Форд

Всички други марки автомобили, мотори, камиони и т.н.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Форд

Мнение от bega4kata »

BlackPearl написа:Лично за мен, не може да се сравнява 4х4 с предно.
То за това най-бързите коли във WRC са.....4х4. Няма база за сравнение. Те хората са го измислили, ние само си чешем езиците.
По-тежко кое било, еди какво си било? От каква гледна точка и къде? То с днешните технологии всичко има значение. Кормилна уредба, окачване, задвижването.
Всичко си има позитиви и негативи. Важното е и задкормилното устройство.
WRC карат на макадам в повечето време.Не на писта.На асфалтовите ралита са по изравнени.Спомни си Тодор Славов с Клиото,какво ги правеше 4х4 автомобилите.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
TheSaint

Škoda Racer

Гараж: Octavia RS230
Обратна връзка:

Форд

Мнение от TheSaint »

BlackPearl написа:Лично за мен, не може да се сравнява 4х4 с предно.
То за това най-бързите коли във WRC са.....4х4. Няма база за сравнение. Те хората са го измислили, ние само си чешем езиците.
По-тежко кое било, еди какво си било? От каква гледна точка и къде? То с днешните технологии всичко има значение. Кормилна уредба, окачване, задвижването.
Всичко си има позитиви и негативи. Важното е и задкормилното устройство.
Подкрепям 100%. Затова в нета няма директни сравнения със шкода rs ... различни концепции. Това не прави шкодата по лоша кола или форда нещо неземно. За всеки влак има пътници.. аз съм 74 кг и ми е по добре в лагерна количка като gti r-а s3 rs3 но са ми малки като багажник и задна седалка ...
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Форд

Мнение от The Hooligan »

Ford Focus RS Mk3 vs. Audi RS3

Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
tsonko

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 TDI powered by Gunter Service

Форд

Мнение от tsonko »

bega4kata написа:4х4 точно, често е по-зле в завоя,точно поради по-високото тегло.
Гледам че Цонко е на линия сега,и той може да даде пример с Аудито на приятеля си s4 и Шкодата му.
Сами е много прав - стабилността в завой най-много зависи от теглото (най-вече върху предната ос), окачването, гумите и кой кара.... [smilie=sarcastic.gif]
Моя приятел, който има С4 е възхитен от поведението на шкодата в завоите на Ришкия проход. (С гуми на около 10000км беше).
Карал съм и Аудито, и макар че е 4х4 също бута предницата и недозавива при навиване на волана с висока скорост - все пак има доста по-голямо тегло отпред. Освен това повече се накланя заради заводското си окачване. Но в момента на излизане от завоя, когато се даде всичката газ при него лампата на тракшъна не мига, а използва всичките коне и колата много ми харесва как издърпва. При мен дори на трета, ако е изкачване не мога да използвам пълната мощност, а на втора си е направо трагедия също и в града.
Имаше някъде сравнение на писта и се оказа, че ауди С3 е по-бързо отколкото РС3 въпреки по-малкото коне (50кс) и по-малкото цилиндри.... На драг е друго обаче.
За мен лично лимита за всекидневна кола на предно е около 200кс. На скоро се убедих, че и със 105кс в завойте може да си много бърз - поне ги използваш всичките.
Фордовете са супер - като се почне от трицилиндовия на предно, та до РСа с 4х4!
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Форд

Мнение от bega4kata »

Несъмнено 4х4 си има преимущества.Особено при по спънати завои.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Форд

Мнение от stefan L »

Svetilio написа: r-а s3 rs3 но са ми малки като багажник и задна седалка ...

Задната седалка на О3 RS е точно толкова широка, колкото и на Голф R/S3. Разстоянието между предните и задните седалки е малко по-голямо при О3.
Фокус RS има 260 л багажник, срещу 343 при R/S3.
Аватар
TheSaint

Škoda Racer

Обратна връзка:

Форд

Мнение от TheSaint »

аз съм с комби... усещането за пространство е в много плюс за октавията спрямо голф. На изложениeто в софия се "мерих" последователно и многократно и в двете / scout vs alltrack и след тях в черната rs230 седан/ . R комби ми беше опция въпреки че бе над бюджета като го накичех с екстри [smilie=pardon.gif] Колата е на 10000 км вече и е точно това което очаквах.просто всеки си намира "неговата кола", пък защо не и Ford да е... ;)
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Форд

Мнение от The Hooligan »

Рано или късно всеки намира своя Форд в живота! [smilie=sarcastic.gif]

п.п.
Са ше видите бат Ники кат изпъкне с новото Мондео [smilie=hunter.gif]
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Форд

Мнение от BlackPearl »

Ей, ей!!! [smilie=punish.gif] [smilie=hunter.gif]
Изображение
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Форд

Мнение от stefan L »

Svetilio написа: усещането за пространство е в много плюс за октавията спрямо голф
Багажникът на Голфа го сравнявам с този на Фокуса, не с О3. Като се сравняват хот хечове, багажникът е от значение. Както и радиус на завой, тегло, разход...
Аватар
TheSaint

Škoda Racer

Обратна връзка:

Форд

Мнение от TheSaint »

masterOne написа:Са ше видите бат Ники кат изпъкне с новото Мондео [smilie=hunter.gif]
Ей такова нали ;)
https://youtu.be/Qp8kQpcI82k
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Форд

Мнение от odo »

Svetilio написа:
masterOne написа:Са ше видите бат Ники кат изпъкне с новото Мондео [smilie=hunter.gif]
Ей такова нали ;)
https://youtu.be/Qp8kQpcI82k
Ей този клип почти ме убеди да е червен [smilie=beach.gif]
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Форд

Мнение от stefan L »

Я да питам знаещите - Фордю има ли прогресивен сервотроник?
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Форд

Мнение от The Hooligan »

stefan L написа:Я да питам знаещите - Фордю има ли прогресивен сервотроник?
Ко? Я го преведи на нормален език... [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Bobeca

Škoda Photo

Гараж: Бял комбиниран уред
Чичо Roomster 1.9 TDI BSW

Форд

Мнение от Bobeca »

Тая тема е по-активна от целия форд форум...
Публикувай отговор

Обратно към “Други марки МПС”