Историята на един "прероден" Superb III Facelift
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- saniti
- Гараж: BMW
DoH_KuXoT, имало риск от запалване на материала на кората на някои Супърб 280к.с. и Октавия РС. Чакаме нови, уж усилени, с друг материал 
- andreev
- Гараж: Škoda Octavia 4 RS, 2.0 TSI, 7DSG - Stage 3
Всъщност проблемът доколкото разбрах е, че има вероятност да се откачи (размести) и от там според зависи накъде отиде да се запали или разтопи.
Новите май били същите, но с нови крепежи![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Новите май били същите, но с нови крепежи
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Явка, твоите крепежи да не са дали фира вече и кората да буйства при хипер скорости?
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Това звучи доста по-не-дебилно от това да изгарят самите щипки (какъвто мислех, че е проблемът). Въпреки, че и изпускането им пак е малоумно.andreev написа: 30.10.2022, 23:32:34 Всъщност проблемът доколкото разбрах е, че има вероятност да се откачи (размести) и от там според зависи накъде отиде да се запали или разтопи.
Не, акцията за махане на всички капаци беше близо до момента, в който взех колата, а до тогава не свирукаше. След това почна да го прави.peyopetrishki написа: 31.10.2022, 07:53:13 Явка, твоите крепежи да не са дали фира вече и кората да буйства при хипер скорости?
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
С пътуването до Старозагорските Бани и обратно, колата стана на 20 000 км. Всички те са изминати с огромно удоволствие от шофирането, автомобилът ми дава всичко от което имам нужда и за което е направен.

Самото събитие мина супер, въпреки че нямах глас, след изкарана настинка/грип и не бях все още в кондиция за нощни маратони. За това пък лягах по-рано и си починах. Като посещаемост тази година, мисля че имаше повече хора от преди 2 години. Видяхме се с нови и стари муцуни, полафихме стабилно, хапнахме и пийнахме. Събота водих голяма група на обяд в Стара Загора, а после ги разведох и из центъра. Времето беше идеално за разходка, слънчево и топло.
Качвам линк към албума със снимки и тук, ако някой го е пропуснал в темата на сбирката: https://photos.app.goo.gl/Wn9Pr3pF2FkHZHEH7
След снимките на паркинга реших, че ми се кара и вместо към хотела запалих към Чирпан. Пътят от Стара Загора до Чирпан е чисто нов и най-накрая маркиран и по него се кара перфектно. Направих един тигел и се върнах за вечерята.
Благодаря на @BlackPearl отново за организацията на цялото нещо, аз останах доволен от станцията. Не знам дали те са останали доволни от нас, ама ще се разбере.
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
От първостепенна важност този път беше да се видя с @todor87, с който се проведоха тежки бизнес разговори на високо равнище и се уточниха важни неща за бъдещи творчески планове.
Ракията от 2020 не се била изпила пак, въпреки че за пореден път я раздадох по масите, ама явно не й върви.

Самото събитие мина супер, въпреки че нямах глас, след изкарана настинка/грип и не бях все още в кондиция за нощни маратони. За това пък лягах по-рано и си починах. Като посещаемост тази година, мисля че имаше повече хора от преди 2 години. Видяхме се с нови и стари муцуни, полафихме стабилно, хапнахме и пийнахме. Събота водих голяма група на обяд в Стара Загора, а после ги разведох и из центъра. Времето беше идеално за разходка, слънчево и топло.
Качвам линк към албума със снимки и тук, ако някой го е пропуснал в темата на сбирката: https://photos.app.goo.gl/Wn9Pr3pF2FkHZHEH7
След снимките на паркинга реших, че ми се кара и вместо към хотела запалих към Чирпан. Пътят от Стара Загора до Чирпан е чисто нов и най-накрая маркиран и по него се кара перфектно. Направих един тигел и се върнах за вечерята.
Благодаря на @BlackPearl отново за организацията на цялото нещо, аз останах доволен от станцията. Не знам дали те са останали доволни от нас, ама ще се разбере.
От първостепенна важност този път беше да се видя с @todor87, с който се проведоха тежки бизнес разговори на високо равнище и се уточниха важни неща за бъдещи творчески планове.
Ракията от 2020 не се била изпила пак, въпреки че за пореден път я раздадох по масите, ама явно не й върви.
- YYakovliev
- 111E8
- Гараж: Superb 2021 2.0 TDI 110 kW
Днес повторих същото само, че в обратен ред, мечките - влакчето, хапване. Като за яденето седнахме вhttps://www.google.com/search?q=bear+bbq+belits ... e&ie=UTF-8YYakovliev написа: 14.10.2022, 10:06:59 Вчера си пуснах отпуск и заведох малкия на еднодневно приключение в Рила..
Супер ден си изкарах с малките.
Благодаря за супер идеята
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
- YYakovliev
Преди седмица ми светна на бордовия, че след 2000 км (на около 21 000 км) трябва да ходя за "първа" смяна на масло, което леко ми обърка плановете, защото мислех да се появя в Еуратек на 30 000 км. Все пак реших да отида сега и запазих час за 17.11.
Ще нося в багажника маслото от Цецо, което съм купил, надявам се да няма цупене, защото с другото няма да карам. Ще ги накарам да видят и грешката, която излизаше при сканиране за:
Ще нося в багажника маслото от Цецо, което съм купил, надявам се да няма цупене, защото с другото няма да карам. Ще ги накарам да видят и грешката, която излизаше при сканиране за:
01 Engine
Trouble codes:
P245300 - Particulate Filter Pressure Sensor "A" Circuit Range/Performance
Intermittent
- saniti
YYakovliev, на моята първа смяна ми наляха по документ поне Castrol 5w30, на 11к км от смяната им трябваше да долея 1 литър и си го смених направо самичък с оригинален филтър. С право си носиш масло, да споделиш после как е минало. Какво масло си взел?
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
Важното е да е по спецификация за двигателя. Носиш го. Вписват си го в документите и го сменят.
- YYakovliev
Моята засега не пипа масло, дори и при повече натискане. Аз смених Кастрола с Ravenol 0w30 VSW на 3000 км., след като разработих колата и от тогава го смених още веднъж на 11 000. Сега предстои трета смяна.saniti написа: 01.11.2022, 11:39:05 YYakovliev, на моята първа смяна ми наляха по документ поне Castrol 5w30, на 11к км от смяната им трябваше да долея 1 литър и си го смених направо самичък с оригинален филтър. С право си носиш масло, да споделиш после как е минало. Какво масло си взел?
По спецификация си е, гледахме го в началото в системата на Еуратек, преди да го поръчаме с Цецо:
APPROVALS VW 504 00 | VW 507 00.
- saniti
С оригиналното масло, с което пристигна колата нямаше никаква нужда да се долива. Като ми го смениха в ЕТ и се започна с доливането.. Аз съм направил 2 смени досегаYYakovliev написа: 01.11.2022, 12:26:21 Моята засега не пипа масло, дори и при повече натискане. Аз смених Кастрола с Ravenol 0w30 VSW на 3000 км., след като разработих колата и от тогава го смених още веднъж на 11 000. Сега предстои трета смяна.
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
След като е потвърдено, няма да има драми.
- bad_pesho
- Гараж: Skoda Superb III Facelift 2.0 TSI 280
И аз си закупих Ravenol от Цецо за първата смяна, но в Плевен отказаха да сменят с него, защото уж щяла да отпадне гаранцията. Сложиха някакво 0w30 на Shell. Утре имам час в Надежда да видят спирачките и мисля направо да сменя и маслото, да видим какво ще сложат.
-
mukot
- Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus
Провери си още веднъж спецификацията. Мисля, че за твоя мотор спецификацията е VW 508 00, а VW 504 00 е допустима, но не е първи избор. /507 00, както и 509 00 са спецификации за дизели/YYakovliev написа: 01.11.2022, 12:26:21 По спецификация си е, гледахме го в началото в системата на Еуратек, преди да го поръчаме с Цецо:
APPROVALS VW 504 00 | VW 507 00.