Octavia 2.0 TSI vs Superb 7DSG бензин 190 к.c.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
pvyanev43
Здравейте, предстои ми да започна дългата процедура по закупуване и очакване на нов автомобил Шкода, като предвид нуждите ми, прочетените отзиви до момента и разбира се финансовите ми възможности стигнах до дилемата между Octavia бензин, 2,0 TSI / 180 kW / 245 к.c., 7DSG и Superb бензин, TSI / 140 kW / 190 к.c., 7DSG, EU6. Доста още имам да почета за + и -, да гледам видеа, дано успея и да тествам, но всяка информация от реални ползватели на въпросните модели ще ми е ценна, защото покупката е сериозна и не ми се иска след 2-3 години да се тюхкам.
Основното, което ме интересува е, кой от посочените модели е с по-голяма вероятност за дефекти - гаранционни и следгаранционни; ако по някакво стечение на обстоятелствата сте пробвали и двата модела усеща ли се сериозна разлика във возията; толкова осезаемо ли е пространственото предимство на Супърб, като цена на поддръжката и Каско-то бихте ли очаквали някаква драстична разлика между двете... общо взето всичко, което ви хрумне, ще ми е ценно като първоначална информация от втора ръка. Благодаря.
Основното, което ме интересува е, кой от посочените модели е с по-голяма вероятност за дефекти - гаранционни и следгаранционни; ако по някакво стечение на обстоятелствата сте пробвали и двата модела усеща ли се сериозна разлика във возията; толкова осезаемо ли е пространственото предимство на Супърб, като цена на поддръжката и Каско-то бихте ли очаквали някаква драстична разлика между двете... общо взето всичко, което ви хрумне, ще ми е ценно като първоначална информация от втора ръка. Благодаря.
-
5rar
Хрумва ми, че сравняваш два концептуално различни и конфигурирани модела
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
1. Вероятността за дефекти - едва ли някой може да ти каже, това са нови коли. Въпроса ти ще има отговор след 5 години.
2. Разлика във возията определено има. Супърба е по-комфортен. Въпросната Октавия пък е много по-динамична.
3. Пространството в Супърб е осезаемо по-голямо, с уточнението, че и Октавията разполага със значително за класа си пространство.
4. Като цена за подръжка са съизмерими.
При точно тоя избор дето си дал избираш между комфорт и динамика. Ти си решаваш кое е по-важно за теб.
Ако толкоз не можеш да решиш - взимаш един Супърб 280 и нямаш дилеми ни с едното, ни с другото
2. Разлика във возията определено има. Супърба е по-комфортен. Въпросната Октавия пък е много по-динамична.
3. Пространството в Супърб е осезаемо по-голямо, с уточнението, че и Октавията разполага със значително за класа си пространство.
4. Като цена за подръжка са съизмерими.
При точно тоя избор дето си дал избираш между комфорт и динамика. Ти си решаваш кое е по-важно за теб.
Ако толкоз не можеш да решиш - взимаш един Супърб 280 и нямаш дилеми ни с едното, ни с другото
Бееееее.....
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Колкото повече четеш и гледаш, толкова повече ще се объркаш.pvyanev43 написа: 25.09.2022, 12:47:31 Доста още имам да почета за + и -, да гледам видеа, дано успея и да тествам, но всяка информация от реални ползватели на въпросните модели ще ми е ценна, защото покупката е сериозна и не ми се иска след 2-3 години да се тюхкам.
Октавията в тази модификация е RS и е абсолютен скандал за това , което предлага.
Пространство е много разтегливо понятие .pvyanev43 написа: 25.09.2022, 12:47:31 сте пробвали и двата модела усеща ли се сериозна разлика във возията; толкова осезаемо ли е пространственото предимство на Супърб, като цена на поддръжката и Каско-то бихте ли очаквали някаква драстична разлика между двете...
Зависи за какво ти е колата.
Октавията събира много и се пътува комфортно даже и на задните седалки.
Сега, ако ще събираш две бебешки колички, кошари и прочее……избора е ясен.
Каско и гражданска може да си конфигурираш на първо четене във всеки един сайт за застраховки.pvyanev43 написа: 25.09.2022, 12:47:31 като цена на поддръжката и Каско-то бихте ли очаквали някаква драстична разлика между двете... общо взето всичко, което ви хрумне, ще ми е ценно като първоначална информация от втора ръка.
Не виждам как ще се извадят над 50 000лв за автомобил и ще се търси един вид по-евтината поддръжка.
Не че работата ми не ми показва обратното, ама все пак.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- ЦецоNOL
+1Цецо75 написа: 25.09.2022, 17:08:32 Ако толкоз не можеш да решиш - взимаш един Супърб 280 и нямаш дилеми ни с едното, ни с другото
Получаваш най-доброто от двата Свята.
Особено при избор на Супърб Спортлайн

- SilverBullet
- Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP - Обратна връзка:
Аз съм ги товарил и Супърба и Октвията 2 поредни седмици с един и същ багаж. Разликата е много малка между двете. Октавията е по-малка , но на мен повече ми допада пътното поведение спрямо Супърба и не бих ги сменилЦецоNOL написа: 25.09.2022, 18:29:18 Сега, ако ще събираш две бебешки колички, кошари и прочее……избора е ясен
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Октавия 4 е твърде "модерна" - духалките нямат регулация на силата на струята а само посока и напълно затваряне. Климатика го настройваш през медията. Дясната шофьорска духалка би ти духала в китката. На втори ред е твърда пластмаса. Като цяло не останах впечатлен от пластмасата в колата. Тестовата октавия (2.0tdi, 150hp) беше по-шумна от супърб с 190кс дизел.
-
mukot
- Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus
Според мен това е основната разлика. С всички плюсове и минуси. Иначе Цецовците са ти казали другото за рисковете от дефекти, разходите и кефа.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Да това го пропуснах. И аз не съм фен на интериора на О4. Супърба ми харесва много повече. И О3 отвътре ми харесваше повече от О4. Ама това е абсолютно въпрос на вкус, влизаш в тестовата, пипаш, отъркваш се, лежиш, спиш, ядеш, пиеш... тия три работи и си избираш ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Бееееее.....
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Още нещо дребно се сетих - Октавията няма бутон за старт/стоп ами се контролира през медията. Супърба си има бутон.
Лейн асиста на Октавия се включва на всяко палене. ОБщо взето дребни неща, но дразнещи така като чета.
Лейн асиста на Октавия се включва на всяко палене. ОБщо взето дребни неща, но дразнещи така като чета.
-
mukot
- Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus
Така е, дразнят, но се свиква. Стартовата ми процедура след запалване на мотора е през физическите бутони изключвам лайн асиста тъкмо докато зареди мултимедията, после потвърждавам потребителя и през шорткъта изключвам старт-стопа. Тъкмо позагрява и оборотите почват да падат.Мичев написа: 25.09.2022, 21:33:37 Още нещо дребно се сетих - Октавията няма бутон за старт/стоп ами се контролира през медията. Супърба си има бутон.
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
Всеки хвали това, с което е свикнал 
Аз пък не изключвам нито лейн асиста, нито старт-стопа, нито потвърждавам потребител.
Аз пък не изключвам нито лейн асиста, нито старт-стопа, нито потвърждавам потребител.
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
Като гледам, се цитират бензинови мотори, което ме навежда на мисълта, че ще се карат основно градско. Ако е така, ясно е, че Октавиа е правилният избор. Ако се ползва душманската, основно извън градско, избора е Супърб, с онова Упаснато гориво. Ако сте над 50-55 години, може и Супърб бензин за на всякъде и 4х4 задължително.
- ЦецоNOL
Това с годините не го схванахNRG написа: 25.09.2022, 23:45:28 Ако сте над 50-55 години, може и Супърб бензин за на всякъде и 4х4 задължително.

- Цецо75
ex CFGB, ex ALH