Skoda Octavia на газ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
Skoda Octavia на газ
Попаднах на тази статия, какво Ви е мнението за този автомобил и газифицирането му ? Ако всичко е толкова добре , колкото звучи, озачва ли, че и предишните поколения на 1.5тси са подходящи за такъв тип газифициране ?
https://www.monitor.bg/bg/a/view/skoda- ... mLosfwk1pE
https://www.monitor.bg/bg/a/view/skoda- ... mLosfwk1pE
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Skoda Octavia на газ
Горивната система в Skoda Octavia LPG е производство на реномираната холандска фирма Prins и се монтира у нас от BRC България с тороидален резервоар.
И после това
Бутилката за пропан-бутан е изработена от високоякостна стомана и е разположена в багажника, като отнема известно пространство от него.
На снимката ясно се вижда,че бутилката е "пура" ,и е в багажника.
Кое е вярно?
Тороидна,или пурата на снимката?
И после това
Бутилката за пропан-бутан е изработена от високоякостна стомана и е разположена в багажника, като отнема известно пространство от него.
На снимката ясно се вижда,че бутилката е "пура" ,и е в багажника.
Кое е вярно?
Тороидна,или пурата на снимката?
- DoH_KuXoT
Skoda Octavia на газ
Според мен това може да се избира, защото комби с пура зад седалката си е лош избор.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Skoda Octavia на газ
На предният ми автомобил сложих газова уредба 3 месеца след като купих колата. Газовата уредба беше с течна фаза и бутилката беше направена специално да заеме цялата ниша на мястото за резервната гума. Заради това и бутилката беше 51 литра в автомобил от класа на Ярис
Ама бутилката в багажника на Октавията не бих си я сложил. Първо, че ми изглежда грозно и второ, че изяжда част от багажното пространство. Да беше на мястото на резервната гума по-става.
Ама бутилката в багажника на Октавията не бих си я сложил. Първо, че ми изглежда грозно и второ, че изяжда част от багажното пространство. Да беше на мястото на резервната гума по-става.
-
Petar1966
- Гараж: Хюндай Аванте 1.6LPI
Skoda Octavia на газ
А резервната гума?
Или може би спрей за резервна гума?![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
Или може би спрей за резервна гума?
Животът иска жертви,но няма да сме ние...
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Skoda Octavia на газ
За резервна гума може и патерица да се вземе и да си се вози в багажника. Най-малкото резервната гума може да я местиш наляво и надясно в багажника, когато ти трябва място. А тая пура един път сложена и товаренето особено на дълги неща става много по-трудно.
- DoH_KuXoT
Skoda Octavia на газ
Патерица , преглъщаш че си я возиш постоянно и това е.
-
Petar1966
- Гараж: Хюндай Аванте 1.6LPI
Skoda Octavia на газ
Една от колите които имах бе на газ.Така я купих, бутилката на мястото на резервната гума,а резервната гума в багажника.
Ами 215/17 гума заема повече място отколкото бутилка тип пура! Пък си е тежичка....
Личен опит...
Ами 215/17 гума заема повече място отколкото бутилка тип пура! Пък си е тежичка....
Личен опит...
Животът иска жертви,но няма да сме ние...
- Nikolayri
- Гараж: Октавия 2021, 1.5 TSI, MT
Skoda Octavia на газ
Последната ми кола съм я карал без резевна гума - 5 -6 години. Със спрей в багажника. Нито веднъж не спуках гума за 5-6 години. Карам към 12 000 км на година.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Skoda Octavia на газ
Nikolayri, Това е въпрос на късмет и дано не се налага ,защото и аз се надявах на спрея ,но преди няколко години и той не ме спаси и добре ,че резервната гума беше в багажника
А гумите бяха на няма и един сезон Контита 
Dieselgate Team member
- zzankov
AQY
85kW/116 hp
Skoda Octavia на газ
В сегашния автомобил съм с тороидална бутилка, патерица,и т.нар. двойно дъно. Демек всичко скрито,и равен багажник. Бутилката е малка като обем,28-9л събира. Автономията не е голяма,но така карам бая време. Виждал съм пълноразмерна резервна гума в багажника,ми то няма багажник!
- froggy
- Гараж: Škoda Octavia 1.6 TDI 110cv 2017
Skoda Octavia на газ
Колеги, знам че по-популярните двигатели за газ са бензиновите, но също разбрах, че и на дизеларки може да се сложи LPG бутилка. Има ли ВАГ двигатели, подходящи за това и струва ли си усилието?
-
tigersi
Skoda Octavia на газ
Здравейте колеги,миналата седмица пристигна моята шкода Октавия 4 с фабричен метан,искам да и сложа и газ,но от шкода ми отказват гаранцията на автомобила,има ли оторизиран сервиз в България или в друга държава да важи гаранцията на автомобила...
-
ss_julio
Skoda Octavia на газ
Когато узаконявах на моята G tec метановите бутилки след като изтекоха трите години и трябваше да мина ГТП, от Еуратек ме пратиха в БРЦ, защото те подържали метановите уредби, та защо не питаш в БРЦ България. Обаче колега лично за мен ,верно че новите са с малък бензинов резервоар , да се разваля нещо фабрично, което наистина е направено отлично, незнам дали е добра идея. Аз от моята 1,4 метанка октавия съм много доволен като разход на метан, вървеж и т.н. И сега при тия цени пак си я карам на метан въпреки , че имам и голям 50 л. бенз.резервоар. Преди тази имах четири коли на газ, е все нещо имаше. Чека свети, не върви пък гори много и т.н.tigersi написа: 02.10.2022, 18:24:57 Здравейте колеги,миналата седмица пристигна моята шкода Октавия 4 с фабричен метан,искам да и сложа и газ,но от шкода ми отказват гаранцията на автомобила,има ли оторизиран сервиз в България или в друга държава да важи гаранцията на автомобила...
- zzankov
AQY
85kW/116 hp
Skoda Octavia на газ
Щото е "кадърно" направено.