Октавия 4 - Време за доставка (от опит)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Tosh
Време за доставка(от опит)
Препоръчвам ти да изчакаш. Времето до тогава ще мине по-бързо отколкото предполагаш, а и моята беше предвидена за 7-ма седмица на 23-та, но няколко пъти се смениха датите на производство. В близкия месец я чакам да пристигне. Успех
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Тъй като те са все още в условията на договора, разтрогването му еднолично от твоя страна значи да поемеш негативите - т.е. губиш капарото. Така поне беше заложено в договорите преди кризата, не вярвам да се е променило, а няма и логика. Естествено винаги има опция да го прекратите по взаимно съгласие ако те са навити... а с оглед на обстановката, възможно е и да са навити.
Даваш го на адвокат да погледне договора и си решаваш как да действаш.
Даваш го на адвокат да погледне договора и си решаваш как да действаш.
Бееееее.....
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
При мен чак след изтичането на допълнителните дни казаха, че ако искам мога да си взема капарото.
-
Shokolino_90
Благодаря на всички за отговорите.
Най-разумно е да изчакам наистина крайния срок по договор.
Честно казано леко се отчаях, четейки тук във форума как са се стекли обстоятелства около пристигането на вашите Шкоди. Доста дълго и мъчително звучи.
Ок, война, ок криза около Ковид, но това е много чакане..
Най-разумно е да изчакам наистина крайния срок по договор.
Честно казано леко се отчаях, четейки тук във форума как са се стекли обстоятелства около пристигането на вашите Шкоди. Доста дълго и мъчително звучи.
Ок, война, ок криза около Ковид, но това е много чакане..
-
ggeorgieev
Може и по-зле. Един познат преди 2 седмици ходи във VW да пита за доставка за Голф. Казали са му 2 години. В такъв случай 9 месеца ми се виждат окей.
-
Венци76
Колеги, на 14.03.2022г. поръчах Октавия 1.5 бензин, автомат, Едишън. Днес дилъра ми каза, че “някога” през 2023г. ще я произведат.
Само за информация споделям!
Само за информация споделям!
-
sickle
Моето чакане го удължиха до февруари, 2023(поръчана октомври, 2021). Интересното е, че ми предложиха някакво споразумение за удължаване на срока с 4 мес, които отдавна са минали и 500 лв неустойка(без право на бъдещи неустойки), което не подписах, защото ми се вижда като причина да я бавят още повече без последици. Да не говорим, че неустойката ми до Февруари 2023 би трябвало да е около 1000 лв. За мен толкова да се бави кола, която няма нищо извън дефолтната конфигурация на дилъра е голяма излагация.
-
alexinchains
- Гараж: Йоника
Вижте си внимателно договора, може би през 2021 са били различни, но моят от 02.2022 гласи, че неустойката е максимум 5% от капарото.
-
Yusko
Договорите от 2021 нямат клауза, която ги ограничава до 5%. При мен се наложи да подпиша това споразумение от 120дни, тъй като казаха, че ако не го подпиша може да кажат че е невъзможно производството на автомобила и да се върне капарото…
- stt
- Гараж: Шкода Карок
Определено е на късмет работата. Оня ден като ходих до ЕТ и дилъра разправяше 3 поръчани октавии преди 2 месеца, абсолютно еднакви без екстри, поръчани от 1 фирма. Първата дошла миналата седмица, другите даже нямали прогнозна седмица на производство.
-
Венци76
Явно, за сега късмета ни е пропуснал.
Надеждата умира последна, оставаме да чакаме.![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
Надеждата умира последна, оставаме да чакаме.
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
- fxexpo
- Гараж: Audi A4 1.8T
Моят договор е "Версия от 27.11.2021 г." (най-долу, в ляво на всяка страница е написано това) и в него е посочено следното:
При забавяне над 60 работни дни (след като минат 180-те работни дни по договор), започва да се начислява 0,1% на ден от стойността на внесеното капаро, но с лимит за сумата на обещетението не повече от 5% върху същата база/капарото (т.е. обезщетение за максимум още 50 работни дни?) и едва след това купувачът може да развали договора по свое желание и да си прибере капарото в пълен размер. Т.е. 180 + 60 + 50 = 310 работни дни (на кола за 100 000 и 10 000 капаро - 500 лева след 310 РАБОТНИ дни чакане).
П.С. Споделено от търговец, работещ в "кораба-майка" - Преди време капарото не е било фиксирано на 10% и е имало случаи с капаро от 60-70%, но след сериозно забавяне покрай Ковид-а и неприятни за дилъра неустойки са намалили тавана на капарото за масовите сделки на 10%.
При забавяне над 60 работни дни (след като минат 180-те работни дни по договор), започва да се начислява 0,1% на ден от стойността на внесеното капаро, но с лимит за сумата на обещетението не повече от 5% върху същата база/капарото (т.е. обезщетение за максимум още 50 работни дни?) и едва след това купувачът може да развали договора по свое желание и да си прибере капарото в пълен размер. Т.е. 180 + 60 + 50 = 310 работни дни (на кола за 100 000 и 10 000 капаро - 500 лева след 310 РАБОТНИ дни чакане).
П.С. Споделено от търговец, работещ в "кораба-майка" - Преди време капарото не е било фиксирано на 10% и е имало случаи с капаро от 60-70%, но след сериозно забавяне покрай Ковид-а и неприятни за дилъра неустойки са намалили тавана на капарото за масовите сделки на 10%.
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
ABBC3_OFFTOPIC
4бр Сеат Леон Комби доста високо оборудване. Поръчани началото на март 2022г. 2бр бяха за с37. В с40 ме информираха, че са били отложени и чакаме без никаква информация.
- Quasar
- Гараж: Skoda Octavia 4 Edition 1.5 TSI MT
- Обратна връзка:
Да си споделя и аз
Поръчах Октавия Едишън 1.5 TSI MT без добавени електронни гевезелъци в средата на март 2022. От вчера колата е в София и идната седмица я очаквам в Бургас. До преди седмица бях започнал да се притеснявам, но изведнъж в системата на ЕТ излезе VIN и нещата тръгнаха бързо. Август месец ми бяха казали, че е насрочена за производство януари 2023, но явно са си събрали чарковете и са наваксали бързо. ![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
-
balki
- Гараж: Skoda Scala 1.0 TSI 80kW
Поздравления! Много приятна изненада!
Къде следихте за появя на VIN
Къде следихте за появя на VIN