Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
YYakovliev написа: 03.10.2022, 12:21:04
Взех продукти и за защита на кожата в салона, че до сега само я чистих:
Вчера ходих да измия и подхраня колата отвътре. На автомивката се засякохме с @georgemilev и полафихме.
Искам да споделя мнение за горните 2 продукта, за хората с кожени салони (естествени или изкуствени) - брутални са. И почистващият (https://detailingbg.com/produkt/gold-cl ... ner-473ml/) и подхранващият (https://detailingbg.com/produkt/gold-cl ... ner-473ml/) са препарати на много високо ниво. Подхранващият особено ме впечатли - след нанасяне с апликатор и попиване в кожата, тя стана по-мека, по-наситена като цвят и много приятна на пипане. Препоръчвам с две ръце.
П.С. И двата продукта нямат проблем да бъдат използвани на перфорирани салони.
Както написах и в другата тема, събитието организирано от @peyopetrishki - "Трак Дей на писта Дракон с. Калояново" беше изпълнено с позитивни емоции и хубави хора. Благодаря на Пейо, първо за инициативата и второ за организацията на цялото нещо. Благодаря и на @The Hooligan за возенето и затова, че на завоите го даваше по-леко, защото от малък ми става доста лошо при такива изпълнения (това и е основната причина да не карам). В Хулигана всеки път като се качиш си е изживяване, много се кефя на тази кола, защото е наистина различна от всичко останало.
Най-голямо впечатление ми направи @SilverBullet. Стефан, първо заради времето, което даде 1:11, с тоя семеен буркан комби и второ, заради броя обиколки, дето завъртя (май над 40). Трето, заради това че излиза на пистата за втори път, за първи с тази кола и че преди това не е имал някакво обучение за каране на писта. Браво за цялостното представяне, явно му идва натурално.
@ЦецоNOL, очаквах да е плах след цялостния ремонт на кутията за не малко пари, но ме опроверга. Вижда се по клиповете, че се настъпваше мъжката и компресора виеше, както вие 27 годишен Мерцедес нов внос, който се препродава в Албания, вместо най-накрая да приключи житейския си път в пресата. С такъв манталитет трябва да се излиза, в крайна сметка тия коли са за да ни носят емоции и се правят и оправят в името на това. Всичко друго няма значение.
@Taratajki с малката оса и той хич не я жалеше и в крайна сметка бутна времето на Форда на Маджо, за което беше и дошъл.
@SimonSez пристигна закъснял, със съмнения за нужда от дрегер, но в крайна сметка и той раздаде и разпори гумата даже от каране. Симо, генерацията се чува, спокойно (по-едно време това му беше основното притеснение и питаше всеки - "ДОБРЕ ЛИ Е, ДОБРЕ ЛИ Е?").
@todor87 както винаги се грижеше повече за другите коли, от колкото за неговата, даже пропусна обяда, защото се оправяха някакви чужди неща. Въпреки всичко пусна кораба майка за няколко обиколки и на някои от завоите излизаше съмнително на косъм с доста пушек от гумите. @peyopetrishki по едно време му вика "качи се в Аудито да видим колко ще дадеш ти", Тодор само това и чакаше и скокна вътре и даде 1:14, Пейака до този момент беше 1:15 и всички доста му се посмяха, което пък го мотивира да излезе и да даде 1:13+ и да си върне честта.
@vankissa пък беше другия герой, дето си уби колата, а пък хич не му личеше в началото, че ще я подложи на терор. Даже по едно време го питах - "яко ли ти е на пистата" и той ми вика "абе да, ама не мога да спра да мисля колата че и причинявам зло". Ем хубу, ама след това вика това 1:15 не ме кефи и бойййй, свали на 1:14, после видя че Аудито на Пейо е някъде там и докато не свали на 1:13 не са спря. И на него му правя евала, защото не беше карал до сега никога на писта.
@Rangel ми правеше приятна компания от София до Калояново и обратно и пътят мина неусетно. Като го взимах от Гернан и вика "малиии, как лъска тая кола", бях му подхранил даже и кожения салон, да пътува в ултиматен лукс и комфорт.
Относно проблема със стърженето, който щяхме да гоним с Тодор и Стефан - с Рангел 3-4 пъти вдигнахме скоростта, с която го правеше преди, но отново нямаше шум. Отказах се да занимавам братята и спирам да го мисля, докато не се обади наново (ако изобщо). Когато сменям следващия път масло и филтри ще накарам Евгени да огледа всички маркучи, перки, ремъци и подобни в моторния отсег и ако нищо не се види, спирам да го мисля.
На връщане карахме с @vankissa в колона, аз отпред, той отзад до София и разчиствахме лявата лента. Оставих Рангел отново на Гернан при Октавията и тръгнах да въртя на отбивката за Лозен и да се прибирам, при което ония ме настигна и ми се правеше на гамен и ми караше на 1 метър от бронята да ме притеснява и да ми показва колко повече му върви колата с Рево-1 от моята... Аз пък съм му казал, че скоро ще плаче.
Вчера излязох за един тигел на обяд и се движих зад един Опел известно време, направи ми впечатление, че върви мъжката (пък не му личеше). Не разбрах какъв модел и двигател е, дали е пипан, ама подаваше до долу и много добре наемаше:
YYakovliev написа: 26.10.2022, 11:12:42
че върви мъжката
И аз имах среща с един такъв на прибиране от Девин ме настигна по завоите, че жената и стана малко лошо( не зна защо ). На Куртово ме изпревари на единия легнал полицай ,като намалих. Обаче на излизане от селото имаше една дълга права, взе да натиска , а аз му седях на задницата с 50% газ. Подадох се леко и го видях ,че мв гледа в огледалото.... пуснах мигача и повече не го видях
Оставих сутринта колата на Жоро за поддръжка на керамиката. Показах му на места петната от слънцезащитния крем от морето и му казах да ги атакува с някакъв по-подходящ препарат. Каза, че ще види какво ще направи. Доста от тях се поизчистиха след 2-3 миенета на интериора от моя страна (главно тези, които бяха върху пластмаса), но някои седят все още (върху кожата по вратите). Понеже знаех, че идва да му карам колата скоро, така и не се занимавах аз да се опитвам да ги махна.
Освен поддръжка на керамиката и основно почистване вътре, му казах да измие и моторния отсек. Мисля да го правя това на всеки 6 месеца, като му карам колата и да си го поддържам винаги чист. Следобед отивам да я взема, ще бъде представителна за сбирката утре.
Тези Опели ги има и по 300к.с. карах такъв рентакар миналата година в Дания. Вървеше доста има 2 електромотора един в кутията и един на задния мост.
До към 150 - 160 км. е стрела от там на татък вече тежеста си оказва влиянието.
Архимандрит Дионисий написа: 27.10.2022, 12:32:05
Тези Опели ги има и по 300к.с. карах такъв рентакар миналата година в Дания. Вървеше доста има 2 електромотора един в кутията и един на задния мост.
До към 150 - 160 км. е стрела от там на татък вече тежеста си оказва влиянието.
Прав си, има и 300 к.с. версия - вече си идват на място нещата. Че и за 222 к.с. версията хич не ми се връзваше да върви толкова.