август беше насрочена за производство чак януари 2023, но я издърпаха и й държа вече ключовете. Последното, което производител и дилъри искат е да се занимават с неустойки. В твоят случай такива ще има, възползвай се максимално [smilie=beach.gif]

Зимните гуми си ги поръчах аз от Медина Мед - само те предлагаха TS870 с нужния размер. Малко преди да пристигне колата ги оставих в ЕураТек. Единият от представителите има същата Октавия и продаваше оригиналните джанти - спазарихме ги. Помолих да сложат гумите на джантите и да ги разменят с фабрично поставените за издаването. Така летните и некарани гуми отидоха директно в гаража ми. Като изключим непроверен за изпускане вентил на предна лява гума, довело до здраво главочесане пред спаднала гума преди първото пътуване извън града в деня след издаването - цялото нещо мина гладко, както го исках. :)
Изображение
Shokolino_90

Шкода Новак

Мнение от Shokolino_90 »

Здравей,
Има ли някой който се е възползвал от офертата за поставяне на газова система. Става дума з Камик. Още не е дошъл, чакам си, но да попитам какви са ви впечатленията, ако има някой с поставен?
atom

Škoda Фен

Мнение от atom »

Аз съм го ползвал преди 11 години на сегашната ми кола (Румстер) и до ден днешен никакви проблеми.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”