Срокове за доставка на Skoda Karoq (facelift)

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

По скоро ще е 3-4 седмици, ако всичко мине гладко.

Относно мърдането извън града - взимаш един rent-a-car и мърдаш. Драма няма, 60-80 лева е наема за уикенд.
Бееееее.....
Аватар
stt

Шкода Новак

Гараж: Шкода Карок

Мнение от stt »

И моя беше за 39та. Ама не е произведен. И седмицата седяла 39та каза дилъра. Явно при тях не е свършила тая седмица...
Чакането продължава... :)
Аватар
bakito

Шкода Новак

Гараж: Karoq Facelift Vision, 2.0 TDI, 7DSG, 4x4, 150 HP, 360 Nm, Lava Blue

Мнение от bakito »

https://autobild.bg/skoda-karoq-2-0-tsi ... j6XwL2iKYE

Стискам палци на колегите, които още не са получили колите си да се похвалят в най- скоро време с тях.
georgi_yanev1108

Шкода Новак

Мнение от georgi_yanev1108 »

Здравейте колеги! Горд собственик съм на фейслифтовия Карок 1.5 TSI 7DSG от месец април. Вече навъртях 10 000 км. Много съм доволен от колата и много и се кефя. Единственият по-странен шум, който се чува е , когато превключва от 2ра към 1ва , когато карам по неравен път. А когато е примерно по чакълест път още по изразено тракане има. Ще се радвам да чуя и от другите колеги отзиви. Но иначе колата е 6 точки и е истинско удоволствие да си е караш.
m_yanev

Шкода Новак

Гараж: Karoq 1.5 tsi 7DSG

Мнение от m_yanev »

georgi_yanev1108, браво за 6 месеца си я "покарал" порядъчно, 10к км :)

Супер :)

Моята ще е същата 1.5 / 7ДСГ. Можеш ли да споделиш как е реалния разход?
Ясно че това по книжка 6/100 не е много реално :)
georgi_yanev1108

Шкода Новак

Ами да ти кажа честно съвсем малко се различава. Аз съм от Варна и основно карам в пиковете часове. Градско горе долу ми е 8 на 100. Извън градко разбира се е много относително как се кара. До Гърция ходих и обратно, на магистралите на темпомат 140, разход ми го даде 7. Но ако няма магистрали съм я свалял и до 6,5 на 100.
m_yanev

Шкода Новак

Мнение от m_yanev »

Мерси,

имах в предвид усреднено за целия пробег от 10к.
Но да, там някъде ще е към 7.5/100 при нормално каране.

Не че товва ми е някакъв критерий, аз така или иначе съм поръчал колата :)
Просто ми беше любопитно.
Последната ми кола беше дизел но три литров а и самата кола си беше тежка, и за последните 10к км. средно за този пробег беше 8.5лт/100.
Така че не ме плаши 7.5/100 ;)
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

georgi_yanev1108 написа: 13.10.2022, 13:56:01 Ще се радвам да чуя и от другите колеги отзиви.
Мой колега от работа има сходен Карок - 1.5TSI, 7DSG но и е 4х4. Той също ми сподели, че колата му трака между 1-2ра и по павета. Каза, че го правела от нова и че според ЕТ нищо ѝ няма. Преди 2 месеца някъде ми се оплака, че кутията му се разсърдила и започнала да пропуска определена предавка (не помня коя). В крайна сметка ЕТ му сменили мехатроника и сподели, че сега не му трака нищо. Отделно сподели, че двигателят му зимно време бил по-шумен и че от ЕТ му казали, че няма проблем с него. Разхода който ми беше споделил за градско в Пловдив беше над 10/100.
georgi_yanev1108

Шкода Новак

В момента за 10те хиляди ми е 7,9. За бензинов градски джип мисля че си е много добре :)
moprev

Шкода Новак

Мнение от moprev »

Колега поздравленя за колата! Интересно как е пристигнала за 4 месеца ... моят съм го поръчал Януари и още тогава ми казаха 10 месеца (Еуратек София). Онзи ден ходих до офиса и обясниха, че се чака за Декември.
Има ли някой с поръчки Яну/Фев?

pikkAname написа: 09.08.2022, 09:08:52 Моята кола вече дойде [smilie=yahoo.gif] . Успях да я зацапам яко в една кал около кремиковския манастир, но няма лошо да се калява.
От поръчка до доставка минаха точно 4 месеца при мен, изненадващо, но факт.

Все още нямам възможност да я покарам като хората, но утре заминавам малко на почивка и ще пообиколя повечко. След това ще драсна няколко реда, е ще се опитам да и направя и няколко по-хубави снимки
georgisirakov

Шкода Новак

Мнение от georgisirakov »

moprev написа: 14.10.2022, 19:37:36 Колега поздравленя за колата! Интересно как е пристигнала за 4 месеца ... моят съм го поръчал Януари и още тогава ми казаха 10 месеца (Еуратек София). Онзи ден ходих до офиса и обясниха, че се чака за Декември.
Има ли някой с поръчки Яну/Фев?
Аз съм с поръчка от 16.02.2022 и утре имам среща да взема колата от дилъра вече регистрирана.

В началото на юли питах за информация и ми казаха, че седмицата на пройзводство е 36та, но може да се промени и точно по време на тази 36та седмица ми звънна, че седмицата 36та е потвърдена и те ей сега я пройзвеждат и идва едва ли не другата седмица (можеш да погледнеш следващия ми пост).

ПП: Дилъра каза, че най-вероятно до края на септември вече ще я карам...
Последно промяна от georgisirakov на 19.10.2022, 00:37:21, променено общо 2 пъти.
georgisirakov

Шкода Новак

m_yanev написа: 04.10.2022, 10:06:29 Ще я бъде все пак работата, ще вземе да дойде колицата
Вчера най-накрая дилъра писа че колата е произведена миналата седмица (39-та) и остава до две седмици да я доставят

Ще се почака още малко
Но вече му се вижда края.
Че междувременно успях да си продам старата кола и сега съм без кола
Не че е проблем, за града така или иначе и преди не ползвах колата, но пък не можеш да мръднеш никъде навън.
Е, след 2 седмици евентуално ще може.
На мен същото ми каза, че до 2 седмици идва обаче ето какво стана.

Дилъра ми звънна на 7.09.2022 г, че текущата седмица я пройзвеждат и до неделя най-късно щяла да стане и да има ВИН номер.
И така чакане 3 седмици докато ми каже, че е пройзведена и ще я качват на автовоз те първа това беше някъде в началото на седмицата 26-30.09.2022 г.
И така чакане на 11.10.2022 г. привечер ми звънна, че вече била в България и на другия ден да се разбираме за документи. На другата сутрин 12.10.2022 г. се чухме и му казах да ми праща документите, те ще я регистрират, прати ги в края на деня и съответно не можах да свърша нищо.
На 13.10.2022 г оправих пълномощното и наобяд отидох да я плащам и той вика другата седмица ще я записваме за регистрация ама аз питах не може ли по-рано и се оказа, че на 14.10.2022 г. имало група обаче трябва експресно да платя и да си видят парите до 15:30 часа за да мога да платя и каско и гражданска до края на деня за да я пуснат с групата в петък 15.10.2022 г.
Е явно са успяли да я пуснат с тази група защото утре имаме среща да ми дава колата 20.10.2022 г, сигурно днес е станала готова (каза отнемало около седмица с КАТ).
Аз спестих около седмица след като дойде колата като платих веднага и на следващата сутрин имаше група за регистрация и ако си на лизинг още поне 1 седмица ще имаш сигурно (аз платих в кеш).
Така, че от мойте 6+ седмици добави още 2 и значи може да я получиш някъде края на ноември.
georgisirakov

Шкода Новак

Един колега ме светна как правели схема при друг пройзводител за да може един да получи колата за 4-5 месеца, а друг за 10 и повече месеца.
Негов познат - дилър му разменил неговата поръчка за същата кола с поръчката на някой друг поръчана преди месеци и така той си взел колата за под 5 месеца, а другия неподозиращ нищо ще си чака неговата декември/януари (поръчката на моя колега реално).
Българска работа.
m_yanev

Шкода Новак

Мнение от m_yanev »

Идат колиците :)
ИзображениеИзображение

Гаража на ЕТ Дружба е пълен догоре, така че сигурно и други колеги ще се похвалят ;)
Имаше няколко Карока, Кодияци и диста Октавии.
Аватар
stt

Шкода Новак

Гараж: Шкода Карок

Мнение от stt »

m_yanev написа: 19.10.2022, 09:33:41 Идат колиците :)
...

Гаража на ЕТ Дружба е пълен догоре, така че сигурно и други колеги ще се похвалят ;)
Имаше няколко Карока, Кодияци и диста Октавии.
Честито и безаварийно!

Явно са ги произвели наведнъж. И на мен ми звънна дилъра, че колата е в София. И сега ще оправят документите.
Каза, че трябва да се събере група за КАТ. И после ще я карат насам.
Надявам се другата седмица да пристигне [smilie=yahoo.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”