Попитай майстора?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
Попитай майстора?
а може и с Г-образно шило да го дръпне
- MHlebarov
- Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018
Попитай майстора?
зъбчето стоящо странично на буксата?
макя му и трън!
макя му и трън!
-
Parisatis
- Гараж: Škoda Octavia II 1.9 TDI BLS
-
stefan
Попитай майстора?
Здравеите колеги,писах във форума на vw,но отговор нямаМ.Става въпрос за vw двиг.СВАВ,2,0 тди,140 к.с.При отваряне капачката на разширителното казанче с антифриз при топъл мотор освен свистене и повишаване нивото на антифриза излизат мехурчета въздух /забелязах го наскоро/.Ако развия капачката на другата сутрин нивото не се променя /от това преди месец/ и НЕ излиза въздух.Губи много малко антифриз - около 1 см. за 1000 - 2000 км.най вече през зимата и то от 2-3 години.Къде да търся проблема?Питах майстори от различни сервизи.За съжаление отговорите са противоположни.Едни казват че НЕ е нормално да има мехури въздух в охл. с-ма.Други смятат че е нормално и обяснението е следното:по принцип охл.с-ма при загрят двигател е под налягане за което се грижи капачката на разширителното казанче и това налягане осигурява по висока температура на кипене на антифриза т.е по добро охлаждане.При отвиване капачката на загрят двигател при рязкото изравняването на налягането се образуват мехурчетата.При изтиване на двигателя клапаните на капачката изравняват постепенно налягането с атмосверното и затова сутринта няма съскане съответно мехури.Теста за изгорели газове е отр,,няма пяна по капач. на маслото,нивото на маслото не се променя,антифр. е бистър.Остава охладителя на ЕГР и гарнитура глава????
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
4 години карах Пасат с този мотор и мехурчета в разширителния съд не съм забелязал. Имах загуба на антифриз и се бях вкарал във филма, но се оказа че сълзи леко от един пластмасов преходник "тройник". След подмяната му всичко се оправи. Има разлика в нивото на антифриза на студен и топъл мотор, съветвам те да си замерваш нивото сутрин преди първо палене. 1см на 1000-2000км хич не е малка загуба, по мое мнение. Закарай колата в Трансексперт или Елбатрон да ти я разгледат и да кажат какво е според тях.
-
stefan
Попитай майстора?
Благодаря Колега,
Свързах се със сервиза.
Свързах се със сервиза.
-
Ме4о Коди
- Гараж: Skoda Kodiaq TDI 190 DSG , Opel Astra H
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
Имам питане - може ли предни накладки, които са с датчик на едното колело за индикация за износване, да не съответстват за автомобила ,защото накладката с кабела е само външна, или само вътрешна - все тая, и не може да се монтира правилно.
-
AUTOCOMPLEX RS
- Гараж: Сервизът се намира на бул. Европа 130 и Анри Нестле.
- Обратна връзка:
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
Попитай майстора?
Вчера ми се разкачила тръбичката за обратната нафта от помпата, късно я усетих и съответно целия двигател е облян, направо залят с нафта.
Та съвети за качествено и безпроблемно почистване са добре дошли.
Освен изсмукването на местата където са се събрали локви, какво може да се направи?
Та съвети за качествено и безпроблемно почистване са добре дошли.
Освен изсмукването на местата където са се събрали локви, какво може да се направи?
Günter Stg 1
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
Брейк клийнър,обилно
-
AUTOCOMPLEX RS
- Гараж: Сервизът се намира на бул. Европа 130 и Анри Нестле.
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
само с вода го измий .
- dimibo
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
Попитай майстора?
Залях го с 6 флакона брейк клийнър, основните неща се позачистиха, но има още доста какво да се желае, най-вече отдолу не можах добре да го облея.
Днес бях атракция из центъра, спирам на опашка по жълтите павета и яко пуши под капака, двигателя се нагрял и изпарява остатъците от нафтата, а аз си карам лежерна в задръстването, хората си мислят, че се е запалила.
Само с вода не става.
Не ми се иска да вкарвам Меглио в очистителния процес, после с водоструйка, че да не взема да скъсам някоя жичка или да прецакам някой датчик, без да разбера.
Днес загледах нивото на нафтата в резервоара, в началото на червеното, а беше на макс пълен резервоара.
Днес бях атракция из центъра, спирам на опашка по жълтите павета и яко пуши под капака, двигателя се нагрял и изпарява остатъците от нафтата, а аз си карам лежерна в задръстването, хората си мислят, че се е запалила.
Само с вода не става.
Не ми се иска да вкарвам Меглио в очистителния процес, после с водоструйка, че да не взема да скъсам някоя жичка или да прецакам някой датчик, без да разбера.
Днес загледах нивото на нафтата в резервоара, в началото на червеното, а беше на макс пълен резервоара.
Günter Stg 1
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Попитай майстора?
Баш с Меглио май най-добре ще стане. Маркуча в градината с добър накрайник за поливане и прилична струя. Все ти се намира в двора - сигурен съм 
- dimibo
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
Попитай майстора?
Има и струя и накрайници добри, просто цялостното поливане с вода все още ми е някак неприемливо, на сглобен и монтиран, работещ двигател, все се притеснявам да не му стане нещо или да влезе вода където не трябва.
Günter Stg 1
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Попитай майстора?
Аз на Октавията скоро чистих по-сериозно всичко под капака и нямах никакви грижи. Потърках хубаво навсякъде. Замина цяло шише Меглио и 1/3 от второто дето бях приготвил. Е, не пръсках с водара от близо с яка струя. Умерена работа. Ама лъсна добре...
Ей така изглеждаше. Не мисля, че е чистен двигателния отсек някога...

После придоби този вид

При теб, нафтата е разтворила всичката мизерия, която се е събирала и с малко Меглио, би трябвало да лъщи чууудно
Ей така изглеждаше. Не мисля, че е чистен двигателния отсек някога...

После придоби този вид

При теб, нафтата е разтворила всичката мизерия, която се е събирала и с малко Меглио, би трябвало да лъщи чууудно