Преди известно време на Кукуш сменяха без особени разправии. Сега не знам как е.
Колата на Таратайката
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
mukot
- Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus
Колата на Таратайката
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Колата на Таратайката
Срещу 30лв. ти пращат нова и си я сменяваш, като си върнал старата де.
- froggy
- Гараж: Škoda Octavia 1.6 TDI 110cv 2017
Колата на Таратайката
Значи, слязох от Голф 4 и започнах да карам Октавиа 3. Доволен от марката реших да пробвам Фабиа, само че по-нова с една година, и да си кажа правичката, се чувствах като в пласмасова кутия в сравнение с бестселъра.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Колата на Таратайката
Е ти какво си очаквал от двойно по евтина кола
- Taratajki
Колата на Таратайката
И такс. Днес 150 км. градско и извънградско със завойчета,спирания тук-там за хапване....чудя се, що не съм си го купил това нещичко по рано
Много ми харесва как се държи колата с него. Преди се замисляше при първия сантиметър от натискането на педала, а сега реагира на момента. Мога да го сравня с октавията, все едно карам нея. При нея няма замисляне при натискане на педала на газта.
Сега и фабията е така на режим S. На S+ и R е още по нервна. На R+ може да се кара, но не и в градски условия, много е нервно на него. Тръгва много рязко колата и вече трябва да спираш. Та, аз лично съм доволен, или най малкото не съм разочарован
Не бих го сложил на дизелова кола, там респонса на мен си ми е достатъчно адекватен. Сега ме сърби да проверя, дали с това ще мога да си подобря времето от 0-100 км/ч
Някой ден ще пробвам, ако има пак събитие на Гернан. Ако не и torque дава що годе прилични данни.
Сега и фабията е така на режим S. На S+ и R е още по нервна. На R+ може да се кара, но не и в градски условия, много е нервно на него. Тръгва много рязко колата и вече трябва да спираш. Та, аз лично съм доволен, или най малкото не съм разочарован
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Колата на Таратайката
Taratajki, ти не беше ли слагал Рево на тази Фабия?
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- Taratajki
Колата на Таратайката
Да, с Revo е.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Колата на Таратайката
Нещо не разбрах. Имаш Рево и сега и рейсчип? Така ли? Едно върху друго?
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
- Taratajki
Колата на Таратайката
Настоящия RaceChip XLR е само педалбокс.
А RaceChip-a който беше на фабията в началото, преди Revo, го пратих за препрограмиране и нови кабели и сега е в октавията.
- Taratajki
Колата на Таратайката
RaceChip XLR вече е в миналото. Нещо не се разбраха с моята кола
Ползвах го три дни и на четвъртия се качвам в колата, давам контакт и тя взе да дрънчи, че има проблем с ESC системата. Веднага се светнах, че може да е от педалбокса. Откачих го и колата си запали. Пак го закачих, карах к'вото карах и пак същото. Писах им на тия, описах проблема, клип пратих, те ми пратиха товарителница и казаха да им го изпратя. Две седмици пътува натам, постоя при тях 2 часа и след още 5 дни беше при мен
И същия 'уй
Много се нервирах, щото за два часа само са го преопаковали и нищо не са свършили.
И им казах, че си искам парите и да си го взимат. Некакъв се опита да ми обяснява, че може заради софта на Revo нещо да не се разбират, ама аз изрично бях питал техния съпорт и те ми писаха, че няма проблеми. Препратих му мейла и млъкна. Пак товарителница, пак 2 седмици път до Германия и си ми върнаха парите. Хубава е джаджата, доставя удоволствие, ама ако работи.
И им казах, че си искам парите и да си го взимат. Некакъв се опита да ми обяснява, че може заради софта на Revo нещо да не се разбират, ама аз изрично бях питал техния съпорт и те ми писаха, че няма проблеми. Препратих му мейла и млъкна. Пак товарителница, пак 2 седмици път до Германия и си ми върнаха парите. Хубава е джаджата, доставя удоволствие, ама ако работи.
- Taratajki
Колата на Таратайката
Да драсна и аз една равносметка след тракдея на ДраконЯ ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Нямах никакви очаквания, преди да стъпя на пистата. Освен предизвикателството на Маджо @The Hooligan, да бия форда му просто исках да покарам малко по щуро, без да притеснявам никой, и без да си счупя колата и главата. Е, тези намерения се изпариха, след първите две бързи обиколки![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Какво разбрах за колата. Определено за каране на писта и трябват по добри предни спирачки. За ежедневието са си екстра, но на пистата прегряват след 3 сериозни обиколки. Обмислям ъпгрейд, па ще видим. Също така, трябва да погледна варианти за стабилизиране на задницата. Подрипаше, като жива при преминаване през шикана и по бордюрите.
Иначе, като цяло, колата се оказа доста сигурна и неутрална при необмислени действия от моя страна. Два, три пъти прекалявах със скоростта при влизане в завоя след шикана и този преди старт финала, но колата удържаше на глупоста ми. Не посмях да изключа ESC, не мисля, че съм толкова добър шофьор
Смятам, че колата може повече, от колкото мога аз
За всекидневието колата е супер, но си мисля, че ъпгрейд на спирачки и задно окачване ще е полезно не само на пистата. Та ще проучвам вариантите и ще действам, когато намеря време.
Нямах никакви очаквания, преди да стъпя на пистата. Освен предизвикателството на Маджо @The Hooligan, да бия форда му просто исках да покарам малко по щуро, без да притеснявам никой, и без да си счупя колата и главата. Е, тези намерения се изпариха, след първите две бързи обиколки
Какво разбрах за колата. Определено за каране на писта и трябват по добри предни спирачки. За ежедневието са си екстра, но на пистата прегряват след 3 сериозни обиколки. Обмислям ъпгрейд, па ще видим. Също така, трябва да погледна варианти за стабилизиране на задницата. Подрипаше, като жива при преминаване през шикана и по бордюрите.
Иначе, като цяло, колата се оказа доста сигурна и неутрална при необмислени действия от моя страна. Два, три пъти прекалявах със скоростта при влизане в завоя след шикана и този преди старт финала, но колата удържаше на глупоста ми. Не посмях да изключа ESC, не мисля, че съм толкова добър шофьор
За всекидневието колата е супер, но си мисля, че ъпгрейд на спирачки и задно окачване ще е полезно не само на пистата. Та ще проучвам вариантите и ще действам, когато намеря време.
- SilverBullet
- Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP - Обратна връзка:
Колата на Таратайката
Според мен, ако заложиш на вентилирани дискове и хубави накладки ,ще има по-добър ефект от по големи дискове и накладки оем. По думите ти спирачките са достатъчни, просто прегряват бързо. При мен 240ките с ОЕМ дискове и накладки нямаше да издържат ,както брембото и накладките феродо дс2500.
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Колата на Таратайката
Ползвайте по-малко спирачките ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
П.с. Някъде из темите четох, за сликове... Ако се сложи слик или семи слик, то на спирачките ще им стане още по-лошо![bad [smilie=bad.gif]](./images/smilies/bad.gif)
П.с. Някъде из темите четох, за сликове... Ако се сложи слик или семи слик, то на спирачките ще им стане още по-лошо
- SilverBullet
- Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP - Обратна връзка:
Колата на Таратайката
Ей този комплект ,ще е супер според мен
https://m.autodoc.bg/brembo/7887464
https://m.autodoc.bg/brembo/8686405
https://m.autodoc.bg/brembo/7887464
https://m.autodoc.bg/brembo/8686405