Нова възможност за обжалване на глоби за превишена скорост - БезГлоба
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
BezGloba
Скъпи шофьори, имаме удоволствието да Ви представим БезГлоба - първата полуавтоматизирана онлайн платформа, която позволява на своите клиенти да обжалват глоби за превишена скорост!
Платформата на БезГлоба е нов, удобен и бърз вариант, посредством който е възможно да се обжалват глоби за превишена скорост, наложени с електронен фиш или с наказателно постановление! По този начин се заменя скъпия, муден и времеотнемащ метод за обжалване на глоби, съществувал до момента.
Съдействаме за:
- обжалване на глоби, наложени с електронни фишошве
- обжалване на глоби, наложени с наказателни постановления
- правна консултация по тези и други сходни въпроси
Държим да ви информираме, че услугата се заплаща само и единствено, когато тя е успешна, а именно глобата е намалена или отменена.
Единственото, което трябва да направите, за да обжалвате глоба е:
1. Да се регистрирате
2. Да въведете данните от съответния документ, с който ви е наложена глоба
3. Да подпишете жалбата, която ще изпратим към вас
Всичко останало поемаме ние!
Повече информация може да откриете в сайта на платформата: www.bezgloba.bg
В случай че имате допълнителни въпроси относно платформата или услугите, които предлагаме, то ще се радваме да ви съдействаме в темата.
Поздрави,
екипът на БезГлоба
Платформата на БезГлоба е нов, удобен и бърз вариант, посредством който е възможно да се обжалват глоби за превишена скорост, наложени с електронен фиш или с наказателно постановление! По този начин се заменя скъпия, муден и времеотнемащ метод за обжалване на глоби, съществувал до момента.
Съдействаме за:
- обжалване на глоби, наложени с електронни фишошве
- обжалване на глоби, наложени с наказателни постановления
- правна консултация по тези и други сходни въпроси
Държим да ви информираме, че услугата се заплаща само и единствено, когато тя е успешна, а именно глобата е намалена или отменена.
Единственото, което трябва да направите, за да обжалвате глоба е:
1. Да се регистрирате
2. Да въведете данните от съответния документ, с който ви е наложена глоба
3. Да подпишете жалбата, която ще изпратим към вас
Всичко останало поемаме ние!
Повече информация може да откриете в сайта на платформата: www.bezgloba.bg
В случай че имате допълнителни въпроси относно платформата или услугите, които предлагаме, то ще се радваме да ви съдействаме в темата.
Поздрави,
екипът на БезГлоба
-
BezGloba
Здравейте отново!
Екипът на БезГлоба взе решението да намали цените относно предоставяне на услугите за обжалване на електронни фишове и наказателни постановления! По този начин, всяко едно обжалване, което предприемете в платформата, ще е по-евтино отколкото да заплатите 70% от наложената глоба.
Считаме, че услугата, която предлагаме следва да е общодостъпна и да не се отнася единствено и само за наложени глоби в по-големи размери.
С новите цени може да се запознаете тук: https://bezgloba.bg/ceni-uslovia/
Очакваме Ви в платформата!
Поздрави,
екипът на БезГлоба
Екипът на БезГлоба взе решението да намали цените относно предоставяне на услугите за обжалване на електронни фишове и наказателни постановления! По този начин, всяко едно обжалване, което предприемете в платформата, ще е по-евтино отколкото да заплатите 70% от наложената глоба.
Считаме, че услугата, която предлагаме следва да е общодостъпна и да не се отнася единствено и само за наложени глоби в по-големи размери.
С новите цени може да се запознаете тук: https://bezgloba.bg/ceni-uslovia/
Очакваме Ви в платформата!
Поздрави,
екипът на БезГлоба
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
М-дааа. Гледам в сайта на тази великонеясна структура БезГлоба - при наложена от КАТ глоба 600 лв (реално дължима сума 70% = 420 лв) БезГлоба ще вземе от човека възнаграждение 284 лв. Голяма далавера за човека, няма що :) А пък той освен всичко друго ще трябва да ходи по съдилища или ще трябва да наеме и да плати няколкостотин лева на адвокат, който да го представлява там вместо него самия (защото няма такъв филм да не се ходи до съда - ако си призован и не отидеш, хем ще те глоби съда за неявяване, хем след това ще те заведат принудително). Ако пък обжалването е неуспешно (каквото в повечето случаи ще е), тогава човекът ще трябва да си плати цялата глоба 600 лв + съдебни разноски.
Голяма далавера, няма що - човекът или ще трябва да плати около 50% от глобата на БезГлоба, или ще трябва да плати цялата глоба + съдебни разноски + адвокатски. Мисля, че далеч по-голяма далавера е човек доброволно да си плати 70% от глобата в 14-дневен срок и да не се вкарва във филми.
Голяма далавера, няма що - човекът или ще трябва да плати около 50% от глобата на БезГлоба, или ще трябва да плати цялата глоба + съдебни разноски + адвокатски. Мисля, че далеч по-голяма далавера е човек доброволно да си плати 70% от глобата в 14-дневен срок и да не се вкарва във филми.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
@smoke, толкова дълъг текст пък явно не си вкарал никаква мисъл... Я си представи, че с глобата ти върви и отнемане на книжката за 12 месеца примерно, а ти си професионален шофьор... Айде мислете малко повече де...
- smoke
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
@nmnikolov, и аз тогава ще се обърна точно към БезГлоба ли, които казват в сайта си, че те НЕ МОГАТ ДА СА ПРОЦЕСУАЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И НЕ ТЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ ПРЕД СЪДА ? Те само ти подготвяли жалбата. Хайде пък ти малко прочети в сайта им, че да не се излагаш.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
@smoke, аз коментирам само твоята част от поста, в която казваш, че е по-добре да си платиш на 70% и да не се занимаваш.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Ти чете ли?
"Можем гордо да заявим, че ние вярваме в способностите си да отменим наложените ти глоби за превишена скорост, затова работим на принципа „Ползваш сега, плащаш после“ или казано по друг начин: плащаш, само ако отменим глобата ти! Опитът ни показва, че това е правилният начин и не смятаме да се отметнем от него."
-
BezGloba
Здравейте и благодарим за обратната връзка.smoke написа: 14.09.2022, 11:28:38 М-дааа. Гледам в сайта на тази великонеясна структура БезГлоба - при наложена от КАТ глоба 600 лв (реално дължима сума 70% = 420 лв) БезГлоба ще вземе от човека възнаграждение 284 лв. Голяма далавера за човека, няма щоА пък той освен всичко друго ще трябва да ходи по съдилища или ще трябва да наеме и да плати няколкостотин лева на адвокат, който да го представлява там вместо него самия (защото няма такъв филм да не се ходи до съда - ако си призован и не отидеш, хем ще те глоби съда за неявяване, хем след това ще те заведат принудително). Ако пък обжалването е неуспешно (каквото в повечето случаи ще е), тогава човекът ще трябва да си плати цялата глоба 600 лв + съдебни разноски.
Относно поставените въпроси:
Твърдите, че потребителят следва да наеме адвокат, за да го представлява пред съда, както и че ще бъде глобен от съда за съответното неявяване. Това не е вярно. Нормата на чл. 61, ал. 4 ЗАНН установява, че съдът дава ход на делото и без да присъстват някои от участниците:
- в случаите, когато жалбоподателят не е бил намерен на посочения от него адрес;
- в случаите, когато жалбоподателят, неподалият жалба нарушител не са били намерени на посочените от тях адреси.
Въз основа на горното, районният съд разглежда делото в състав от един съдия и се произнася с решение. Категорично отпада нуждата за наемане на адвокат или процесуален представител, който да Ви представлява в съда. Съдът не налага глоба за неявяване.
Коментирали сте, че в повечето случаи обжалването е неуспешно. С това също не можем да се съгласим. Практиката ни и обратната връзка, която сме получавали от клиенти, категорично доказва, че предлаганите услуги в най-честия случай (над 80%) се увенчават с успех. Именно и това е причината да търсим заплащане на услугата, само в случаите, когато тя е успешна.
Оставаме на разположение за допълнителни въпроси!
Поздрави,
екипът на БезГлоба
- smoke
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Тъй, тъй :)
Само 'дето след даване на ход на делото първата работа на съдията е да призове участниците, за да ги разпита. Тогава човекът ще трябва да ходи до съда - един или неясно колко пъти. И ако не се яви, следват глобите от съда и принудително довеждане, ако пак не се яви.
От моята практика -за ПТП преди години, когато един тарикат от лентата за надясно реши тарикатски да кара направо и се ожули в моята кола - трябваше след това да ходя 6 пъти до съда, за да ме разпита съдията като свидетел. Първия път не се явиха от КАТ. Съдията ги глоби 150 лв и отложи заседанието. Втория път пак не се явиха от КАТ. Съдията ги глоби пак и разпореди да бъдат доведени принудително. Третия път нямаше свободна зала, в която да се проведе заседанието. Четвъртия път съдията беше болен. Петия път не си спомням какво стана. На шестия път най-накрая ме разпитаха и ме освободиха от нови ходения. Тъй че тези басни с незадължителното ходене и неналагането на глоби ги разправяйте на баламурниците, които вярват, че някой ги полива отгоре от самолети.
И си променете името от БезГлоба на ПлатетеГлобатаНаНасВместоНаДържавата, защото за човека вариант без да плаща пари няма. Цялата ви работа е "Ние ще ви напишем една жалба и ако след това случайно спечелите в съда, ще ни платите 50% от глобата на нас. Ако пък загубите в съда, си плащайте глобата, съдебните и всичко, ние нямате никакви отношения с вас".
Дано да има достатъчно неграмотни баламурници, че да дойдат при вас.
Само 'дето след даване на ход на делото първата работа на съдията е да призове участниците, за да ги разпита. Тогава човекът ще трябва да ходи до съда - един или неясно колко пъти. И ако не се яви, следват глобите от съда и принудително довеждане, ако пак не се яви.
От моята практика -за ПТП преди години, когато един тарикат от лентата за надясно реши тарикатски да кара направо и се ожули в моята кола - трябваше след това да ходя 6 пъти до съда, за да ме разпита съдията като свидетел. Първия път не се явиха от КАТ. Съдията ги глоби 150 лв и отложи заседанието. Втория път пак не се явиха от КАТ. Съдията ги глоби пак и разпореди да бъдат доведени принудително. Третия път нямаше свободна зала, в която да се проведе заседанието. Четвъртия път съдията беше болен. Петия път не си спомням какво стана. На шестия път най-накрая ме разпитаха и ме освободиха от нови ходения. Тъй че тези басни с незадължителното ходене и неналагането на глоби ги разправяйте на баламурниците, които вярват, че някой ги полива отгоре от самолети.
И си променете името от БезГлоба на ПлатетеГлобатаНаНасВместоНаДържавата, защото за човека вариант без да плаща пари няма. Цялата ви работа е "Ние ще ви напишем една жалба и ако след това случайно спечелите в съда, ще ни платите 50% от глобата на нас. Ако пък загубите в съда, си плащайте глобата, съдебните и всичко, ние нямате никакви отношения с вас".
Дано да има достатъчно неграмотни баламурници, че да дойдат при вас.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Това не е вярно.smoke написа: 14.09.2022, 12:27:23 Само 'дето след даване на ход на делото първата работа на съдията е да призове участниците, за да ги разпита. Тогава човекът ще трябва да ходи до съда - един или неясно колко пъти. И ако не се яви, следват глобите от съда и принудително довеждане, ако пак не се яви.
Аз водих дело за ПТП,и не съм стъпвал в съда,освен да си подам жалбата,и после да си взема решението.
Никой не ме е призовавал,камо ли па да ме е глобявал
Иначе,викаха КАТ,ватманката и моят свидетел за показания.
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Тука @smoke разсъждава на база житейския си опит, без никакви знания за прилагането или разбирането на закона, а за мен като страничен наблюдател просто не му харесва предлаганата услуга или условията по предлагането й. Съвета ми е да премести в другия и да подмине, щото е изписал доста глупости.
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- Taratajki
Тия хора са напипали ниша, в която има добри пари ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Щото хорица, като колегата, девственици, дал бог. Ходят и си плащат, като пичове, щото са честолюбиви и стриктни.
А тези от сайта, явно имат някакви юридически познания, написват едно читаво обжалване и в 95% от случаите шефа на КАТ само като го прочете и отменя глобата, щото знае неговите калъфи, какви ги творят и хич не му се занимава със съдилища. А и знае, че жалбите са 5% от всички наложени глоби, за чий да си трови нервите![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Имахме в офиса една секретарка преди години завършила право. Поне 5 жалби ми е писала, и петте ги отмениха шефовете на КАТ по местопрестъпление (нали съм престъпник според някои от безгрешните колеги
) Като се махна тя аз се пробвах два пъти, ама нещо не уцелвах терминологията и не ми се получаваше. И реших да спра да получавам глоби 
Щото хорица, като колегата, девственици, дал бог. Ходят и си плащат, като пичове, щото са честолюбиви и стриктни.
А тези от сайта, явно имат някакви юридически познания, написват едно читаво обжалване и в 95% от случаите шефа на КАТ само като го прочете и отменя глобата, щото знае неговите калъфи, какви ги творят и хич не му се занимава със съдилища. А и знае, че жалбите са 5% от всички наложени глоби, за чий да си трови нервите
Имахме в офиса една секретарка преди години завършила право. Поне 5 жалби ми е писала, и петте ги отмениха шефовете на КАТ по местопрестъпление (нали съм престъпник според някои от безгрешните колеги
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
- smoke
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
То това услуга ли е или е подвеждане на хората? "Без глоба", ама всъщност се оказва, че в най-благоприятния за теб случай ще платиш на тях 2/3 от дължимия размер на глобата, а в лошия - ще платиш на държавата пълния НЕНАМАЛЕН размер на глобата + съдебни. Вариант за без плащане няма.
Това често го чувам. Ама все без конкретика.
Затова аз пък ще съм съвсем конкретен към теб:
Ха обясни ми 'що така ти, на когото всичко му е ясно и имаш най-богат житейски опит и задълбочени знания за прилагането на закона, си плащал чинно? Що не си се спасил чрез такива като "БезГлоба"?peyopetrishki написа: 04.08.2022, 20:28:11 2-3 пъти съм плащал 600+, нищо друго освен пари. Плащал съм ги и градско в Бургас на излизане за София точно след кръговото, при ограничение 50, съм карал с 90-100. Пак беше 600-650лв и нищо друго.
- Taratajki
Що, брато, като събереш достатъчно опит, знаеш, че като си ти на снимката си плащаш