Octavia 2.0 TSI vs Superb 7DSG бензин 190 к.c.

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

@ЦецоNOL, колежката я знаеш… За Супърба “много чичковска кола”, след това за Октавията “страшна е!”… и така :).
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

Rangel написа: 26.09.2022, 09:12:49 колежката я знаеш…
Опаааааааааа
Говори ми мръсотии🤣
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

Не даде аз да я повозя когато му беше времето...макар, че все още може да поправим тази грешка [smilie=sarcastic.gif]
shpeki

Škoda Ludicrous

Мнение от shpeki »

ЦецоNOL написа: 26.09.2022, 07:57:51 Това с годините не го схванах [smilie=search.gif]
Вика, че си чичак по душа, че препоръчваш супърби. [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

redalex написа: 26.09.2022, 09:44:15 Не даде аз да я повозя когато му беше времето...макар, че все още може да поправим тази грешка [smilie=sarcastic.gif]
В ел. кола ли ще я возиш бе 😂😂😂? Вярно, харесва БМВ-та… ама не баш тези 😂
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Минавам само да кажа, че ми е много хубаво да съм чичо.

Чао.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

Rangel написа: 26.09.2022, 10:04:37 В ел. кола ли ще я возиш бе
Съмнявам се…….
По-скоро на другата електричка [smilie=sarcastic.gif]
Да спретнем един Гернан и да си избира [smilie=sarcastic.gif]
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Мнение от peyopetrishki »

Епа вземете я на Калояново, ще й направим ф(в)лаг(к)че [smilie=sarcastic.gif]
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Гараж: подземен
Обратна връзка:

Мнение от slavkoff »

Ако е онази същата кака, ще ви стопи лагерите на ф(в)лаг(к)че -то [smilie=sarcastic.gif]
VRS
pvyanev43

Шкода Новак

Мнение от pvyanev43 »

Бих искал да благодаря на всички писали тук със съвет и мнение. В крайна сметка капарирах Skoda Superb Combi, бензин 2.0 280 к.с., оборудване Style Plus с малко допълнителни екстри (ще напиша нещо и за тях). Цената на такава конфигурация към настоящия момент (при обявена промоция) е 79 500 лв., а с допълнителните екстри докарахме до 82 000 лв. Само да вметна, че в ценовата листа в момента не са обявени всички възможни комбинации, така че задължително трябва да се направи едно проучвателно посещение в ЕТ преди гласенето на конфигуратора.

Ще драсна един ферман тук за разсъжденията, през които минах, преди да направя избора, защото за повечето от нас това си е много сериозна покупка и капиталов разход, който не се прави всеки ден и в който трябва пълна увереност, за да се спестят жалейките после. Дано да съм полезен, защото видях, че доста хора са със сходни на моите чуденки.

Първо, в началото имах някакви колебания около модела (видно от заглавието на темата). Те не се решиха с четене, а просто с едно ходене до шоурума – влязох и покарах с идеята да усетя автомобилите. Качих се и в Kodiaq, и в Octavia и след като преди това бях вилнял един час със Супърб из софийските улици при крайно нетипично за „БГ татко“ шофиране, тези първите дори не сметнах за нужно да ги пробвам. С това категорично не казвам, че са лоши коли, напротив – отлични са. Но просто Супърб и на каране, и на цялостно усещане още с влизането и сядането направо крещеше: Абе аз съм твоята кола, какво се чудиш. Автомобилът е просто създаден за комфортно пътуване на семейство с две деца (в моя случай едно дете и куче, но с планирано второ дете), което семейство не е особено запалено по екстремни преживелици, черни пътища и дива природа.

Две думи за генерацията – лично аз приех като предимство факта, че купувам последни бройки от третата генерация с разбирането, че сега моделът е максимално изчистен от бъгове и дефекти, обичайно съпътстващи всяко ново поколение (както се случи при Октавиа). Тук обаче водещо е, че възнамерявам да ползвам автомобила едно 10-15 години, т.е. докато ни залеят с електромобили. За купувач, който иска да бие на очи с нещо ултра ново и актуално и след 5 години да го смени със следващото такова – далеч по-резонно ще е да изчака следващата генерация.

За двигателя – по принцип автомобилът ще се кара основно извънградско и логичният избор беше дизел. Но дизелът за мен е по-капризната машина и отчетох, че след 7-8-10 години това ще започне да си проличава твърде много. Да, разходът за бензин и то на толкова мощен двигател ще бие многократно всякакви поддръжки на дизела, но с другите чисто логистични главоболия, дразнения и маЕстори ситуацията е точно обратната – така че „всеки сам си преценя“ кое е по-ключовото. За конете - купето си е голямо и тежко, покупката на такъв автомобил предполага и че той регулярно ще бъде товарен с всякакви партакеши, така че 150 коня без значение бензин или дизел - не че ще са малко, ама… Вероятно 190 бензин / 200 дизел са най-балансираният избор, като в Дружбенския шоурум могат да бъдат пробвани, но конкретно при моя стил на каране мощността никога не е в повече, а болката по бензиностанциите е отработен навик. 4 х 4 е добре дошло (въпреки допълнителния разход за поддръжка) и в комбинация с доста приличния ground clearance очаквам да ми спести ядовете в някоя рядка ситуация - по калдаръмена урва примерно. И все пак не трябва да се забравя, че автомобилът е преди всичко семейно комби за комфортно пътуване, а не офроуд джипка за кози пътеки, което е и причината да не се хвърля на малко по-скъпия Scout.

За екстрите – със сигурност се уверих, че е много важно да се четат малките букви, което в моя случай е и професионално изкривяване. Много често в ценовата листа/конфигуратора една буквичка и/или множествено число може струва хиляда лева, а в крайна сметка да снабди купувача с крайно ненужната екстра диспозицията на задника на съпругата да бъде запаметена. Бидейки консерва по отношение на различните асистиращи системи, отчетох, че е напълно ненужно да се мятам на L&К или пък да натоварвам Style Plus с кой знае какво – ограничих се до добавка на blind spot индикатори (за бога, как е възможно това да не е стандартна екстра?), мрежа за кучето, подгряване на дюзи и още 1-2 дребни благини. За матричните светлини конкретно при Style+ ги няма като екстра, докато при Style ги има (ходи че разбери). Изчетох много pros and cons, но в крайна сметка потенциалните имликации с поддръжката, доста солената разлика в цената и фактът, че обективно карам 99% от времето на денем или надвечер, ме наведоха на мисълта, че нямам чак такава нужда от тази технология. По мое мнение режимите на шофиране и функцията за дистанционно затопляне на купето също са сред по-интересните неща за обмисляне. В крайна сметка, всичко е индивидуално, но пак моят съвет е да се четат малките букви и да се проучват детайлните внимателно, защото надценката може да е значителна, ефектът минимален, а не за всичко ще се сетите да питате на място сътрудника в ЕТ (между другото аз лично останах прилично доволен от времето, което ми бе отделено).
Това от мен… по договор ми остават 170 дни, хората ясно ми подсказаха, че може и доста да пресрочим, но пък оборудването ми не е нещо свръх специално и имало надежди да останем в срок… от друга страна сигурно съм единственият, който грам не бърза за получаването. Като я взема, ще споделя първи впечатления, ако не сме умрели от старост [smilie=beach.gif]

PS Извинявам се, че това мнение (с което не искам да ангажирам никого), реално касае Superb, а е пуснато в секция за Octavia, но, когато създавах темата, по-скоро клонях към Octavia-та.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”