Напречни греди Superb combi
-
ooli4ka
Здравейте търся напречни греди.Кутията ни е Thule Motion XT XL.Приемам и съвети,какви греди да купим?
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Има разлика коя генерация е Супърба 2 или 3. Различно дълги са.
Ако кутията е със стандартно захващне със скоби, би трябвало да стане и с Лидълски. Мисля, че точно това Тюле беше с едни врътки вътре и позволяваше да се хване за всякакви греди.
Иначе маркови греди има на Thule, като почнеш от квадратни, минеш през овални и свършиш на Aero. На сайта на Thule си задаваш модела на колата и то си казва какво точно става за нея.
Ако ви се дават пари - аеро модела на Thule (wingbar). Иначе бих проучил варианта с лидълските.
Edit... Сега погледнах, и на С2 и C3 , Thule дават 118см греда, значи няма разлика коя генерация е Супърба.
Ако кутията е със стандартно захващне със скоби, би трябвало да стане и с Лидълски. Мисля, че точно това Тюле беше с едни врътки вътре и позволяваше да се хване за всякакви греди.
Иначе маркови греди има на Thule, като почнеш от квадратни, минеш през овални и свършиш на Aero. На сайта на Thule си задаваш модела на колата и то си казва какво точно става за нея.
Ако ви се дават пари - аеро модела на Thule (wingbar). Иначе бих проучил варианта с лидълските.
Edit... Сега погледнах, и на С2 и C3 , Thule дават 118см греда, значи няма разлика коя генерация е Супърба.
Последно промяна от Цецо75 на 10.08.2022, 13:43:33, променено общо 2 пъти.
Бееееее.....
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
- sonnyer
- Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB
Здравейте,
Не е най-подходящата тема, но е близо до въпроса ми.
Някой може ли да каже каква е основната разлика и съществена ли е тя, че човек да предпочете греди THULE Wingbar EVO (примерно) спрямо оригинални Skoda ? Забелязах, че тези (http://www.kopacek.com/Skoda/SUPERB-II/ ... ss-carrier) са на добра цена и се зачудих доколко си заслужава двойната цена на горепосочените ?
Не е най-подходящата тема, но е близо до въпроса ми.
Някой може ли да каже каква е основната разлика и съществена ли е тя, че човек да предпочете греди THULE Wingbar EVO (примерно) спрямо оригинални Skoda ? Забелязах, че тези (http://www.kopacek.com/Skoda/SUPERB-II/ ... ss-carrier) са на добра цена и се зачудих доколко си заслужава двойната цена на горепосочените ?
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Wingbar-а е с аеродинамична форма. Сега дали от цялата тая работа има полза, може да каже само човек дето е ползвал и двата модела на една и съща кола с един и същи куфар. А аз такъв не познавам. Всички дето имат Wingbar са доволни, ама и тия с обикновенните са доволни и не ги сменят да кажат има ли смисъл
На старата кола бях с обикновенно, за мечока съм взел wingbar - но не съм ги ползвал. А и да ги ползвам, то колата е съвсем друго купе, пак не може да се сравнят. Аз го взех wingbar-а, просто щото ми изпадна на много добра цена от ибея в Германия. Ей от тоя - уж били употребявани, ама мойте нямат и драскотина (това на линка е за моята кола):
https://www.ebay.de/itm/362963969156?_t ... %7Ciid%3A1
На старата кола бях с обикновенно, за мечока съм взел wingbar - но не съм ги ползвал. А и да ги ползвам, то колата е съвсем друго купе, пак не може да се сравнят. Аз го взех wingbar-а, просто щото ми изпадна на много добра цена от ибея в Германия. Ей от тоя - уж били употребявани, ама мойте нямат и драскотина (това на линка е за моята кола):
https://www.ebay.de/itm/362963969156?_t ... %7Ciid%3A1
Бееееее.....
- Bucket
- Гараж: О2 комби, '11, CAYC, 4x4 L&K
- Обратна връзка:
Здравей,
между wingbar и wingbar evo, основата разлика е визуална и че гумата в канала на вторите е "сцепена" и може да не се сваля като се монтират приспособления като ски/вело багажници. Аеродинамично, никой не знае, зависи къде точно по дължината на колата ще се монтират, ако са на комби, ако е седан, нямаш избор влизат във фабричните отвори между вратите и тавана.
Плюса на тюле конфигурацията е, че е продаваема в някакъв момент и държи цената си, а и е приложима за следващ модел/марка или дори да ползвате давама души един греди с различни планки
Давам пример, Пасат б7 седан и Супърб 2 с еднаква дължина греди и еднакви основи по каталога на Thule, но с различни монтажни комплект от планки и гуми (втора ръка е 40-50лв), което дава възможност за монтаж на повече коли, или продажба. Ако обаче си вземеш Супърб 3 или Пасат б8, освен нови планки, трябват и по-дълги греди, но оснвоите са същите.
А, оригиналните греди, не стават за нищо друго, освен за конкретната кола и вторичният има пазар е силно ограничен.
Миналата седмица слагах thule комплект на един Супърб 2![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
между wingbar и wingbar evo, основата разлика е визуална и че гумата в канала на вторите е "сцепена" и може да не се сваля като се монтират приспособления като ски/вело багажници. Аеродинамично, никой не знае, зависи къде точно по дължината на колата ще се монтират, ако са на комби, ако е седан, нямаш избор влизат във фабричните отвори между вратите и тавана.
Плюса на тюле конфигурацията е, че е продаваема в някакъв момент и държи цената си, а и е приложима за следващ модел/марка или дори да ползвате давама души един греди с различни планки
А, оригиналните греди, не стават за нищо друго, освен за конкретната кола и вторичният има пазар е силно ограничен.
Миналата седмица слагах thule комплект на един Супърб 2
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
На новите Тюлета най-много ми харесва новата им система за монтаж на багажници с Т-болт. Няма нужда да се реже гума и да се написва, ако имаш различни багажници, а е с гума от 2 части и директен монтаж. На стария вариант всеки път си губя отрязаната парчета гума и после като сменям багажници се чудя какво да правя. А най-много шумят, ако не са им сложени тия уплътнителни гуми, защото завихря въздух по улеите и шуми.
- sonnyer
- Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB
@Цецо75, мерси за мнението! Звучи си логично да не сменят хората само греди, а ако ги сменят, то едва ли ще е за същата кола.
WingbarEvo с всичките му адаптери и простотии ми излиза на 550лв в БГ чисто нов и не знам доколко има смисъл да поръчвам от Ebay втора ръка за около 100лв по-малко. А пък колко ще ги ползвам тези греди, също нямам идея, но предвид малки деца, колелета и други подобни, очаквам да се наложи.
@Bucket, @intense, благодаря и на вас ! Ще го помисля, но усещам, че до лятото ще трябва да съм оборудван.
WingbarEvo с всичките му адаптери и простотии ми излиза на 550лв в БГ чисто нов и не знам доколко има смисъл да поръчвам от Ebay втора ръка за около 100лв по-малко. А пък колко ще ги ползвам тези греди, също нямам идея, но предвид малки деца, колелета и други подобни, очаквам да се наложи.
@Bucket, @intense, благодаря и на вас ! Ще го помисля, но усещам, че до лятото ще трябва да съм оборудван.