Съвети за покупка на Семеен автомобил

Модел Roomster от 2006 - до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
tsonko

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 TDI powered by Gunter Service

Мнение от tsonko »

Колеги изкажете по едно мнение за Румстъра, като семейна кола. Най-много ме интересува интериора от Фабия 2 ли е взаимстван - много тясно ми се струва отпред? По-тясно ли е от Октавия 1? Мисля да погледна тази и ако се събера на шофьорското място ще я отнасям за сестра ми.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=9i55dh
Гледам и бензини, но с тоя въртящ момент атмосферките не ми се нравят особено, макар, че ако излезе нещо добро бих го погледнал. Газ няма да се слага. Ако някой открие нещо интересно (даже и Октавия 2) може да го сподели в темата.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Не е тясно отпред.А пък отзад е мн.широко.
Задния мост е от Октавия 1,а предния на фабия 2.
Здрава и лесно управляваща се машин
Бягай от тез твойте Рена ве
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
pigoff

Škoda Photo

Гараж: Tesla Model 3 LR RWD 2025
Skoda Citigo e IV 2020
Обратна връзка:

Мнение от pigoff »

Аз съм 183см висок и не ми беше тясно отпред във фабията. А те не се различават по нищо отпред. Отзад има повече място от Фабия 2. Иделна е тази дето си харесал. Има всички възможни екстри. Успех!
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

Този Румстър го виждам пред Овердрайв, мога да питам дали е читав ако си решил да го взимаш.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
tsonko

Škoda Фен²

Мнение от tsonko »

Еее хубаво бягай, ама майсторите на Рено викат мани ги тия Шкоди :) - обърках се вече. Търси се нещо голямо вътре и малко (компактно) отвън. Накрая ще взема една Корола Версо и те така. И на мен тази конкретно ми хареса, че има всичко, само не съм сигурен на сестрата дали ще и хареса. На мен лично не ми допада отстрани формата на прозорците ама ако е широка вътре, както казвате ще се погледне и Младен ще удари едно рамо да разберем дали е за нас или не. Другият вариант за Шкода е Октавия 2010 елеганс комби, но вече отиваме в не много компактния размер, но пък вътре е съвсем друга работа - и багажника по-голям и матряла по-качествен.
Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC

Мнение от PRO »

Препоръчвам Октавията и аз.
TSI Team
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Рено Лагуна
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Сами...точно ти ли така ще кажеш? Ти , който обичаш лафа: Со котце, со борче и со п...а- НЕЕЕЕЕЕЕЕТТТТТТТ!

[smilie=pardon.gif]
Изображение
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Мнение от La Furia Roja »

Как въобще коментирате подобни грозотии като Румстъри и Лагуни???????? И какво значи семейна кола????????? И в Примерата ГТ преди , и в Лансъра преди , и сега в РСката си возя семейството. Това не са семейни коли,така ли???
Малко остро се изказвам,ама за да си купи човек някаква грозотия винаги оправданието е: ТЪРСЯ СЕМЕЕН АВТОМОБИЛ.
Самиул как разхожда дамите си качени на 320к.с.

Доколкото разбирам жена ще кара колата.ФАБИЯ или РАПИД е решението.
Мнооого красиви колички.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Бъзикам го Цони
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
tsonko

Škoda Фен²

Мнение от tsonko »

Базикаш се ти ама само аз знам, че някой ден, когато направиш всички Шкоди, Аудита и други производни, ще караш и возиш дамите в Лагунка :)
Фабия и Рапид не са лоши, но Фабията, ще идва малко тясна (детски колички, багажи и т.н. на дълго ще е тясничко. Може комби, но за мен лично Румстъра изглежда 100 пъти по-добре. Дано не засегна някой, но за мен най-грозната кола в цялата гама на Шкода е фабия комби! Другото, което не съм споменал, че колата няма да случи на собственици - ако не изпише или ако не им кажа, че трябва да се сменят масла и филтри така ще се кара може и 50хил км.... След 2-3г няма да има един детайл без забележка, ако се измие 2-3пъти в годината ще е супер, с две думи не са за скъпа кола. Мен лично много ме изненада факта, че Румстъра е с по-голямо междуосие от Октавия 2 и на хартия данните за вътрешен обем изглеждат много добре. Ще и дам да покара и Октавията, и ще каже кое и допада повече. Мен повече ме притесняват твърдите пласмаси и по-ниското качество от Октавията, макар че разликата в цената е нищожна. Ако е за мен и Октавията ми е вече тясна, но... Не е толкова лошо и грозно румстърчето
http://www.ams.bg/content/skoda-roomste ... ice-007822
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Как ще е грозн.
Хубаво си е Румстърчето.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
tsonko

Škoda Фен²

Мнение от tsonko »

Хубаво е, обаче не на всеки се харесва и отпада като вариант за съжаление. Аз в началото не го харесвах, но в последствие, като почнах да ги заглеждам ми стана симпатично и бих взел за женска кола, но... Не се сещам друга кола с тия габарити да предлага толкова много място? Може би Фиат Мултипла, но тях колкото и да ги заглеждам никога няма да ми хареса :) Октавията отпада като вариант, понеже е голяма за града и се търси нещо по-късичко, пък по-високо.. Май пак на изходната позиция с Рената и Сцениците се връщаме [smilie=search.gif]
Аватар
Bobeca

Škoda Photo

Гараж: Бял комбиниран уред
Чичо Roomster 1.9 TDI BSW

Мнение от Bobeca »

Да кажа и аз мнение:
Не е най-широката кола отпред. Много място имаш на задните седалки само ако са най-назад, но така губиш багажника, който също не е от най-големите. Като возия е стегната и мнооогооо приятна за каране, видимостта също е добра. От двигателя (1,9 TDI-то) също съм много доволен и за мен това е най-добрия вариант от предлаганите двигатели.
Mimo83

Шкода Новак

Гараж: Skoda fabiq 1,9 SDI

Мнение от Mimo83 »

Въпрос на вкус и виждане, за мен румстара е добре изглеждаща семейна кола ,и не само за семейна ,дизайна не не се купира от други марки и е открояващ се ,за разлика от други прехвалени марки.
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Roomster”